Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zauważyłem, że na portalu aukcyjnym zegarek pojawił się już w sprzedaży, niestety tylko wersja czarna.
Dziwne, że nasze Sportkonsulting na stronie głównej w aktualnościach nie pisze o dostępności zegarka.
Jakoś cicho o jego wprowadzeniu lub zbliżającym się wprowadzeniu do sprzedaży.
No i kiedy będzie biały, kiedy się pytam
Dziwne, że nasze Sportkonsulting na stronie głównej w aktualnościach nie pisze o dostępności zegarka.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
-
- Wyga
No właśnie można je przez allegro kupic Nawet na facebooku do sportkonsulting pisalem jakis czas temu, ale do tej pory żadnego odzewu nie było a kupiłbym tylko u nich ze względu na 15% zniżkęmondpas pisze:Zauważyłem, że na portalu aukcyjnym zegarek pojawił się już w sprzedaży, niestety tylko wersja czarna.
-
- Zaprawiony W Bojach
A skąd ta zniżka i z jakiego tytułu ?
Jeśli nie jesteś "znajomym królika" to napisz jak taką ładną zniżkę mam sobie załatwić
Aha, zniżkę chcę na białego
Jeśli nie jesteś "znajomym królika" to napisz jak taką ładną zniżkę mam sobie załatwić
- div
- Stary Wyga
Karta prenumeratora Magazynu Bieganie i jest 15% na wszystkie produkty od SportKonsultingmondpas pisze:A skąd ta zniżka i z jakiego tytułu ?
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49:20
Dla treningu interwałowego podaje się czas lub dystans oraz strefę tętna. Nie można wybrać tempa, podobno ma pojawić się opcja w przyszłych aktualizacjach. Nie jest też aktywna opcja podania tempa startowego dla treningu (dla v800 jest ta opcja). Można podać tylko czas lub dystans.Filip94 pisze: Byłoby fajnie jakbyś sprawdził. Bo zegarek fajny i za fajną cenę.
-
- Dyskutant
Ale chodzi Ci o np. czas w jakim chcesz pokonać dany odcinek ? np. 1km w 4:30 ? czy jak ?Dla treningu interwałowego podaje się czas lub dystans oraz strefę tętna. Nie można wybrać tempa, podobno ma pojawić się opcja w przyszłych aktualizacjach. Nie jest też aktywna opcja podania tempa startowego dla treningu (dla v800 jest ta opcja). Można podać tylko czas lub dystans.
-
- Wyga
Czyli opcji takiej jak mam w Polar RS300x mam rozumieć, że nie ma? A wygląda to następująco:lucpo pisze:Filip94 pisze:
Dla treningu interwałowego podaje się czas lub dystans oraz strefę tętna. Nie można wybrać tempa, podobno ma pojawić się opcja w przyszłych aktualizacjach. Nie jest też aktywna opcja podania tempa startowego dla treningu (dla v800 jest ta opcja). Można podać tylko czas lub dystans.
- na szybki odcinek ustawiam sobie pierwszą strefą i wybieram tempo.prędkość lub tętno
- po wybraniu np. tempa ustawiam sobie jaki chcę max i min
- ustawiam sobie odpowiedni odcinek w km jaki chcę przebyć
- i na wolny odcinek robię to samo tyle, że oczywiście wolne tempo.
I mam również rozumieć, że nie mogę ustawić też np w jakim tempie/prędkości chciałbym pobiec np półmaraton aby nie rwać za mocno czy za wolno.
Mam nadzieję, że do marcowego Półmaratonu Warszawskiego będą te opcje Może w grudniu wyszłyby aktualizacje z tymi opcjami ponieważ chciałbym go przetestować na roztrenowaniu :uuusmiech: Niech może również Sportkonsulting wypowie się na temat aktualizacji ponieważ chyba są najlepiej doinformowani
-
- Dyskutant
Na szybki lub wolny odcinek ustawić można sobie dystans lub czas trwania oraz zakładana strefa tętna (lub dowolna strefa). Wtedy jak rozumiem, zegarek będzie informował o opuszczeniu strefy. Jeszcze nie testowałem w praktyce, pewnie z weekend sprawdzę.
Tempa startowego też nie ustawisz Dokładnie ustawisz w polar flow, ale te dane się nie zsynchronizują z telefonem.
Tempa startowego też nie ustawisz Dokładnie ustawisz w polar flow, ale te dane się nie zsynchronizują z telefonem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
Proszę osobę / osoby, które kupiły już ten zegarek aby wypowiedziały się w kwestii programowania obojętnie jakiego rodzaju treningu bezpośrednio w zegarku.
Proszę również o wytłumaczenie mi jak chłop krowie na rowie jak to się robi
Ponieważ przymierzam się do zakupu tego zegarka, a kolor biały nie jest jeszcze dostępny, postanowiłem wstępnie zarejestrować się do aplikacji Polar Flow przez stronę www aby oswoić się z jej zawartością.
Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że to jedynie dziennik treningowy.
Porównując stronę Polara np. z Endomondo to wypada blado.
Czytałem również w wątku opisującym zegarek V800, że większość treningów, a już na pewno złożone treningi programuje czy ustawia się na stronie www a potem wczytuje do zegarka.
Wyszło na to, że niewiele można ustawić w samym zegarku.
Idąc tym tropem wywnioskowałem, że podobnie może być z zegarkiem M400, jednak strona Polar Flow
nie potwierdziła tego.
Wolałbym nie marnować czasu przed komputerem i układać plany treningowe aby je później wczytać do zegarka tylko w danym dniu treningowym ustawić cel treningu bezpośrednio w zegarku.
Okienka, które wkleił powyżej kolega widziałem na stronie www. Ale to jest bieda z nędzą, gdzie tu ustawienia tempa, czasu np. w interwałach ( taki przykład jest na zdjęciach powyżej ).
Jak to jest więc w tym temacie? Jeśli czegoś nie doczytałem lub niewłaściwie rozumiem to usystematyzujmy informacje na ten temat.
Proszę również o wytłumaczenie mi jak chłop krowie na rowie jak to się robi
Ponieważ przymierzam się do zakupu tego zegarka, a kolor biały nie jest jeszcze dostępny, postanowiłem wstępnie zarejestrować się do aplikacji Polar Flow przez stronę www aby oswoić się z jej zawartością.
Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że to jedynie dziennik treningowy.
Porównując stronę Polara np. z Endomondo to wypada blado.
Czytałem również w wątku opisującym zegarek V800, że większość treningów, a już na pewno złożone treningi programuje czy ustawia się na stronie www a potem wczytuje do zegarka.
Wyszło na to, że niewiele można ustawić w samym zegarku.
Idąc tym tropem wywnioskowałem, że podobnie może być z zegarkiem M400, jednak strona Polar Flow
nie potwierdziła tego.
Wolałbym nie marnować czasu przed komputerem i układać plany treningowe aby je później wczytać do zegarka tylko w danym dniu treningowym ustawić cel treningu bezpośrednio w zegarku.
Okienka, które wkleił powyżej kolega widziałem na stronie www. Ale to jest bieda z nędzą, gdzie tu ustawienia tempa, czasu np. w interwałach ( taki przykład jest na zdjęciach powyżej ).
Jak to jest więc w tym temacie? Jeśli czegoś nie doczytałem lub niewłaściwie rozumiem to usystematyzujmy informacje na ten temat.
-
- Dyskutant
Nie ustawiam treningów w zegarku bo nie lubię Z tego co widziałem można ustawić prosty trening składających się tylko z dwóch odcinków. Można wybrać czas lub dystans każdego odcinka.
Możliwość ustawienia tempa w interwałach ma podobno pojawić po aktualizacji softu w listopadzie, o ile pamiętam.
Można sobie zawsze jeszcze poczytać instrukcję
http://www.polar.com/en/support/M400
ps. Tak dla informacji dystrybutora, fajny jest tytuł jednego z rozdziałów instrukcji
"NIE WIEM DOKŁADNIE JAK TO PRZETŁUMACZYĆ"
Możliwość ustawienia tempa w interwałach ma podobno pojawić po aktualizacji softu w listopadzie, o ile pamiętam.
Można sobie zawsze jeszcze poczytać instrukcję
http://www.polar.com/en/support/M400
ps. Tak dla informacji dystrybutora, fajny jest tytuł jednego z rozdziałów instrukcji
"NIE WIEM DOKŁADNIE JAK TO PRZETŁUMACZYĆ"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Skąd niby ta zniżka? Na stronie nie ma żadnej informacji co do rabatu w Sportkonsulting dla posiadaczy karty prenumeratora.div pisze:Karta prenumeratora Magazynu Bieganie i jest 15% na wszystkie produkty od SportKonsultingmondpas pisze:A skąd ta zniżka i z jakiego tytułu ?
http://www.magazynbieganie.pl/karta-pre ... ki-dostac/
- div
- Stary Wyga
No trochę się pomyliłem... Ta zniżka to chyba tylko na produkty Polar a nie wszystkie jakie SportKonsulting ma w ofercie. W listopadowym papierowym wydaniu Biegania informacja o rabacie jest, na stronie faktycznie nie ma. Dodam od siebie tyle, że w lipcu z tym rabatem nie było problemuharlan pisze:Skąd niby ta zniżka? Na stronie nie ma żadnej informacji co do rabatu w Sportkonsulting dla posiadaczy karty prenumeratora.div pisze:Karta prenumeratora Magazynu Bieganie i jest 15% na wszystkie produkty od SportKonsultingmondpas pisze:A skąd ta zniżka i z jakiego tytułu ?
http://www.magazynbieganie.pl/karta-pre ... ki-dostac/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Ciekawe, jak jest naprawdę. Wysłałem im maila w tej sprawie. Jak odpiszą, to dam znać co i jak. Fajnie by było jakby ta zniżka obowiązywała bo też się zastanawiam nad tym polarem