Gdzie buty w Warszawie

podmostem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Chcę pomierzyć trochę butów w Warszawie. Gdzie są sklepy, w których najłatwiej będzie porównać kilka modeli różnych firm? Potrzebuję butów dobrze asmortyzujących (mała pronacja i pourazowy staw skokowy) i w rozsądnej cenie.

Będę wdzięczna za pomoc :)
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

sport-studio
Oferta i ceny na stronie.

Athlete's Foot
Oferta niby jest na stronie, ale to jest sieć sklepów i chyba w żadnym nie ma tego co jest w necie. Sklepy w centrach handlowych więc i drogo. W trakcie wyprzedaży obniżki tylko niektórych modeli, góra kilkanaście procent.

Decathlon
i
Go-sport

Obydwa nierówne, co najwyżej kilka modeli biegowych a czasami prawie nic.
Wyprzedaże takie sobie, żeby coś upolować to trzeba być pierwszego dnia.

Jacek Gardener
Biegacz i sprzedawca butów. Handluje głównie przez net i na niektórych imprezach biegowych. Ale można się z nim także umówić.
Taniej niż gdzie indziej.

Factory
Sklepy: Pumy, Reeboka, Nike'a, Adidasa, New Balance.
Nigdy nie wiadomo co się tam zastanie. Ale chyba najtaniej jest tam.

New balance
Parę sklepów NB, firma w porównaniu z innymi nie jest taka droga. Ma także jeden plus- buty są "oznakowane". Na języku jest numer buta. Istotne bo w wielu sklepach, buty są poustawiane na półkach i co najwyżej mają poprzyczepiane ceny.
W sklepach podanych wyżej, jest chociaż nazwa buta, przyczepiona do niego lub na półce.

Najgorsze zostawiłem na koniec. Z końcówek wnioskuję, że jesteś niewiastą. A dla Pań dystrybutorzy zrobili niespodziankę- prawie wcale nie sprowadzają biegówek. Więc "kilka modeli różnych firm" to jest marzenie. Dobrze jak w ogóle znajdziesz swoje damskie. Inaczej będziesz biegać w chłopskich.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2006, 23:03 przez outsider, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
podmostem
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję outsider,

wysłałam maila ale nie wiem czy dotarł więc na wszelki wypadek niniejszym dziękuję publicznie
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszam też do Centrum Biegowego ERGO, które wyróżnia się procedurą doboru butów z zastosowaniem m.in. wideoanalizy. Trochę już doświadczenia w takim kojarzeniu biegaczy z butami mamy, dobraliśmy w ten sposób już ponad dziesięć tysięcy par.

Pozdrawiam
Jang
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
al. Jana Pawła II 61, Warszawa
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja osobiście lubię Sport Gury na Gocławiu (Meissnera/Fieldorfa) - może bardziej dla tych, którzy nie muszą oglądać wideoanalizy swojego "przetaczania", bo go np. (biegnąc) nie mają, zaś pronację uznają za naturalną i pożądaną fazę ruchu stopy :)
Awatar użytkownika
Epik11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej wszystkim ;) jestem nowy i mam nadzieję, że mi pomożecie. Też szukam sklepu w Warszawie z fajnymi butami, żebym mógł sobie wybrać odpowiednie do stopy (neutralna). Chciałbym wybrać cos do 350zł ale nie znam tutejszych sklepów, a nie chciałbym przepłacić za buty. Mieszkam od niedawna na Żoliborzu i znalazłem kilka sklepów w okolicy tj. Studio Sport, Sklep Biegacza i Centrum Biegowe Ergo. Macie jakieś doświadczenia z tymi sklepami? Chodzi mi o pomoc w doborze butów, przystępne ceny no i obsługa żeby potrafiła coś doradzić, bo z tym jak wiemy jest różnie ;/
Awatar użytkownika
Epik11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest jeden problem, tam są buty do indooru a ja potrzebuję do bieganie ;)
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszam do nas, można pogadać, przymierzyć. U nas sprzęt do biegania, raczej nie do indooru ;-)
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
al. Jana Pawła II 61, Warszawa
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hassy pisze:Ja osobiście lubię Sport Gury na Gocławiu (Meissnera/Fieldorfa) - może bardziej dla tych, którzy nie muszą oglądać wideoanalizy swojego "przetaczania", bo go np. (biegnąc) nie mają, zaś pronację uznają za naturalną i pożądaną fazę ruchu stopy :)
Zupełnie Ciebie nie rozumiem. Także polecam Guru (nie Gury). Kupiłem tam już cztery pary butów i za każdym razem na bieżni miałem nagrania z wieloma modelami. I dzięki temu wiem, że pronacja mi się cofa (a była spora) i mogę już biegać w butach neutralnych o mniejszej amortyzacji.

W sklepie mają fachową obsługę i jedyna ich wada to nietypowy (moim zdaniem) dobór marek i modeli, jakimi handlują. Nike'a mało, Adidasa nie mają wcale. Przede wszystkim NB, Saucony, Asics, Brooks. Z resztą oferta na sklep.spam dość wiernie oddaje, czego się można spodziewać na miejscu.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ