Komentarz do artykułu Bieganie po zmroku. Bezpieczne czy nie?

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam po wioskach mało lub wcale nie oświetlonych. Zawsze mam na sobie ubiór z odblaskami, dodatkowo zakładam pas odblaskowy a ostatnio czołówkę na głowę z funkcją światła czerwonego z tyłu. Myślę że jestem dobrze widoczny :)
A dla bezpieczeństwa gaz pieprzowy na bezdomne psy...
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dlaczego pod artykułem nie ma wzmianki, że jest on sponsorowany? Przecież to najzwyklejsza w świecie reklama... :bum:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Redakcja twierdzi, że wystarczy zamiast nazwiska autora wpisać "Artykuł sponsorowany" albo "Firma ABC".
Istnieje tysiąc argumentów
przemawiających za modelem LED LENSER® NEO.
Ale nie przedstawiono ani jednego, choćby mojego ulubionego ze strony producenta
The LED LENSER® NEO is an amazingly innovative headlamp with an extremely low weight and great brightness. It is, thanks to the cool NEON color concept, a real trend setter, a fun tool and lives up to current sport fashions.
Ja chcę w kolorze zieleń reeboka, bo wiadomo...
Ostatnio zmieniony 05 gru 2014, 08:41 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Dlaczego pod artykułem nie ma wzmianki, że jest on sponsorowany? Przecież to najzwyklejsza w świecie reklama... :bum:
Nad artykułem jest ;)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
Skoor pisze:Dlaczego pod artykułem nie ma wzmianki, że jest on sponsorowany? Przecież to najzwyklejsza w świecie reklama... :bum:
Nad artykułem jest ;)
:bum: :hahaha: Trzeba chyba do okulisty się udać ;)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

parę odblasków na ręce i nogi, oraz jeden migający na ramieniu za 10zł z allegro wystarcza spokojnie :sss:
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:21
Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto

Nieprzeczytany post

Kiedy widzę te wszystkie odblaskowe i migające, biegające ufoludki zawsze pozdrawiam ich adekwatnym gestem :D

Obrazek
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czesuaf pisze:Kiedy widzę te wszystkie odblaskowe i migające, biegające ufoludki zawsze pozdrawiam ich adekwatnym gestem :D
Do czasu aż potrąci Cię jakiś kosmiczny statek lecący po naszych drogach :bum:
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wszystko fajnie ale nie za 119zł, wg mnie przegięli trochę...
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czesuaf pisze:Kiedy widzę te wszystkie odblaskowe i migające, biegające ufoludki zawsze pozdrawiam ich adekwatnym gestem :D

Obrazek
To powodzenia jak biegasz w nocy na nie oświetlonych drogach, a później płacz bo kierowca jechał za szybko i potrącił pieszego (którego zobaczył ubranego w czarne getry i czarną bluze w odległości 1m) przed maską. Takie cholerne świecidełko zwiększa twoją widoczność o kilkadziesiąt metrów, ale po co takie nosić skoro wygląda się jak kosmita........ :wrrwrr: . ŻAL
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko spoko, teraz za nie noszenie kamizelki odblaskowej idac/biegnac poboczem dostaje sie mandat 500zl. Jest ona wymagana tak wiec otwieram sezon polowania na nieoswietlonych pieszych i biegaczy snujacych sie poboczami :hej:
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Spoko spoko, teraz za nie noszenie kamizelki odblaskowej idac/biegnac poboczem dostaje sie mandat 500zl. Jest ona wymagana tak wiec otwieram sezon polowania na nieoswietlonych pieszych i biegaczy snujacych sie poboczami :hej:
Ale tylko poza terenem zabudowanym :nowiesz:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gad demyt, a mam taka fajna nieoswietlona droge gdzie mozna by kogos na maske wrzucic ;)
Tenshinhan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja biegam w Irlandii Płn, nie ma tutaj ścieżek ani lasów jak w PL, bo wszędzie są pastwiska, do biegania zostają drogi publiczne. Jako że kończę pracę po południu jestem zmuszony biegać wieczorem, wszystko by było ok gdyby nie mały szczegół. Kiedy w mroku kierowcy zauważął moje odblaskowe elementy ubioru, aby widzieć mnie lepiej, włączają światła długie... Oślepiony zwykle stawałem, ale teraz znalazłem sposób. Latarka czołowa oświetlająca drogę na jakies 10m naprzód, jak jedzie auto z naprzeciwka to spuszczam głowę żeby go nie oślepiać, ale jeśli delikwent nie zmienia drogowych na mijania, wtedy podnoszę głowę i świecę mu prosto w oczy. 90% skuteczności ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ