Berlin Marathon 28 wrzesnia 2003
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Napisałem.
Problem jak wrócić na metę.
Problem jak wrócić na metę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na stronie maratonu w Berlinie w dziale news pojawił się reportaż z.... maratonu we Wrocławiu, a napisał go sam Horst Milde, dyrektor Berlin Marathon. Nie przeceniając tego rodzaju autorytetów uważam, że jest to niebywała promocja naszego maratonu.
Tytuł wiadomości mówi sam za siebie:
"Dobre wyniki podczas 21 maratonu we Wrocławiu
atrakcyjny bieg tak blisko nas"
No i trzeba kilka błędów Horstowi wybaczyć. Napisał na przykład, że Wrocław był kolebką Solidarności (Lechu by mu tego nie wybaczył) oraz, że z Berlina mozna dojechać do Wrocławia w 4 godziny autostradą, he, he, jak nie pozrywa się zawieszenia na nierównch płytach pamiętających jeszcze Hitlera.
Tytuł wiadomości mówi sam za siebie:
"Dobre wyniki podczas 21 maratonu we Wrocławiu
atrakcyjny bieg tak blisko nas"
No i trzeba kilka błędów Horstowi wybaczyć. Napisał na przykład, że Wrocław był kolebką Solidarności (Lechu by mu tego nie wybaczył) oraz, że z Berlina mozna dojechać do Wrocławia w 4 godziny autostradą, he, he, jak nie pozrywa się zawieszenia na nierównch płytach pamiętających jeszcze Hitlera.
ENTRE.PL Team
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
A czy Frasyniuk nie jest z Wroclawia ?
I czy chodzilo o Wroclaw czy stary , dobry , niemiecki Breslau ?
I czy chodzilo o Wroclaw czy stary , dobry , niemiecki Breslau ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Jadę do Berlina jako kibic-fotograf. Moi dwaj zawodnicy (domowy i zaprzyjaźniony) są zgłoszeni i pozostało znalezienie noclegów.
Wszyscy razem startujemy w biegu śniadaniowym
Zastanawiam się czy osobny start rolkarzy nie zdezorganizuje soboty? Przy takiej perfekcyjnej organizacji to chyba wykluczone.
Wszyscy razem startujemy w biegu śniadaniowym
Zastanawiam się czy osobny start rolkarzy nie zdezorganizuje soboty? Przy takiej perfekcyjnej organizacji to chyba wykluczone.
-
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie nie pomyślałem o tym, że w sobotę startują rolkarze i może być trochę kłopotu z jazdą samochodem po Berlinie. Ale są tego i dobre strony: będzie można pojeździć metrem, a poza tym nie widziałem jeszcze nigdy wyścigu rolkarzy.
Karola, czy zatrzymujecie sie w tym samym hotelu co zwykle?
Karola, czy zatrzymujecie sie w tym samym hotelu co zwykle?
ENTRE.PL Team
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze nigdy przez 5 lat nie zatrzymaliśmy się w tym samym hotelu po raz drugi (może za parę lat mogłabym napisać przewodnik po hotelach Berlina
)
Tak się jakoś złożyło że za szukanie noclegu zabieraliśmy się najczęściej za późno i zwykle te tańsze miejsca były zajęte lub zbyt odległe (bo jak już płacić więcej to warto coś z tego mieć czyli start/meta w odległości dłuższego spaceru).
Jeszcze nie rozpoczęłam poszukiwań. Czy masz Pawle jakiś pomysł?

Tak się jakoś złożyło że za szukanie noclegu zabieraliśmy się najczęściej za późno i zwykle te tańsze miejsca były zajęte lub zbyt odległe (bo jak już płacić więcej to warto coś z tego mieć czyli start/meta w odległości dłuższego spaceru).
Jeszcze nie rozpoczęłam poszukiwań. Czy masz Pawle jakiś pomysł?
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja Karola jestem zatwardziałem konserwatystą i będę nocował w Formule1.
Z tym spacerkiem na start to mozesz miec problemy, bo start jest w środku parku. Ja już teraz zastanawiam się gdzie zaparkować samochód.
Poniewaz widzę, że mamy do czynienia z prawdziwymi koneserami, to polecam hotel Kempinski na Kurfurstendam. Nigdy tam nie bylem ale musi byc fajnie i z okien widac bedzie maraton. Mozna sobie oglądać biegaczy w ogródku popijając isostar
i podspiewujac "geh'n wir mal Hagenbeck, mal Hagenbeck, mal Hagenbeck"
Z tym spacerkiem na start to mozesz miec problemy, bo start jest w środku parku. Ja już teraz zastanawiam się gdzie zaparkować samochód.
Poniewaz widzę, że mamy do czynienia z prawdziwymi koneserami, to polecam hotel Kempinski na Kurfurstendam. Nigdy tam nie bylem ale musi byc fajnie i z okien widac bedzie maraton. Mozna sobie oglądać biegaczy w ogródku popijając isostar

ENTRE.PL Team
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Na K'damie jeszcze nie nocowałam i chyba ze względu na ruch, hałas nie będę. Mieszkaliśmy kiedyś w akademiku na Potsdamerstr., okna były od strony ulicy i mimo chyba 7 piętra całą dobę było słychać ulicę, pędzące samochody.
Zawsze dochodziliśmy na start 2-3 km, bo w tym parku to mieszka ale tylko prezydent.
W tym roku zrezygowaliśmy z jeżdżenia samochodem i postawiliśmy na komunikację masową. Trzeba poszukać miejsce do spania blisko stacji metra.
Formule 1 pamiętam z Belgii. Pewnie w Berlinie też są bliżej autostrad, na obrzeżach miasta? Gdzie wtedy zostawiasz Pawle samochód? Bliżej startu czy mety?
Zawsze dochodziliśmy na start 2-3 km, bo w tym parku to mieszka ale tylko prezydent.
W tym roku zrezygowaliśmy z jeżdżenia samochodem i postawiliśmy na komunikację masową. Trzeba poszukać miejsce do spania blisko stacji metra.
Formule 1 pamiętam z Belgii. Pewnie w Berlinie też są bliżej autostrad, na obrzeżach miasta? Gdzie wtedy zostawiasz Pawle samochód? Bliżej startu czy mety?
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Uwaga !!! Zostało już tylko 925 miejsc wolnych dla biegaczy !!! To już ostatni dzwonek by się zgłosić..
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
czyli limit wyczerpie się jeszcze w tym tygodniu...
...a potem już tylko przyjdzie startować jako Horst Krupp (jak naz kolega który w zeszłym roku kupił numer startowy od Niemiaszka w biurze zawodów i nie mógł niestety zmienić nazwiska
...a potem już tylko przyjdzie startować jako Horst Krupp (jak naz kolega który w zeszłym roku kupił numer startowy od Niemiaszka w biurze zawodów i nie mógł niestety zmienić nazwiska
ENTRE.PL Team