Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
Ja też jestem pierwszy :-D
Fakt,serwis działa nienagannie.
Fakt,serwis działa nienagannie.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
do Zukow2
W sensie u Ciebie też po zgraniu treningu na flow nie ma w zegarku tych wykresów?
W sprawie wykresów (a ściślej ich braku) sportkonsulting również doradza restart zegarka
W sensie u Ciebie też po zgraniu treningu na flow nie ma w zegarku tych wykresów?
W sprawie wykresów (a ściślej ich braku) sportkonsulting również doradza restart zegarka
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam 2 pytania:
1. czy da radę importować treningi bezpośrednio do SportTracks?
2. Czy któryś plugin obsługuje funkcje basenowe?
1. czy da radę importować treningi bezpośrednio do SportTracks?
2. Czy któryś plugin obsługuje funkcje basenowe?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
U mnie taka zależność nie występuję, po wgraniu trening do Flow dalej mam średnie tempo, a nie prędkość. Przed chwilą to sprawdziłem, mówimy o profilu biegowym.
karol1923 pisze:Gdy nie zgram treningu na flow mam w podsumowaniach następujące dane
1. godzina rozpoczęcia, czas trwania, dystans
2. obciążenie tr, obciążenie podczas sesji
3. rezultat treningu
4. strefy tętna
5. średnie tętno, maksymalne tętno
6. kalorie, spalona tkanka tłuszczowa
7. średnie tempo, maksympalne tempo
8. running index
9. maksymalna wysokość, suma wzniesień, suma spadków
10. Automat. okr, najlepszy czas okrążenia, średni czas okrążenia
Gdy zgram trening na flow w zegarku w podsumowaniu tego treningu mam następujące dane:
1. godzina rozpoczęcia, czas trwania, dystans
2. obciążenie tr, obciążenie podczas sesji
3. rezultat treningu
4. strefy tętna
5. średnie tętno, maksymalne tętno
6. kalorie, spalona tkanka tłuszczowa
7. średnia prędkość, maksymalna prędkość
8. running index
9. suma wzniesień, suma spadków
Czyli mamy niezgodność w punktach 7 (pokazuje prędkość a wcześniej tempo), 9 (wcześniej pokazywało dodatkowo maksymalną wysokość oprócz sumy wzniesień i spadków), 10 (po prostu nie pokazuje)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:24
- Życiówka w maratonie: 3:21
Czy to dotyczy jednego treningu, czy masz tak z każdym regularnie? Przypomniało mi się, że kiedyś krótko po kupnie szukałem w zegarku kilku danych po zgraniu treningów. Jakoś temat się rozmył a teraz jest ok.karol1923 pisze:Właśnie robię restart z poziomu Polar FlowSync. Niestety, ale to nie pomogło w sprawie wykresów słupkowych.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:45:21
Jak działa i gdzie mogę sprawdzić funkcję snu. Czy jest. U mnie są problemy ze zgrywaniem treningów pływackich. Zapisuje sam trening i nie ma rozbitych styli i czasu poszczególnych odcinków.
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
Już drugi raz podczas treningu zegarek stracił łączność z czujnikiem pulsu. Puls się wyświetla na zegarku, ale cyfry są takie szare. (Wydaje mi się, że zegarek sam oblicza tętno na podstawie wcześniejszych obciążeń.) Baterie wymieniłem po pierwszym razie, tydzień temu. Po wyjściu z treningu lub auto pauzy brak wskazań pulsu na zegarku i zegarek ma problem ze złapaniem sygnału. Po zbliżeniu zegarka do czujnika, zegarek reaguje wskazaną funkcją(u mnie podświetleniem i wskazaniem aktualnej godziny. Może Sportkonsulting rozkmini czy to wina pasa, czy czujnika.
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Zapraszam do przeczytania pierwszej części obszernej recenzji zegarka Polar V800
http://www.goultra.pl/recenzja-polar-v8 ... -pierwsza/
http://www.goultra.pl/recenzja-polar-v8 ... -pierwsza/
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
- SportKonsulting
- Wyga
- Kontakt:
Możliwe, że masz uszkodzony moduł Bluetooth w kostce. Jeśli tętno wyświetla się na szaro i działa HeartTouch to znaczy, że działa moduł analogowy. Wyślij cały nadajnik do naszego serwisu, abyśmy mogli to sprawdzić.smoła pisze:Już drugi raz podczas treningu zegarek stracił łączność z czujnikiem pulsu. Puls się wyświetla na zegarku, ale cyfry są takie szare. (Wydaje mi się, że zegarek sam oblicza tętno na podstawie wcześniejszych obciążeń.) Baterie wymieniłem po pierwszym razie, tydzień temu. Po wyjściu z treningu lub auto pauzy brak wskazań pulsu na zegarku i zegarek ma problem ze złapaniem sygnału. Po zbliżeniu zegarka do czujnika, zegarek reaguje wskazaną funkcją(u mnie podświetleniem i wskazaniem aktualnej godziny. Może Sportkonsulting rozkmini czy to wina pasa, czy czujnika.
-
- Rozgrzewający Się
JAKOŚĆ SNU
żeby zegarek monitorował jakość snu musicie mieć go ubranego przez 24 godziny na ręce. Po zgraniu danych klikacie na konkretny dzień w kalendarzu i przejeżdżacie na sam dół. Tam powinien znajdować się wykres. W samym zegarku nie ma możliwości śledzenia jakości snu, tylko na stronie.
żeby zegarek monitorował jakość snu musicie mieć go ubranego przez 24 godziny na ręce. Po zgraniu danych klikacie na konkretny dzień w kalendarzu i przejeżdżacie na sam dół. Tam powinien znajdować się wykres. W samym zegarku nie ma możliwości śledzenia jakości snu, tylko na stronie.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
24h nie trzeba nosić. Info z Flow Polar:
- chyba, że śpisz 14hAby uzyskać informacje zwrotne, musisz nosić produkt przez ponad 10 godzin, nie wliczając snu lub odpoczynku
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
10 godzin to MINIMUM, aby na flow sprawdzić na wykresie swoją dzienną aktywność. Aby dodatkowo sprawdzić jakość snu, trzeba zegarek nosić 24 godziny. Informacje mam ze SportKonsulting, więc...moje na wierzchu;-*
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Tu nie chodzi o to czyje na wierzchu, dzieckiem od dawna nie jestem szukałem info na stronie Polara i trafiłem tylko na taką informację, którą wyżej zacytowałem.
Zegarek czasem leżał ok. 3h zdjęty z ręki i jakość snu pokazał, możliwe że na podstawie wcześniej zebranych danych - z innych dni.
Zegarek czasem leżał ok. 3h zdjęty z ręki i jakość snu pokazał, możliwe że na podstawie wcześniej zebranych danych - z innych dni.
Mój Blog "Luźne wpisy"