To może coś od Gucciego?spietrza pisze:Synonimy do słowa lepszy:
atrakcyjny, deklasujący, dominujący, dystansujący, górujący...
Buty minimalistyczne
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
Potrzebuje butów o zerowym dropie, gdzie takie znajdę ? Ostatnio biegałem w Nike Free 5.0 ale drop jest zdecydowanie za duży
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
W sklepie?
Jeśli masz na myśli minimalistyczne, to poczytać trochę możesz na stronce HeavyPaula https://heavyrunslight.wordpress.com/recenzje/

kiss of life (retired)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W sklepie ? W OBI? Chodzi mi o konkretnie nazwe sklepu bo wszędzie są buty do biegania z dużym dropem. Najmniejszy mają nike free 5.0 jednak on tez jest znaczący dlatego pytam w jakim sklepie kupie buty z zerowym dropem. Za link dzięki
Buty firmy skora wydają się w porządku, są w Polsce w sklepach stacjonarnych czy tylko przez internet ?
Buty firmy skora wydają się w porządku, są w Polsce w sklepach stacjonarnych czy tylko przez internet ?
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
A biegałeś już w butach z zerowym dropem? Skąd wiesz, że Free mają znaczący drop? Poza tym co chcesz uzyskać przez zerowy drop? Wygodę czy zmianę techniki czy może jeszcze coś innego? Poza tym to ma być tylko zerowy drop czy też mało amortyzacji?
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, są w porządku. Tak, dostępne też w stacjonarnych. Więcej informacji o Skorach będzie miał Qba Krause, ich gorący zwolennik/polecacz.Runner11 pisze:Buty firmy skora wydają się w porządku, są w Polsce w sklepach stacjonarnych czy tylko przez internet ?
Sam biegam w zerospadkowych Merrellach Glove (przy okazji niedużo amortyzacji i ogólna zginalność), też do dostania w sklepach, widuję je nawet w sieciówkach typu GoSport... sugeruję oglądać działy z obuwiem turystycznym, gdzie często je umieszczają, a nie w dziale biegowym (uuups, przepraszam, nie prozaicznie biegowym tylko światowo: running

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:44
- Życiówka w maratonie: 3:56
Jeżeli w ten sposób odpowiadasz, to chyba tylko w OBI ich szukałeś albo mieszkasz w jakiejś małej miejscowości.Runner11 pisze:W sklepie ? W OBI? Chodzi mi o konkretnie nazwe sklepu bo wszędzie są buty do biegania z dużym dropem. Najmniejszy mają nike free 5.0 jednak on tez jest znaczący dlatego pytam w jakim sklepie kupie buty z zerowym dropem. Za link dzięki
Free 3.0 (drop 4.0) mają o połowę mniejszy drop niż ten wg Ciebie najmniejszy, jakie mają Free 5.0, a one są dostępne prawie w każdym sklepie sportowym, o biegowym nie wspominając.
Buty z 0 dropem można znaleźć w większości sklepów biegowych - runnersclub, sklepbiegacza, gurusport itp.
Oczywiście będzie ich mniej niż tych z większym dropem.
Jeszcze w sklepach turystycznych są Merrele (np. Glove), a w większych sklepach New Balancach są Minimusy.
-
- Wyga
O sklepach internetowych nie wspominałem, bo to juz jest tak oczywiste, że ciężko wyobrazić sobie, ze ktoś może o tym nie wiedzieć.Klanger pisze:K180.pl ma wyłącznie buty do biegania naturalnego.
Nawet nie trzeba szukać w specjalistycznych, amazon.co.uk ma całe mnóstwo butów z zerowym dropem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie biegałem, dlatego chce wypróbować. W sumie to biegałem kiedyś w zwykłych halówkach i było spoko. Jak już wspomniałem biegałem do tej pory w nike free 5.0, przeszkadza mi w nich wysoko podniesiona pięta. Więc odpowiadam na pytanie: chodzi o wygodę, technikę już dawno zmieniłem. Chodzi tylko o zerowy droptoxic pisze:A biegałeś już w butach z zerowym dropem? Skąd wiesz, że Free mają znaczący drop? Poza tym co chcesz uzyskać przez zerowy drop? Wygodę czy zmianę techniki czy może jeszcze coś innego? Poza tym to ma być tylko zerowy drop czy też mało amortyzacji?
Odpowiedziałem głupio na głupią odpowiedź. Teraz dopiero udzieliłeś dokładnej odpowiedzi na moje pytanie, za co bardzo Ci dziękuję posprawdzam sklepy.sebeq pisze: Jeżeli w ten sposób odpowiadasz, to chyba tylko w OBI ich szukałeś albo mieszkasz w jakiejś małej miejscowości.
Free 3.0 (drop 4.0) mają o połowę mniejszy drop niż ten wg Ciebie najmniejszy, jakie mają Free 5.0, a one są dostępne prawie w każdym sklepie sportowym, o biegowym nie wspominając.
Buty z 0 dropem można znaleźć w większości sklepów biegowych - runnersclub, sklepbiegacza, gurusport itp.
Oczywiście będzie ich mniej niż tych z większym dropem.
Jeszcze w sklepach turystycznych są Merrele (np. Glove), a w większych sklepach New Balancach są Minimusy.
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie... chodzi Ci o zerowy drop, a padały tutaj chyba propozycje butów z zerowym dropem i z małą amortyzacją, chyba dużo mniejszą niż free 5.0 także musisz to poważnie rozważyć. Teraz są buty i z dużą amortyzacją i zerowym dropem tylko musisz poszukać albo może ktoś tutaj coś doradzi.Runner11 pisze: Nie biegałem, dlatego chce wypróbować. W sumie to biegałem kiedyś w zwykłych halówkach i było spoko. Jak już wspomniałem biegałem do tej pory w nike free 5.0, przeszkadza mi w nich wysoko podniesiona pięta. Więc odpowiadam na pytanie: chodzi o wygodę, technikę już dawno zmieniłem. Chodzi tylko o zerowy drop
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Możesz mi wytłumaczyć na czym polega filozofia butów z 0 dropem i amortyzacją ?
Chodzi mi o buty z zerowym dropem z cienką podeszwą do wygodnego biegania na przodostopiu bez żadnego "wspomagania"
Chodzi mi o buty z zerowym dropem z cienką podeszwą do wygodnego biegania na przodostopiu bez żadnego "wspomagania"
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
A czy musi być jakaś filozofia? To właśnie wg. mnie jest problem nurtu minimalistycznego, że dodaje się do tego jakąś filozofię. But z amortyzacją i 0 dropem ma być wygodny, bo miękki i bez żadnego wspomagania jak to ująłeś, ot co. "But ma nie pomagać, tylko ma nie przeszkadzać"(mogłem coś namieszać, ale sens zachowany). Mi zero pianki lub mała ilość przeszkadza, inaczej biegam, kaleczę ruch, do mnie to dotarło dopiero jak wydałem na but minimalistyczny 400zł, Ty rób co chcesz.
-
- Wyga
Mogłeś mi dać 50 zł i sam bym Co to powiedział.toxic pisze:A czy musi być jakaś filozofia? To właśnie wg. mnie jest problem nurtu minimalistycznego, że dodaje się do tego jakąś filozofię. But z amortyzacją i 0 dropem ma być wygodny, bo miękki i bez żadnego wspomagania jak to ująłeś, ot co. "But ma nie pomagać, tylko ma nie przeszkadzać"(mogłem coś namieszać, ale sens zachowany). Mi zero pianki lub mała ilość przeszkadza, inaczej biegam, kaleczę ruch, do mnie to dotarło dopiero jak wydałem na but minimalistyczny 400zł, Ty rób co chcesz.
Jeżeli myślałeś że kupisz buty mini i nagle będziesz świetnie biegał, to gratuluję wyobraźni.
Nie wiem też jakie buty kupiłeś, ale mini mozna juz kupić za 200 zł na wyprzedażach.
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
Jak to dobrze, że są bezinteresowni koledzy na forum, zawsze pomogą w potrzebie. Sebeq, może jakaś mała działalność? Uważaj tylko bo skarbówka czyha jak yacool w krzakach.sebeq pisze:(...)
Mogłeś mi dać 50 zł i sam bym Co to powiedział.
Jeżeli myślałeś że kupisz buty mini i nagle będziesz świetnie biegał, to gratuluję wyobraźni.
(...)