Komentarz do artykułu Bye bye NorthFace - Welcome Columbia! Najważniejszy górski maraton na świecie – Ultra Trail du Mont Blanc zmienia sponsora tytularnego.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
New Balance but biegowy
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie zgodziłbym się z twierdzeniem, że Columbia słabo kojarzy się biegaczom w Europie (i w Polsce) z bieganiem. Powiedziałbym nawet, że chyba bardziej niż TNF. Bielizna termiczna Columbii, której jestem wielkim fanem, od lat jest do nabycia w sklepach Centrum Biegowego ERGO, sprzedaliśmy jej naprawdę dużo i biegacze ją kojarzą. To stały element mojej, i nie tylko mojej, zimowej biegowej garderoby, a moje zachwyty znajdziecie m.in. tu:
http://bieganie.pl/?cat=21&id=3491&show=1
Swego czasu Columbia produkowała i sprzedawała całkiem przyzwoite biegowe buty terenowe, których propagatorem jest m.in. Paweł Pakuła, a które jednak nie bardzo przyjęły się na rynku butów biegowych chyba głównie przez słabe kojarzenie przez biegaczy tej marki. Teraz Columbia robi już raczej buty określane jako trekkingowe, choć w górskim ultramaratonie też niektóre modele tej marki się z pewnością sprawdzą.
Za to Columbia zdecydowanie jest dobrze znana w działce szeroko rozumianego outdooru. Wyprzedza inne firmy w innowacyjnych technologiach, z których najbardziej znana to omni-heat, wykorzystująca zjawisko termorefleksji. Poza bielizną termiczną, o której mowa wyżej, charakterystyczne malutkie, srebrzyste "cekiny" omni-heat stosuje się też w kurtkach, bluzach, czapkach, rękawiczkach, opaskach i butach. To jest naprawdę ciepłe i do kupienia w Warszawie, w ERGO. Ostatnio dojechały nam nawet wyjątkowo ciepłe i lekkie kurtki Columbii wypełnione... gęsim puchem. Zapraszam do nas na zapoznanie się z tymi produktami, mamy naprawdę niezły wybór:
http://www.ergo-sklep.pl/columbia?mode= ... p=1&rpp=48

Pozdrawiam
Jang
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
al. Jana Pawła II 61, Warszawa
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jang, a zwykłą wersję ( tj bez Omni-Heat ) Ravenous Lite, jesteście jeszcze w stanie wykopać?

Co do samego njusa, no cóż - życie, zapłacili więcej, ot co.
Przy tym prestiżu biegu, dla uczestników nie musi to oznaczać żadnej odczuwalnej zmiany.
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zostały nam jeszcze trzy rozmiary Columbia Ravenous Lite, ale wszystkie z omni-heatem. Bez omni-heatu już dawno sprzedaliśmy i są nie do sprowadzenia.
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Centrum Biegowe ERGO pisze:Nie zgodziłbym się z twierdzeniem, że Columbia słabo kojarzy się biegaczom w Europie (i w Polsce) z bieganiem. ( ... )
Swego czasu Columbia produkowała i sprzedawała całkiem przyzwoite biegowe buty terenowe, których propagatorem jest m.in. Paweł Pakuła, a które jednak nie bardzo przyjęły się na rynku butów biegowych chyba głównie przez słabe kojarzenie przez biegaczy tej marki. ( ... )
Żeby biegać, trzeba biegać.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak to było z tym masłem? :hahaha:
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jako producent butów biegowych Columbia jest słabo kojarzona, ale jako producent odzieży, zwłaszcza bielizny termicznej (także przez biegaczy) - zdecydowanie lepiej. Jak ja lubię wyrywanie zdań z kontekstu...

Pozdrawiam
Jang
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
Landersen.pl - Bartosz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jako sprzedawca marki od wielu lat ( może nie koniecznie biegowego asortymentu, chociaż posiadamy szeroką ofertę ), mogę tylko powiedzieć o jakości butów Columbia vs The North Face.
Krótko, Columbia - na prawdę trudno o reklamację. Z The North Face bywa różnie.. Z tej strony dobrze się stało.
Swego czasu próbowano wprowadzać wspomniane przez Janga buty terenowe. Nie porównując już firm, miały bardzo dobre opinie w wąskim gronie osób je testujących.
Jeśli jakość się nie zmieni, jest szansa, że do szerszej świadomości trafi fajna marka.
A czy Columbia przelicytowała The North Face? Być może, ale nie koniecznie, czytaj wyżej. ;)
Sklep outdoorowy
www.landersen.pl
Awatar użytkownika
polstor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dobry news :-) :taktak:
Siłą marki Columbia jest solidność i perfekcyjne wykonanie co daje konsumentowi komfort użytkowania.

sklep sportowy Polstor Rzeszów
www.polstor.pl
ODPOWIEDZ