Twoj czas na 10 km:)
- Krzysztof92
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mi fatalnie wyszły dziś interwały, nie wiem co źle robię... , ale nie poddam się i jeszcze w tym roku będę próbował zrobić coopera 4000m
run-log.com/profiles/profile/petro9/
run-log.com/profiles/profile/petro9/
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Trzymam kciuki za twoje 4000m, ale w tym roku to raczej malo realne.
- Krzysztof92
- Stary Wyga
Dzisiaj puściło, zrobiłem kilka rakiet pod górę wreszcie kilka porządnych interwałów... Mięśnie pracowały jak należy
Te 4000m jest coraz bardziej realne , efekty mocnych treningów przynoszą rezultaty
coraz bardziej wierzę że w ciągu 2 miesięcy jestem w stanie dojść do 4000m.
:D a myślałem że rok czasu mi będzie potrzebny
Te 4000m jest coraz bardziej realne , efekty mocnych treningów przynoszą rezultaty
coraz bardziej wierzę że w ciągu 2 miesięcy jestem w stanie dojść do 4000m.
:D a myślałem że rok czasu mi będzie potrzebny
" I'm at war with the world cause I
- rlip
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1h:03m:47s
Muszę się pochwalić pierwszą w życiu 10 w 1h:03m:47s Trochę słabo biegłem na początku, przez co nie udało się zejść poniżej godziny, ale spróbuję następnym razem.
http://app.endomondo.com/workouts/429198014/2659999
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47:55
- Życiówka w maratonie: 4:08:55
wczorajszy rekord 51:08 i juz ponad 10 minut urwane od pierwszej dychy
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
- Kontakt:
jak na pierwszą dychę jest fajnierlip pisze:Muszę się pochwalić pierwszą w życiu 10 w 1h:03m:47s Trochę słabo biegłem na początku, przez co nie udało się zejść poniżej godziny, ale spróbuję następnym razem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
A ja "utknąłem" na okolicach 54min...pocieszające, jest,że jestem w stanie robić ten wynik regularnie i z coraz niższym średnim tętnem (wychodzi,że się obijam ;-) No i wiem, gdzie leży problem: za szybka pierwsza ćwiartka, która mi się potem odbija czkawką na reszcie dystansu...czas sprobowac pobiec to na negative split ;-)
--
Axe
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
-
- Rozgrzewający Się
Witam ...jestem nowy wiec sie przedstawie 37 wiosen biegam raz w tygodniu od pol roku i wlasnie dzisiaj machnalem pierwsze 10km w czasie 56:34 ...czas nie powala ale cieszy pierwsze 10km bez przystankow . Niestety dzwigam 91kg przy wzroscie 188cm wiec nie jest latwo ale oby do przodu zazwyczaj biegam reguralnie 5.7km za kazdym razem szybciej ostatni bieg 28:53 i prawie pluca wyplulem
Biegam zazwyczaj po pracy czyli po 11h tyrki na nogach dodatkowo plywam i robie raz w tygodniu spin bike klasy ....wiec mam nadzieje ze ten dzisiejszy czas to nie moje max. tym bardziej ze mam niedosyt bo sie nie wiele tak naprawde zmeczylem ale bieglem pierwszy raz na 10km i najwazniejsze bylo aby przebiec caly dystans:) wszelkie informacje jak poprawic wynik mile widziane ...jakas rozgrzewka , cwiczenia przed i po ? po biegu zawsze sie rozciagam ale nigdy przed .
pozdro
Biegam zazwyczaj po pracy czyli po 11h tyrki na nogach dodatkowo plywam i robie raz w tygodniu spin bike klasy ....wiec mam nadzieje ze ten dzisiejszy czas to nie moje max. tym bardziej ze mam niedosyt bo sie nie wiele tak naprawde zmeczylem ale bieglem pierwszy raz na 10km i najwazniejsze bylo aby przebiec caly dystans:) wszelkie informacje jak poprawic wynik mile widziane ...jakas rozgrzewka , cwiczenia przed i po ? po biegu zawsze sie rozciagam ale nigdy przed .
pozdro
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42 min 05 sek
Chyba przydałoby się pobiegać 2 lub trzy razy w tygodniu. Wyniki powinny przyjść same.tequila9 pisze:Witam ...jestem nowy wiec sie przedstawie 37 wiosen biegam raz w tygodniu od pol roku i wlasnie dzisiaj machnalem pierwsze 10km w czasie 56:34 ...czas nie powala ale cieszy pierwsze 10km bez przystankow . Niestety dzwigam 91kg przy wzroscie 188cm wiec nie jest latwo ale oby do przodu zazwyczaj biegam reguralnie 5.7km za kazdym razem szybciej ostatni bieg 28:53 i prawie pluca wyplulem .....................................
wszelkie informacje jak poprawic wynik mile widziane ...jakas rozgrzewka , cwiczenia przed i po ? po biegu zawsze sie rozciagam ale nigdy przed .
pozdro
-
- Zaprawiony W Bojach
Hej masz dobry czas jak na bieganie 1 raz w tygodniu. Ja biegam 4 razy w tygodniu i dopiero doszedłem po prawie roku do 7 km. Dla mnie 10 km i to poniżej godziny, bardzo bym się cieszył i był dumny z siebie. Także gratulacje, biegaj więcej razy a wyniki przyjdą .
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
@tequila9
Książkowi autorzy podają, że aby był progres trzeba trenować minimum 3 razy w tygodniu. Szkoda, że u Ciebie jest tylko jeden trening biegowy. Ale masz jeszcze inne sporty w grafiku, więc kondycja powinna i tak choć minimalnie rosnąć.
Co do wagi to to już indywidualna sprawa. Jeden biega, żeby lepiej żyć, a inny żyje by lepiej biegać. Jak chcesz być tym drugim to pewnie z 10-15 kilo można by było zrzucić - wyniki się poprawią.
Natomiast bardziej zastanawia mnie inna rzecz. Piszesz, że biegasz 5,7 km i ostatnie zrobiłeś to w niecałe 30 minut. A ja Ci proponuję, abyś biegał 30-60 minut i najlepiej bez mierzenia dystansu. Nie staraj się wydłużać na siłę dystansu i nie próbuj jak najwięcej w danym czasie przebiec, ale nie biegaj też krócej niż te 30-60 minut. Trening trwający pół godziny to absolutne minimum. Dopiero po tym czasie w organizmie zaczynają się dziać najbardziej wyczekiwane rzeczy.
Książkowi autorzy podają, że aby był progres trzeba trenować minimum 3 razy w tygodniu. Szkoda, że u Ciebie jest tylko jeden trening biegowy. Ale masz jeszcze inne sporty w grafiku, więc kondycja powinna i tak choć minimalnie rosnąć.
Co do wagi to to już indywidualna sprawa. Jeden biega, żeby lepiej żyć, a inny żyje by lepiej biegać. Jak chcesz być tym drugim to pewnie z 10-15 kilo można by było zrzucić - wyniki się poprawią.
Natomiast bardziej zastanawia mnie inna rzecz. Piszesz, że biegasz 5,7 km i ostatnie zrobiłeś to w niecałe 30 minut. A ja Ci proponuję, abyś biegał 30-60 minut i najlepiej bez mierzenia dystansu. Nie staraj się wydłużać na siłę dystansu i nie próbuj jak najwięcej w danym czasie przebiec, ale nie biegaj też krócej niż te 30-60 minut. Trening trwający pół godziny to absolutne minimum. Dopiero po tym czasie w organizmie zaczynają się dziać najbardziej wyczekiwane rzeczy.
-
- Rozgrzewający Się
Witam.Biegam od 8 miesięcy. Kiedyś wymyśliłem sobie że przebiegne lokalny półmaraton (wtedy wydawało sie to wręcz niemożliwe) i długo sie do tego zabierałem, ale udało sie. Po 5 miesiącach "trenowania" rzuceniu palenia i kilku kilogramów (wtedy 173 cm wzrostu i 86 kg) dałem rade z czasem 1:48:46 h . Teraz "pokatowałem" troszke dystans 10 km i z czasu 59:48 z kwietnia tego roku udało sie osiągnąc 46:28 (Bieg Niepodległości w Warszawie) Następny cel to Półmaraton Warszawski w marcu 2015