Komentarz do artykułu Pogromca rekordzistów świata wystartuje w maratonie w Walencji

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja nie moge uwierzyć ze gosc zaczyna biegac w wieku 30 lat i po 1 roku biega na jakims kosmicznym poziomie. I wybaczcie ale mysle ze oprocz 200km na tydzien to on jeszcze na dopalaczach jechal. Ja wiem ze to dziki swiat i ludzie nie są uposledzenie przez cywilizację ale no kurna poki tam agencji antydopingowej w Eldoret nie postawia to ja kwestionuje wszystkie Kenijskie cuda biegowe. Dla mnie to nie jest czysty sport co potwierdza ostatnia wpadka u kobiet. 30 lat temu zaden Kenijczyk nie był w stanie rywalizować z bialymi Brytolami. teraz co drugi Kenijski zawodnik na luzie biega po 30 min na 10k w sobote po czym w niedziele w 1:04:00 polowkę i tak co weekend w europie caly sezon. Ale kto ich bada w tej Kenii?

http://www.magazynbieganie.pl/badania-a ... e-w-kenii/ artykuł sprzed roku.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nowe laboratorium będzie wybudowane przez IAAF, we współpracy z federacją kenijską. Budowa ma ruszyć w styczniu.
Pojawia się problem, którego nie uwzględnialiśmy do teraz, a mianowicie podejrzenie korupcji w samej federacji kenijskiej, co komplikuje wszystko. W lutym tego roku Wilson Kipsang powołał własną organizację pod nazwą PAAK, która poniekąd jest w opozycji do federacji. W sierpniu PAAK zrzeszał już ponad 5000 biegaczy kenijskich. Obawiam się, że korupcja może zepchnąć doping na drugi plan.
A ja nie moge uwierzyć ze gosc zaczyna biegac w wieku 30 lat i po 1 roku biega na jakims kosmicznym poziomie.
Trudno wierzyć w takie rzeczy, gdy odniesieniem jest nasze doświadczenie. Bieganiem ludzie zajmują się od dawna, ale nie oznacza to, że wszystko o bieganiu już wiemy. Wydaje mi się, że wiemy wciąż niewiele. Doping jako wyjaśnienie przychodzi nam zazwyczaj najłatwiej, ale jeżeli rekordy robione są na dopingu, to dlaczego nie ma tych rekordów w kobiecym maratonie?

Na koniec jeszcze raz film z dychy w Pradze. https://www.youtube.com/watch?v=v8l9tx- ... e=youtu.be
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

yacool pisze:

Na koniec jeszcze raz film z dychy w Pradze. https://www.youtube.com/watch?v=v8l9tx- ... e=youtu.be
Fajna scena jest w 25:00 jak na moście zaczyna biec obok Mutai'a jakiś Czech w szortach i czapeczce. :sss:
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

No może cały sekret tkwi w nieznanym dotąd w Europie ani w Stanach środku treningowym o tajemniczej nazwie "Lion Chase." Szkoda że Agata nie dopytała o szczegóły tego nowatorskiego narzędzia treningowego :)
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dopytam przy najbliższej okazji. W międzyczasie otrzymałam informację, że planowane tempo pierwszej połówki to 63 min.
Transmisję przeprowadzi w niedzielę telewizja RTVE na kanale tdp, od 8:55 do 12:00.
Elita gotowa do startu - nasz Geoffrey to ten w szarej bluzie, na środku stawki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

W Walencji ma bardzo mocno wiać wiec moze być problem z tym wynikiem, do połowki to moze jeszcze ale poźniej bedzie sporo pod wiatr.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tarnovia pisze:No może cały sekret tkwi w nieznanym dotąd w Europie ani w Stanach środku treningowym o tajemniczej nazwie "Lion Chase." Szkoda że Agata nie dopytała o szczegóły tego nowatorskiego narzędzia treningowego :)
Cudze chwalicie...
Co prawda nie ma u nas lwów, ale są inne zwierzęta.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:
Tarnovia pisze:No może cały sekret tkwi w nieznanym dotąd w Europie ani w Stanach środku treningowym o tajemniczej nazwie "Lion Chase." Szkoda że Agata nie dopytała o szczegóły tego nowatorskiego narzędzia treningowego :)
Cudze chwalicie...
Co prawda nie ma u nas lwów, ale są inne zwierzęta.
Lub takie czychajace we wrocławskich lasach.

http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/o ... id,tm.html
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę późno, ale jaki obstawiacie wynik Geoffrey'a?

W moim odczuciu jest przygotowany na <2:07, ale przy tej pogodzie (wiatr), to nie ma szans.
Dodatkowo, jeśli nie weźmie tego pod uwagę, to końcówka może być "walką o życie", choć jak pisał mihumor ostatnie 5km powinno być z wiatrem.
Dlatego obstawiam 2:09:25.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Agata, jeśli masz kontakt to powiedz co się stało, bo Geoffrey zszedł po 30 km.
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Keri pisze:Agata, jeśli masz kontakt to powiedz co się stało, bo Geoffrey zszedł po 30 km.
Może myślami był w Berlinie, i że znów jest zającem...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może za bardzo się wyluzował?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Moze ci inni co go obiegali to kelnerzy, tancerze, listonosze i trenują bieganie wiecej niz rok, moze nawet ze 3 lata? Z tego co ich widzialem dzis na trasie w Walencji to szli spora grupa, no i Ci inni na expo sympatyczne wrazenie robili jak to zwykle prosci amatorzy. Brodka do pozarow jeździ to i oni mogą listy roznosic czy krowy pasać służbowo. Wiało tu dziś trochę ale dało się biegać szybko, w sobotę by to nie było moźliwe.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z informacji otrzymanych od menadżera Geoffreya wiem, że Geoffrey zszedł z trasy na 39km. Nie miał siły na końcówce, bo ostatnie dwa tygodnie zmagał się z malarią.
Gerard jest przekonany, że kolejny maraton pobiegnie o wiele lepiej.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ATGO pisze:Z informacji otrzymanych od menadżera Geoffreya wiem, że Geoffrey zszedł z trasy na 39km. Nie miał siły na końcówce, bo ostatnie dwa tygodnie zmagał się z malarią.
Gerard jest przekonany, że kolejny maraton pobiegnie o wiele lepiej.
A czy wiesz, która imprezę ma na myśli, czy jest to jeszcze niewiadoma?
ODPOWIEDZ