Czołówka dla biegacza

Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja z Waszego doświadczenia sprawują sie akumulatorki w latarkach w porównaniu do markowych baterii?
Powiedzmy akumulator 2200 Ah średniej klasy
PKO
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Używam Sanyo Eneloop czarnych (2500 mAh) w latarce Petzl Myo RXP i sprawdzają się świetnie.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

niedzielny_biegacz pisze:Używam Sanyo Eneloop czarnych (2500 mAh) w latarce Petzl Myo RXP i sprawdzają się świetnie.
Ja mam zamiar kupić białe eneloopy tylko nie wiem czy AA czy AAA. Wiadomo, małe lżejsze ale i krótszy czas pracy i mam dylemat :P
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczlaw pisze:Ja mam zamiar kupić białe eneloopy tylko nie wiem czy AA czy AAA. Wiadomo, małe lżejsze ale i krótszy czas pracy i mam dylemat :P
Ale czy biegasz powyżej kilkunastu godzin? Może krótszy i tak jest wystarczający, a co lżej to lżej :usmiech:
Awatar użytkownika
Żywiec
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 51,08

Nieprzeczytany post

Po podpowiedzi kolegów kupiłem czołówkę Czołówka ONnight 410. 3 poziomy świecenia (normalny, mocny i miganie). Czołówka lekka, ergonomiczna i przede wszystkim długo trzyma no i ładowana jest przez USB co wpływa na niską wagę (wręcz jej nie czuć).

Biegam u siebie po okolicy gdzie żadnego oświetlenia nie ma, więc sprzęt sprawdził się w 100% polecam :)

http://www.decathlon.pl/Kupowac/Czo%C5% ... ka+ONnight
pitgw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam zamiar kupić białe eneloopy tylko nie wiem czy AA czy AAA. Wiadomo, małe lżejsze ale i krótszy czas pracy i mam dylemat :P[/quote]

Jesteś niedoinformowany kolego. Nie masz wyboru pomiędzy AA czy AAA. Te pierwsze to innymi słowy R6, drugie R3 i różnią się przede wszystkim wymiarami i tyle.
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pitgw pisze:
kuczi pisze:Ja mam zamiar kupić białe eneloopy tylko nie wiem czy AA czy AAA. Wiadomo, małe lżejsze ale i krótszy czas pracy i mam dylemat :P
Jesteś niedoinformowany kolego. Nie masz wyboru pomiędzy AA czy AAA. Te pierwsze to innymi słowy R6, drugie R3 i różnią się przede wszystkim wymiarami i tyle.
To kolega jest niedoinformowany :bum: Tam jest przejściówka.
pitgw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

blackfish pisze:
pitgw pisze:
kuczi pisze:Ja mam zamiar kupić białe eneloopy tylko nie wiem czy AA czy AAA. Wiadomo, małe lżejsze ale i krótszy czas pracy i mam dylemat :P
To kolega jest niedoinformowany :bum: Tam jest przejściówka.
No chyba, że tak :hejhej:
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokłądnie, jest przejściówka ;)

Zamówiłem białe enelopy "małe" ze względu na wagę, kurier przywiezie to potestujemy.
Pobiegałem ostatnio z normalnymi trzema paluszkami i jednak czuć je z tyłu głowy. Nie jest to uporczywe ale jednak.
Maciejunio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.domenasportowa.pl/product-po ... o-RXP.html
http://www.decathlon.pl/czoowka-nao-id_8232551.html
http://www.decathlon.pl/lampka-czoowka- ... 27505.html

Krotkie pytanie, do ultra, latarka ma byc na lata, do czolowki nie należę, ale chcę czuć się bezpiecznie i dużo widzieć. Ktora najlepsza?
Dlaczego Petzl NAO2 jest tanszy o 30 zl od starszego modelu NAO?
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam ,
No to i ja się dołączę do dyskusji poszukuje latarki czołowej prostej z wytrzymałą baterią.
NEVER GIVE UP
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Szybki90:

A czym ta prostota ma się objawiać?
Jak długo ma świecić zadaną przez ciebie ilością lux'ów na tej "wytrzymałej baterii"?
W ramach jakiego budżetu chcesz się poruszać?

Myślę, że jeśli odpowiesz sobie na powyższe pytania, to w tym wątku na forum znajdziesz gotowe odpowiedzi.

Ja ostatecznie wybrałem Petzl myo rxp (nowa wersja) - wszystkie parametry znajdziesz w necie - zasilam akumulatorkami AA, zapłaciłem za latarkę 232zł (ale musiałem dokupić do tego ładowarkę, która umożliwia ładowanie nieparzystej ilości akumulatorów).

Wcześniej używałem innego Petzl'a (chyba tikka), ale w lesie mi się nie sprawdzał.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

KrzysiekJ pisze:Szybki90:

A czym ta prostota ma się objawiać?
Jak długo ma świecić zadaną przez ciebie ilością lux'ów na tej "wytrzymałej baterii"?
W ramach jakiego budżetu chcesz się poruszać?

Myślę, że jeśli odpowiesz sobie na powyższe pytania, to w tym wątku na forum znajdziesz gotowe odpowiedzi.

Ja ostatecznie wybrałem Petzl myo rxp (nowa wersja) - wszystkie parametry znajdziesz w necie - zasilam akumulatorkami AA, zapłaciłem za latarkę 232zł (ale musiałem dokupić do tego ładowarkę, która umożliwia ładowanie nieparzystej ilości akumulatorów).

Wcześniej używałem innego Petzl'a (chyba tikka), ale w lesie mi się nie sprawdzał.
No tak co racja to racja a więc sprecyzuje swoje pytanie. Na latarkę chcę przeznaczyć 50 zł max + akumulatorki i ładowarka , bo nie będę kupował cały czas baterii nie opłacalne to by było. Myślę o czymś takim > Energizer 3 led Headlight chodzi mi tylko o widoczność mnie przez samochody , biegam po drodze asfaltowej ale nie chce by mnie w ostatniej chwili samochód zauważył.
NEVER GIVE UP
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam energizer 6 led i energizer 3 led - ta druga to badziewie , 6 led kupisz za około 40-60zł a świeci nieporównywalnie lepiej. Używana kilka lat dość sporo ...nic się nie uszkodziło, ale do biegania średnia .
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o zapewnienie jedynie widoczności swojej osoby to w mojej ocenie może być cokolwiek, np.:

http://www.hurt.com.pl/latarka-czolowa- ... p4941.html

Na w/w stronie pewnie coś znajdziesz (jest zakładka poświęcona tylko latarkom).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ