Teksty przechodniów podczas biegu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mieszkam na wsi.
Gdy robię długie wybiegania to w linii prostej od domu najdalej jestem ok. 10 km
czyli w centrum innej wsi. Postanowiłem kiedyś podpuścić jak to mówi Robert Górski z Kabaretu Moralnego Niepokoju tzw. lachony i biegnąc zapytałem czy daleko jeszcze do Poznania ( na moje jakieś 60 km
Lachony na to: o @#$%^, ja pierdole
Gdy robię długie wybiegania to w linii prostej od domu najdalej jestem ok. 10 km
czyli w centrum innej wsi. Postanowiłem kiedyś podpuścić jak to mówi Robert Górski z Kabaretu Moralnego Niepokoju tzw. lachony i biegnąc zapytałem czy daleko jeszcze do Poznania ( na moje jakieś 60 km
Lachony na to: o @#$%^, ja pierdole
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
My nikogo nie musieliśmy podpuszczać. W czerwcu biegliśmy ultramaraton ze Szczecina do Kołobrzegu. Po około 70-100 kilometrach zagaił nas jeden z gospodarzy tekstem "skąd biegniemy". Jak mu powiedzieliśmy, że ze Szczecina to parsknął śmiechem i urażony wrócił do swojej roboty
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj trafił mi się znawca tematu. Z racji tego, że mam przerwę od ciężkich treningów to truchtam sobie turystycznie z nudów.
Na to jeden z przechodniów: a kijki to gdzie ma ?
Mówię na to, że to nie nordik tylko tak sobie wolno biegnę, a on znowu: a co siły nie ma ?
Na to jeden z przechodniów: a kijki to gdzie ma ?
Mówię na to, że to nie nordik tylko tak sobie wolno biegnę, a on znowu: a co siły nie ma ?
- forrest
- Wyga
- Kontakt:
Z drugiej strony zastanów się, co Ty byś sobie pomyślał, będąc zwykłym Januszem, zjadaczem chleba, pytając człowieka skąd biegnie, a on odpowiedziałby Ci, że z miejsca oddalonego o jakieś 100 kilometrów? :P Podejrzewam, że reakcja byłaby podobna. Ludzie po prostu nie są w stanie sobie nawet wyobrazić takich rzeczy, nie wiedzą nawet, że istnieje coś takiego jak ultramaraton, że można biec takie odległości. :Pmaly89 pisze:My nikogo nie musieliśmy podpuszczać. W czerwcu biegliśmy ultramaraton ze Szczecina do Kołobrzegu. Po około 70-100 kilometrach zagaił nas jeden z gospodarzy tekstem "skąd biegniemy". Jak mu powiedzieliśmy, że ze Szczecina to parsknął śmiechem i urażony wrócił do swojej roboty
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Dean Karnazes też wspominał w swojej książce o takich sytuacjach.
Przy tym dystans rzędu 300km jeszcze bardziej działa na wyobraźnię.
Przy tym dystans rzędu 300km jeszcze bardziej działa na wyobraźnię.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 37:46
- Życiówka w maratonie: 3:11:44
Mi się nietypowe komentarze przechodniów raczej nie zdarzają.
Chociaz jak biegam czasem w koszulce z LCJ Run, szczególnie latem, w lesie i w krótkich czarncyh spodenkach to czasem słyszę jak mijani rpzechodnie wymieniają uwagi w stylu "O @#$%^, a myślałam ze to Policja leci."
Chociaz jak biegam czasem w koszulce z LCJ Run, szczególnie latem, w lesie i w krótkich czarncyh spodenkach to czasem słyszę jak mijani rpzechodnie wymieniają uwagi w stylu "O @#$%^, a myślałam ze to Policja leci."
5 km 18:38 10km 37:46 15km 1:02:53
21.097 1:29:13 42.195 3:11:44
Wings For Life- 31km:490m
21.097 1:29:13 42.195 3:11:44
Wings For Life- 31km:490m
- forrest
- Wyga
- Kontakt:
Ja także raczej nie słyszę komentarzy ludzi przechodzących obok. Chyba społeczność powoli przyzwyczaja się do tego, że ktoś sobie biega.domixon pisze:Mi się nietypowe komentarze przechodniów raczej nie zdarzają.
Co do Policji, to miałem podobną sytuację, kiedy wyszliśmy z kumplami tak właśnie na czarno ubrani późnym wieczorem pobiegać, to usłyszeliśmy kilkanaście/kilkadziesiąt metrów przed sobą "PSYYYYYYYYYY!" i tupot stóp kilku osób. Dobrą śmiechawę mieliśmy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Może nie słyszysz bo za szybko biegniesz. Zwolnij !
Jest zima, czas na długie wolne wybiegania
Jest zima, czas na długie wolne wybiegania
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
znaczy cos krzyczysz, rzucasz racę, czy co?
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Za mną ciągle ostatnio wołąją "Jezus!" gdy wyprzedzam idące trójkami całą szerokością ścieżki rowerowej kobity z psem/dzieckiem/wózkiem itp. zazwyczaj ubrane w ciemnej tonacji (a latarnie nie zawsze świecą).
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
ja poważnie rozważam zakup dzwonka rowerowego i przymocowania go np. do ramienia. z tymi rozwleczonymi po całej szerokości chodnika pieszymi można szału dostaćdaeone pisze:teraz staram się ostrzegać gdy jestem jeszcze kilka metrów z tyłu
a ja odkąd zakładam kominiarkę kilka razy usłyszałam dzieci wołające: "mamo, patrz, Batman!"mclakiewicz pisze:Za mną ciągle ostatnio wołają "Jezus!"
go get 'em tiger
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Szkoda zachodu z dzwonkiem, również w rowerze. Jak mi ktoś włazi na drogę rowerową lub tarasujeMama Kin pisze: ja poważnie rozważam zakup dzwonka rowerowego i przymocowania go np. do ramienia. z tymi rozwleczonymi po całej szerokości chodnika pieszymi można szału dostać
chodnik jak biegnę to wystarczy zamuczeć jak krowa albo wydać z siebie jakiś skrzek typu okrzyk sępa
i ludziska uciekają w try miga :]
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!