kowal1tm pisze:WojtekM pisze:bardzo ładnie, ale z biegania raz w tygodniu niewiele nabiegasz. a na 100% nie tyle, ile byś chciał.
ps - a trening interwałowy, o którym wspomniałeś, to też tak spokojnie godzinka zleci (trucht / część zasadnicza / trucht).
panowie prosze o czytanie ze zrozumieniem. moge biegać 4x w tygodniu krócej ( optymalny czas dla mnie to byłoby pół godziny) i raz w tygodniu będe mógł poświęcić godzine lub dwie na dłuższy treninig
Sorry - ale to są kpiny. Czas, jaki chcesz uzyskać to bardzo dobry wynik, większość amatorów nawet się do niego nie zbliży. Pół godziny minimum to, przy bieganiu na takie czasy, powinna Ci zająć sama rozgrzewka przed treningiem + schłodzenie i rozciąganie. MINIMUM podkreślam. A gdzie właściwy trening? Sorry - ale jeśli chcesz być poważnie traktowany, to podejdź do sprawy poważnie. Bo Twoje podejście w tym temacie to są jawne kpiny. Najpierw nie chce Ci się doczytać ze zrozumieniem opisu do planu, a później chcesz biegać kosmiczne wyniki bez treningu. Ja nie mam zamiaru więcej czasu na ten wątek poświęcać.
Aha - żeby nie było. Zastanów się, czy gdyby byle w miarę sprawny amator mógł biegać "tak po prostu" z treningu pół godziny dziennie 3km poniżej 10 minut, to rekord Polski od 30 lat nadal byłby ~7:40, a ostatnio pobity w hali ~7:50 ?