Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj przejść do porządku dziennego nad fascynacjami innych. One z reguły szybko wygasają. Z minimalizmem będzie podobnie.
PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Spróbuj przejść do porządku dziennego nad fascynacjami innych. One z reguły szybko wygasają. Z minimalizmem będzie podobnie.
I tu się brat myli (co zresztą brat dobrze wie). Otóż nie u każdego minimalisty fascynacja wygaśnie, bo wiem nie jest to kwestia fascynacji.

Początkowo minimializm odpowiadał na wewnętrzną potrzebę wyróżnienia się. Czynił z szarego człeka rewolucjonistę, wyróżniał, stawiał człeka w awangardzie postępu... ba rewolucji. Gdy jednak rewolucja pożarła swoje dzieci... No dobra dla wielu prawdziwych minimalistów buty minimalistyczne w ich przekonaniu podkreślają ich indywidualność i wiarę w wolność jednostki (są dla nich tym czym kurtka z wężowej skóry dla Sailora). Ci są szczególnie mili Wielkiemu Minimusowi.

Inni, pod wpływem kontaktów z odmieńcami, powoli zaczęli kontemplować własną fascynację. Zrozumieli, że buty minimalistyczne są narzędziem do celu nie celem samym w sobie. Ci są bardziej narażeni na wpływ herezji. Ci jednak są również mili Wielkiemu, ale już mniej :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool, zamiast gadać od rzeczy założyłbyś stosowny wątek i byłby porządek a nie burdel. Pisać o Zenkach sobie można, ale listy wysyłek, ankiety i rozważania nad jakąś ankietą nijak mają się do tego tematu. I osoby zainteresowane butami i wy mielibyście łatwiej. Ale po co...
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że boli cię brak odzewu na twoje apele. Ok, w takim razie jasno doprecyzuję: test zenków i testerzy, którzy zgodzili się wziąć udział w projekcie, mają możliwość konfrontacji założeń minimalistycznych. Na podstawie tego samego modelu, testowanego w podobnym czasie będzie można wyciągnąć zbiorcze wnioski, które może nawet zainteresują ciebie. Podobne doświadczenia prowadzą do ciekawych refleksji nt subiektywnych odczuć podczas testów.
Wracając do kwestii, co wątek zaśmieca, a co jest wartościowe.
Jeśli uważasz, że twoje recenzje są wartościowsze od innych, to uzasadnij to, a nie zachowuj jak rozdrażnione dziecko, któremu przełączono kanał na inną bajkę.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

HeavyPaul pisze:yacool, zamiast gadać od rzeczy założyłbyś stosowny wątek i byłby porządek a nie burdel. Pisać o Zenkach sobie można, ale listy wysyłek, ankiety i rozważania nad jakąś ankietą nijak mają się do tego tematu. I osoby zainteresowane butami i wy mielibyście łatwiej. Ale po co...
HeavyPaul nie bądź niesprawiedliwy. Kto jest bez winy, że tak powiem, niech pierwszy rzuci w dr Zenona.
Ostatecznie kto swego czasu urządzał tu, jak to ująłeś, burdel, zamieszczając posty z linkami do pewnego bloga, co poniekąd miało coś wspólnego z autopromocją. No powiedz mi bracie, no kto? :hahaha:
A może faktycznie dr Zenon ma rację, i ma to coś wspólnego z dziecięcą złością... :ojoj:

Btw. HeavyP. a nie lepiej dodać dr Zenona do listy swoich wrogów i nie musieć czytać jego bałamutnych postów :oczko:
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Różnica jest prosta. Wrzucanie linku do tekstu utrzymanego w temacie wątku, to nie zaśmiecanie, tak? Proste. Yacool, masz swój jakiś tam projekt i spoko, realizuj go i podziel się wynikami. Może zainteresują, a może nie, ale kwestie typu kto komu wysłał nikogo oprócz was nie interesują, uwierz mi. Ciekawe co być napisał, gdyby pisał tutaj komentarz po każdym biegu w jakichś butach? Nowe XYZ już do mnie przyszły. Podeszwa taka i owaka. Po pierwszym biegu to i tamto. Tak wygląda ostatnie kilka.. kilkanaście stron tutaj. Bełkot. Ale spoko, jak wam się podoba to mi nic do tego. Naprawdę nie pomyślałeś, że pisanie tego w osobnym wątku byłoby wygodniejsze? Miłej zabawy.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli pojawiają się wątpliwości dotyczące, co powinno być, a czego nie, w tym wątku, to warto wrócić do źródła, którym nie jest twój rzeczowy i profesjonalnie prowadzony blog.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jacku, recenzje HeavyPaula są wartościowe. Czy są bardziej wartościowe od innych? Do czego chcesz, żeby je porównać?
Bardzo sobie cenię, że Heavy zamieszcza tu swoje recenzje co nie zmienia faktu, że gdyby zaczął kilka razy dziennie pisać, że dostał nowe sandały i że w nich biega, i że za chwilę skończy drugą stronę pierwszej części opisu, albo że właśnie ją wysłał do moderatora, to trzeba by go było poprosić o założenie sobie bloga o tym , jak się testuje sandały (a chyba jest tu nawet dział z blogami).

Ps. Chyba nam się rozsypała karma dla trolla.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Oj podbijamy watek, podbijamy.

A kto biega? :hej:
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yacool, widzę że bierzesz sobie to wszystko bardzo do siebie ;)
Wątek ma tytuł "Buty minimalistyczne", czyli bardzo ogólny. Twój temat testowania Zenków jest bardzo konkretny i sprecyzowany, więc sądziłem, że wszystkim (tym zainteresowanym i niezainteresowanym) byłoby wygodniej je rozdzielić. Łatwiej byłoby czytać ten wątek, a wam się dogadywać. A wynikami swojego projektu przecież i tak się możesz podzielić. Nie sądziłem, że się tak obruszysz :bum:

A mój blog jest... moim blogiem :hahaha: i nigdy nie twierdziłem, że jest czymś więcej, więc proszę sobie niczego nie dopowiadać :spoczko:

Pozdrawiam

Paweł
Awatar użytkownika
toxic
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I nawet wątek należący do biegowych hipisów dosięgnął okrutny kapitalizm. Klientela zweryfikowała rynek i dupa. Teraz zostały już tylko ciosy poniżej pasa.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze: Chyba nam się rozsypała karma dla trolla.
Kangoorku tylko nie zeżryj wszystkiego bo dla mnie nie starczy :bum:
Chociaż jak tak czytam te wpisy, to widzę, że prawdziwy minimalista żywi się nie karmą lecz nienawiścią... Jak tylko trochę się opuściłem w chwaleniu Pana, to zaraz znaleźliście sobie nowego wroga. Nigdy jednak nawet w najsłodszych snach nie sądziłem, że moje miejsce zajmie w sercach i umysłach prawdziwych minimalistów sam dr Zenon... A to nie byle jaka konkurencja... :ojoj:
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, 17:55 przez zoltar7, łącznie zmieniany 2 razy.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

toxic pisze:I nawet wątek należący do biegowych hipisów dosięgnął okrutny kapitalizm. Klientela zweryfikowała rynek i dupa. Teraz zostały już tylko ciosy poniżej pasa.