Nie zgadza się waga buta (miało być 155g, jest 168g)

chiżu
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Kupiłem dzisiaj buty Saucony Type A6 w rozmiarze 9UK. Producent podaje, że model ten waży 147g, ale nie pisze w jakim rozmiarze. Z kolei wg sklepu Running Warehouse waga buta w rozmiarze 9UK to 155g. Kiedy wrzuciłem z ciekawości na wagę kuchenną jeden z moich butów, okazało się, że waży 168g. Z czego może wynikać taka różnica? Domyślam się, że producent podał wagę buta o mniejszym rozmiarze, ale dlaczego wg sklepu waga jest taka niska? Czy możliwe jest, że podali wagę bez wkładki? (po wyjęciu wkładki but faktycznie waży mniej więcej 155g)

Pozdrawiam :)
Chiżu
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napisz do sklepu maila i niech Ci opisza jak wazyli. My nie wrozki wiec lepiej chyba u zrodla zapytac ;)
chiżu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przyszło mi teraz do głowy najprostsze rozwiązanie - pewnie moja waga źle waży. Nie jest to w sumie sprzęt najwyższych lotów, do apteki by się raczej nie nadała. Nie wiem, czemu nie wpadłem na to wcześniej :niewiem:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:bum: :hahaha:

Tak z ciekawosci, wez sobie but na zakupy i jak bedziesz w jakiejs biedronie lub czyms takim to zwaz na ich wadze ;)
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@chiżu - Running Warehouse to sklep z USA, więc i rozmiarówkę mają usańską, a ty masz 9UK, więc te 13 gramów różnicy może być OK
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Wszystkie wagi butów podaje się w rozmiarze 8UK
chiżu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Tak z ciekawosci, wez sobie but na zakupy i jak bedziesz w jakiejs biedronie lub czyms takim to zwaz na ich wadze ;)
Mam blisko biedronkę, ale nie wiem, czy to nie będzie dziwnie wyglądało, jak nagle zdejmę buta z nogi i dam go na wagę do owoców :hahaha: Często robię w tym sklepie zakupy i nie chciałbym stać się tam persona non grata.
pehop pisze:@chiżu - Running Warehouse to sklep z USA, więc i rozmiarówkę mają usańską, a ty masz 9UK
Rzeczywiście, to jest mądra uwaga. Pomyślałem, że sklep jest brytyjski, jak zobaczyłem, że waga jest w uncjach podana; myślałem, że w USA gramów używają.
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Wagę się celowo zaniża by zachęcić do zakupu lekkiego buta. Tak samo producent samochodu wpisuje w katalog bzdury o spalaniu by auto wydawało się super ekonomicznym. A rzeczywistość jak zwykle inna. To się Marketing nazywa. Zważ lepiej oba i sprawdź czy ważą tyle samo czy może jeden waży 10 gram więcej od drugiego.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
Centrum Biegowe ERGO
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też nie do końca ufamy temu, co producenci piszą na temat wagi butów, i ważymy sami. Na naszej stronie podane są wagi męskich butów w rozmiarze US 9 (EUR 42,5).
Centrum Biegowe ERGO
www.ergo-sklep.pl
al. Jana Pawła II 61, Warszawa
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Dramat. W zaistniałej sytuacji nasuwa się jedno pytanie: Jak żyć?
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ