BMW Berlin Marathon 2015
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:52:31
Dostałem emaila z zawiadomieniem, że zostałem wylosowany, czyli jak rozumiem sami pobiorą opłatę startową?Maurice pisze:Jeśli piszesz, że będziesz biegł, to znaczy że musiałeś zostać wylosowany w loterii. Gratuluję. Rejestrując się na nią musiałeś podać nr karty kredytowej. Osoby wylosowane dostały potwierdzenie drogą mailową.sadowski135 pisze:Witam.
W 2015 raku będę pierwszy raz biegł w Berlinie.
Jak wygląda organizacja?
Trzeba jakiś przelew robić?
Można gdzieś się zalogować żeby sprawdzić swoje zgłoszenie?
Jest możliwość zalogowania się i sprawdzenia swojego zgłoszenia?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/p ... pants.html
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:29
- Życiówka w maratonie: 3:27:32
Hotel zabookowany. Zastanawiam się teraz nad transportem.
Opcje są następujące:
Samochód - wyjeżdżam i wracam kiedy chcę. Ale czas podróży jest spory. Wyjeżdżając tak jak chcę ok. 18 w piątek to na miejscu będę pewnie na 1-2 (albo i później). A młoda, którą biorę ze sobą jak się wtedy obudzi to już nie uśnie
Dodatkowo wracając w niedzielę będę dość mocno zmęczony więc z prowadzeniem mogą być problemy...
Pociąg - Wady czas podróży + ścisłe godziny odjazdu i przyjazdu. Np. w piątek odjazd 17:55 przyjazd 23:20. Znów zbyt późno...
Samolot - wydaje się być rozsądnym wyborem. odlot 18:55 przylot 20:20 jest w miarę ok. Tylko pytanie jest o powrót. 17:05.
Jest to realne? Dobiec, umyć się, odebrać bagaże i dotrzeć na lotnisko na 16? Czy bezpieczniej wracać późniejszym lotem?
Czy też może jednak wybrać samochód albo pociąg?
Opcje są następujące:
Samochód - wyjeżdżam i wracam kiedy chcę. Ale czas podróży jest spory. Wyjeżdżając tak jak chcę ok. 18 w piątek to na miejscu będę pewnie na 1-2 (albo i później). A młoda, którą biorę ze sobą jak się wtedy obudzi to już nie uśnie

Dodatkowo wracając w niedzielę będę dość mocno zmęczony więc z prowadzeniem mogą być problemy...
Pociąg - Wady czas podróży + ścisłe godziny odjazdu i przyjazdu. Np. w piątek odjazd 17:55 przyjazd 23:20. Znów zbyt późno...
Samolot - wydaje się być rozsądnym wyborem. odlot 18:55 przylot 20:20 jest w miarę ok. Tylko pytanie jest o powrót. 17:05.
Jest to realne? Dobiec, umyć się, odebrać bagaże i dotrzeć na lotnisko na 16? Czy bezpieczniej wracać późniejszym lotem?
Czy też może jednak wybrać samochód albo pociąg?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 34:06
- Życiówka w maratonie: 2:51:35
Hey,
Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie
Pisałem do organizatora ale bez odpowiedzi.
Po wpisaniu nazwiska na http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/p ... pants.html
po prawej stronie jest : 42km Lauf - Qualification
Wie ktoś może o co chodzi?
Pozdrawiam
Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie

Po wpisaniu nazwiska na http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/p ... pants.html
po prawej stronie jest : 42km Lauf - Qualification
Wie ktoś może o co chodzi?
Pozdrawiam
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Mi dopiero dzisiaj pobrali.kameln pisze:Hey, Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:33
- Życiówka w maratonie: brak
Mieli pobierać już w piątek ale mi także dopiero dzisiaj pobrali.mow_mi_stefan pisze:Mi dopiero dzisiaj pobrali.kameln pisze:Hey, Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie
- patryk91
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:33
- Życiówka w maratonie: 2:47:52
Mi jeszcze nie pobrali, chociaż zastanawia mnie jak to będzie, bo nie mam kredytówki, ale znajomy co był już, mówił, że też nie ma kredytówki i mu pobrali bez ale...
Kalenji Team Poland
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Nie musisz mieć kredytówki, ale musisz mieć kartę, która chodzi w internecie.patryk91 pisze:Mi jeszcze nie pobrali, chociaż zastanawia mnie jak to będzie, bo nie mam kredytówki, ale znajomy co był już, mówił, że też nie ma kredytówki i mu pobrali bez ale...
Jeżeli udawało Ci się coś tą kartą zapłacić w internecie, to teraz też pójdzie. Jeżeli nie, to możesz mieć problem (pytanie czy w razie czego będzie im się chciało kontaktować z Tobą w celu wyjaśnienia).
Mi też już pobrali - ze zwykłej płatniczej, ale wielokrotnie już nią płaciłem w necie. Kiedyś miałem taką kartę Credit Agricole że nie chodziła w internecie (chociaż kod CVC z tyłu miała).
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Jeszcze mam takie pytanie odnośnie Berlina..... (może mały89 podpowie albo ktoś, kto już biegał tam)
W sobotę rano jest tam tzw. Bieg Śniadaniowy na 6 km. Jest napisane, że: "Free for all participants of the 42nd BMW BERLIN-MARATHON".
W jaki sposób organizatorzy na tym biegu weryfikują czy się jest uczestnikiem 42 BMW Berlin Marathon
Innymi słowy czy żeby wziąć udział w tym biegu trzeba najpierw zasuwać na Tempelhoff odebrać pakiet i numer startowy, czy wystarczy karta startowa (start card), która ma zostać wysłana mailem
W sobotę rano jest tam tzw. Bieg Śniadaniowy na 6 km. Jest napisane, że: "Free for all participants of the 42nd BMW BERLIN-MARATHON".
W jaki sposób organizatorzy na tym biegu weryfikują czy się jest uczestnikiem 42 BMW Berlin Marathon

Innymi słowy czy żeby wziąć udział w tym biegu trzeba najpierw zasuwać na Tempelhoff odebrać pakiet i numer startowy, czy wystarczy karta startowa (start card), która ma zostać wysłana mailem

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie weryfikują, biegnie kto chce. A właściwie truchta w tempie 6 min/km pilnowanym przez obsługę. Fajna imprezka, końcowa runda po bieżni stadionu olimpijskiego robi wrażenie.Jaca_CH pisze:W jaki sposób organizatorzy na tym biegu weryfikują czy się jest uczestnikiem 42 BMW Berlin Marathon
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:41
- Życiówka w maratonie: 2:58:53
Nie potrzeba żadnego certyfikatu medycznego ani nie jest tak, że wymaga się takich certyfikatów na zagranicznych maratonach. Tylko pojedyncze kraje (Francja i Włochy) wymagają takich zaświadczeń.kameln pisze:Czy żeby odebrać pakiet startowy potrzebna jest tylko karta startowa? Czy wymagany jest certyfikat medyczny jak na innych maratonach zagranicznych?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
...i Chiny, a pewnie jest ich jeszcze wiecej. Trzeba dbac o dobro jednostki i spoleczenstwarobin pisze: Tylko pojedyncze kraje (Francja i Włochy) wymagają takich zaświadczeń.