Odzież do biegania dla osób wysokich - spodnie/dresy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, mój pierwszy post i od razu z pytaniem...
Szukam spodni do biegania dla wysokich osób, w wyszukiwarce na forum nie znalazłem niestety żadnych konkretów, dlatego postanowiłem wrzucić post na ten temat.
Mam 200cm wzrostu (oraz ok. 86 cm w pasie) i niestety duże problemy ze znalezieniem spodni do biegania, przede wszystkim chodzi mi o długość nogawek, albo muszę opuści na maksa albo nogawki są znacznie powyżej kostek, obie opcje mnie denerwują...
Niestety ani w internecie ani w okolicznych sklepach nie znalazłem spodni dla mnie, a rozmiary powyżej XXL są za szerokie w pasie, dlatego zwracam się do Was z zapytaniem, czy znacie może producentów/sklepy, w których można
kupić spodnie dresowe dla wysokich osób?
Szukam spodni do biegania dla wysokich osób, w wyszukiwarce na forum nie znalazłem niestety żadnych konkretów, dlatego postanowiłem wrzucić post na ten temat.
Mam 200cm wzrostu (oraz ok. 86 cm w pasie) i niestety duże problemy ze znalezieniem spodni do biegania, przede wszystkim chodzi mi o długość nogawek, albo muszę opuści na maksa albo nogawki są znacznie powyżej kostek, obie opcje mnie denerwują...
Niestety ani w internecie ani w okolicznych sklepach nie znalazłem spodni dla mnie, a rozmiary powyżej XXL są za szerokie w pasie, dlatego zwracam się do Was z zapytaniem, czy znacie może producentów/sklepy, w których można
kupić spodnie dresowe dla wysokich osób?
-
- Zaprawiony W Bojach
Polecam firmę attiq - uszyją ci na zamówienie, choć pewnie dopiero po świętach.
-
- Zaprawiony W Bojach
Popieram Starą Damę - http://attiq.net/
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Rozgrzewający Się
Sprawdź piłkarskie joma, albo zina - da się w tym biegać i ksoztują ~60-90 pln, mam znajmoego wielkoluda co takie posiada i nie zauważyłem by miał jakiś problem z głupim wyglądem 

-
- Wyga
- Kontakt:
Firmą uwzględniającą modyfikację rozmiarówki dla osób szczególnie niskich lub wysokich jest Nike. Dotyczy to chyba głównie spodni, góry raczej nie. Poza standardową rozmiarówką XS, S, M, L, XL, XXL są też dodatkowe "podrozmiary" -S lub -L. Wtedy można na metce spotkać oznaczenie np. M-L (rozmiar M z przedłużonymi o 5 cm nogawkami) lub M-S (rozmiar M ze skróconymi o 5 cm nogawkami). Tak na 100% tych 5 cm nie jestem pewien, może to jest 8 cm. W sklepach nie jest łatwo trafić takie nietypowe rozmiary, ale czasem u nas się zdarzały. Najpopularniejsze modele spodni w tych wydłużonych lub skróconych rozmiarach są do ściągnięcia przez sklepy z centralnego europejskiego magazynu Nike.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mam podobny problem :P
Spodnie Dobsom R90 powinny być na Ciebie dobre. Ale zwykła wersja, nie winter. Wintery są krótsze.
Pozdrawiam
Paweł
Spodnie Dobsom R90 powinny być na Ciebie dobre. Ale zwykła wersja, nie winter. Wintery są krótsze.
Pozdrawiam
Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM