pamięć w ambit 3
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mam problem z pamięcią w ambit3. producent informuje, że pamięć jest czyszczona w czasie połączenia z movescount. po ostatniej aktualizacji urządzenia w pamięci pozostają treningi nawet po skopiowaniu na serwer. może ktoś z was zna rozwiązanie tego problemu?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
a gdzie producent podaje taką informację? możesz podać linka?
-
- Rozgrzewający Się
instrukcja strona 65..."3.18 Wskaźnik pozostałej pamięci
Jeśli z serwisem Movescount nie zsynchronizowano ponad 50%
dziennika, po wyświetleniu dziennika na urządzeniu Suunto Ambit3
Peak wyświetlane jest przypomnienie.Przypomnienie nie jest wyświetlane, gdy niezsynchronizowana
pamięć jest pełna i urządzenie Suunto Ambit3 Peak rozpoczyna
nadpisywanie starych dzienników."
przed aktualizacją wszystkie dzienniki po synchronizacji znikały z pamięci urządzenia...
Jeśli z serwisem Movescount nie zsynchronizowano ponad 50%
dziennika, po wyświetleniu dziennika na urządzeniu Suunto Ambit3
Peak wyświetlane jest przypomnienie.Przypomnienie nie jest wyświetlane, gdy niezsynchronizowana
pamięć jest pełna i urządzenie Suunto Ambit3 Peak rozpoczyna
nadpisywanie starych dzienników."
przed aktualizacją wszystkie dzienniki po synchronizacji znikały z pamięci urządzenia...
-
- Rozgrzewający Się
być może się mylę i dzienniki są w pamięci do momentu nowej aktualizacji...w takim razie nie rozumiem sytuacji kiedy nie mam aktywności na movescount(przypadkowo usunięta), a jest w pamięci zegarka(nie chce się ponownie zsynchronizować).
- norkun
- Stary Wyga
To chyba akurat jest normalne. Program wie, że aktywność została juz ściągnięta z zegarka i nie jest ponownie pobierana pomimo tego, że została usunięta ze strony.coolburki pisze:być może się mylę i dzienniki są w pamięci do momentu nowej aktualizacji...w takim razie nie rozumiem sytuacji kiedy nie mam aktywności na movescount(przypadkowo usunięta), a jest w pamięci zegarka(nie chce się ponownie zsynchronizować).
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 1g:00m:14s
- Kontakt:
jedno pytanie mam.
na dniach będę się decydował między fenixem 2 a ambitem 3.
pytanie....czy któryś z nich ma polskie menu?
może to banał,ale płacąc prawie 2tyś w PLNach chyba mogę oczekiwać PL menu?!
na dniach będę się decydował między fenixem 2 a ambitem 3.
pytanie....czy któryś z nich ma polskie menu?
może to banał,ale płacąc prawie 2tyś w PLNach chyba mogę oczekiwać PL menu?!
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Ja bym czekał na fenix3
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Ambit 3 nie ma polskiego menu i nie musisz wydawać 2k dużo oficjalnych sklepów ma 10-15%taniej niż producent podaję.Słówka też nie są mocno rozbudowane i jeśli nie znasz angielskiego wszystko zrozumiesz w mig(instrukcja jest po polsku) Mam także fenixa2 i nie polecam leży w szufladzie bo jeśli w ciągu pierwszego tygodnia działania zrywa mi nagrywanie treningu lub GPS wariuje jak szalony to taki zegarek nie nadaje się do tego co miał służyć. W suunto takie problemy to abstrakcja.
Triathlon to moje hobby
-
- Dyskutant
- Kontakt:
tzn. może biegle nie władam angielskim
ale wiekszość rozumiem i się dogadam.
obawiałem się jakiś technicznych pojęć
z drugiej strony czuję lekki niesmak że traktują nas jak siódmą wodę po kiślu.
w końcu skoro jest dostępny u nas w normalnej legalnej sprzedaży, skoro płacę w złotówkach
to trochę wysiłku mogli by włożyć jedni i drudzy i wgrać język w danym rejonie dystrybucji.
takie moje odczucie. może się mylę,ale tak trochę olewająco nas polaczków.
dzięki za odp.wielce mi pomogła,przechyla szalę na stronę ambita3
garmin mi się bardziej wizualnie podobał...ale może się jakoś przełamię
pzdr
w końcu skoro jest dostępny u nas w normalnej legalnej sprzedaży, skoro płacę w złotówkach
to trochę wysiłku mogli by włożyć jedni i drudzy i wgrać język w danym rejonie dystrybucji.

pzdr
- norkun
- Stary Wyga
Fakt. Byłoby miło gdyby w Ambicie menu było po polsku, ale to naprawdę nie jest problem. Jeżeli się nie śpieszysz może faktycznie warto poczekać na Fenixa 3, ale po problemach z F2 sam nie wiem. Ambit 3 to naprawdę dobry i co istotne stabilny sprzęt i jeżeli nie przeszkadza Ci ustawianie zegarka przez stronę (częściowo możesz teraz ustawić zegarek przez iphone a od marca 2015 będzie aplikacja na androida) to będzie to dobry wybór.Hasan_ciach pisze:tzn. może biegle nie władam angielskim
pzdr
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Uwierz, jak umiesz obsługiwać pilota od TV to i z angielskim językiem w ambicie sobie poradziszHasan_ciach pisze: garmin mi się bardziej wizualnie podobał...ale może się jakoś przełamię
pzdr

Mi nadal garmin wizualnie sie bardziej podoba ale bardziej cenię stabilną pracę....
-
- Dyskutant
- Kontakt:
palić mi się nie pali,biegam z Beurer PM 62
i telefonem z endomondo.
A wiadomo coś kiedy Fenix 3 ma się pokazać.
i telefonem z endomondo.
A wiadomo coś kiedy Fenix 3 ma się pokazać.
-
- Rozgrzewający Się
Witam.
Chciałem się podłączyć w temacie pamięci suunto ambit3. Mam podobny problem jak kolega Coolburki. Pulsometr podsiadam od 1,5 miesiąca. Po podłączeniu do movescount dzienniki treningów są przerzucane do serwisu i nadal pozostają w pulsometrze. Raz na tej przestrzeni czasu zdarzyło mi się, że przy synchronizacji z serwisem treningi zostały wykasowane z pulsometru. Ostatnio jak przeglądałem treningi w pulsometrze wyświetlił mi się komunikat "Sync your Moves Memory used 253%". Podłączyłem go do serwisu ale pamięć nie została wyczyszczona i w tej chwili jest tam zapisanych 37 treningów. Czy ktoś w Was ma podobny problem i może udało się Wam go rozwiązać?
Chciałem się podłączyć w temacie pamięci suunto ambit3. Mam podobny problem jak kolega Coolburki. Pulsometr podsiadam od 1,5 miesiąca. Po podłączeniu do movescount dzienniki treningów są przerzucane do serwisu i nadal pozostają w pulsometrze. Raz na tej przestrzeni czasu zdarzyło mi się, że przy synchronizacji z serwisem treningi zostały wykasowane z pulsometru. Ostatnio jak przeglądałem treningi w pulsometrze wyświetlił mi się komunikat "Sync your Moves Memory used 253%". Podłączyłem go do serwisu ale pamięć nie została wyczyszczona i w tej chwili jest tam zapisanych 37 treningów. Czy ktoś w Was ma podobny problem i może udało się Wam go rozwiązać?