pas pulsometru bluetooth a wymiana baterii
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 01:00:00
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem pulsometru do biegania na bluetooth i okazuje się że bateria trzyma bardzo krótko a mianowicie po 3 biegach pn,śr,pt. po 10km x3 czyli 30km pas przestaje nadawać i trzeba baterię wymienić!!! Czy wasze spostrzeżenia dają podobne rezultaty czy raczej powinienem reklamować u sprzedawcy? Ogólnie wychodzi że raz na tydzień powinienem wymienić baterię. Dodam że w instrukcji napisane jest że należy nadajnik odłączyć od pasa po zakończeniu biegu i tak właśnie robię aby bateria się nie zużywała.
Od niedawna jestem posiadaczem pulsometru do biegania na bluetooth i okazuje się że bateria trzyma bardzo krótko a mianowicie po 3 biegach pn,śr,pt. po 10km x3 czyli 30km pas przestaje nadawać i trzeba baterię wymienić!!! Czy wasze spostrzeżenia dają podobne rezultaty czy raczej powinienem reklamować u sprzedawcy? Ogólnie wychodzi że raz na tydzień powinienem wymienić baterię. Dodam że w instrukcji napisane jest że należy nadajnik odłączyć od pasa po zakończeniu biegu i tak właśnie robię aby bateria się nie zużywała.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
A wyjmujesz baterię po biegu? Powinieneś. Ja tak robię i żywotność wydłużyła się o rząd wielkości.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga

-
- Rozgrzewający Się
Niestety nie wyjmuję ale spróbuje może będzie lepiej bo te bateryjki 2032 nie są takie tanie. W instrukcji jest napisane, że jak odepnę od pasa to bateria nie jest zużywana ale zobaczymy jak z wyjęciem zadziała, na ile starczy. Dodaje że jest to sprzęt niestety czibO aby nie reklamować marki za 129zł.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Pomysł z wyjmowaniem baterii jest bez sensu.maciacho30 pisze:Niestety nie wyjmuję ale spróbuje może będzie lepiej bo te bateryjki 2032 nie są takie tanie. W instrukcji jest napisane, że jak odepnę od pasa to bateria nie jest zużywana ale zobaczymy jak z wyjęciem zadziała, na ile starczy. Dodaje że jest to sprzęt niestety czibO aby nie reklamować marki za 129zł.
Nie dziwiłbym się jakby to był Polar Wearlink+ na zwykłym BT bo on tak potrafi mieć z telefonami których nie ma na liście.
Ten jest na BT Smart i powinien działać znacznie dłużej. Jak dla mnie reklamuj.
Znaczy wymień najpierw baterię na nową i sprawdź czy dalej tak jest, bo może ta która była w zestawie jest do d...
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie widziałem wcześniej wzmianki o marce, ani technologii. Ja korzystam właśnie z WearLink'a i o nim pisałem. Nie wiem, czy pomysł jest bez sensu - jeżeli wymiana pulsometru na nowy rozwiąże problem to OK, ale jeżeli nie to radzę spróbować to nic nie kosztuje, a u mnie działa i żywotność baterii zwiększyła się nieporównywalnie.
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Problem w tym, że mi się w Wearlinku+ wyrobiła klapka (to zagłębienie zaczęło się wykruszać i robić szersze) od otwierania i zrobiło się to problematyczne a ja wymieniałem baterię co 1,5-2 miesiące.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mi też. Na szczęście można dokupić ten kapselek bez problemu.kojer pisze:Problem w tym, że mi się w Wearlinku+ wyrobiła klapka (to zagłębienie zaczęło się wykruszać i robić szersze) od otwierania i zrobiło się to problematyczne a ja wymieniałem baterię co 1,5-2 miesiące.
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Wiem, że można, ale to tak trochę drogo wychodzi. U mnie na żywotność baterii pomagało wyłaczanie BT w telefonie tuż po zakończeniu treningu.
Tak czy tak pulsometr na BTSmart, który ma zakładający watek (o ile mówimy o tym z ostatniej oferty), powinien działać znacznie dłużej.
Tak czy tak pulsometr na BTSmart, który ma zakładający watek (o ile mówimy o tym z ostatniej oferty), powinien działać znacznie dłużej.
-
- Rozgrzewający Się
No to sprawa wygląda na uszkodzony sprzęt, ponieważ wymieniłem baterię na nową już 3x. Nowa jest założona od 15 min. i już runtastic z 98% naładowania baterii wskazuje 65% i co kilka minut spada a więc to raczej wina samego nadajnika. Po kupnie bateria o dziwo w zestawie była rozładowana. Będę reklamował bo ma 3 lata gwarancji ale u nas ciężko bywa czasami z reklamacjami zresztą to produkt brandowany KAWĄ a więc chyba im zależy na dobrej opinii klienta w internecie, zobaczymy.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:21
- Kontakt:
wyciąganie baterii nie ma sensu, w instrukcji jest wyraźnie napisane, że wystarczy odpinać nadajnik od paska, bo inaczej może ciągle odbierać sygnały