Buty dla początkującego
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Szukam butów głównie na asfalt, trenuję 3-4 razy w tygodniu po 5-7km. Interesują mnie jakieś tanie buty. Co polecacie? Byłem dziś w galerii i znalazłem coś takiego: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/spo ... y-sportowe
Czy te buty nadają się do biegania?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Jeżeli chcesz budżetowe buty to udaj się do Decathlon po Ekiden 50 lub Ekiden 75.Tofik96 pisze:Szukam butów głównie na asfalt, trenuję 3-4 razy w tygodniu po 5-7km. Interesują mnie jakieś tanie buty. Co polecacie? Byłem dziś w galerii i znalazłem coś takiego: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/spo ... y-sportowe
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50.00
Najlepiej się udać do specjalistycznego sklepu z obuwiem.
Tam Ci doradzą.
Najprawdopodobniej na poczatku będzie szkoda wydać większą kasę, ale warto zainwestować w porządne buty.
Możesz się zdecydować i kupić na miejscu, albo porównać później np. we wspomnianym Decath.
Uważam, że na początku biegania buty powinny być lepsze co się często wiąże z tym, że są droższe (choć niekoniecznie).
Tam Ci doradzą.
Najprawdopodobniej na poczatku będzie szkoda wydać większą kasę, ale warto zainwestować w porządne buty.
Możesz się zdecydować i kupić na miejscu, albo porównać później np. we wspomnianym Decath.
Uważam, że na początku biegania buty powinny być lepsze co się często wiąże z tym, że są droższe (choć niekoniecznie).
pozdrówko
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Udaj się do sklepu gdzie możesz sprawdzić profil stopy itp.
Następnie "wytypuj" z obsługującą Cię osobą, prawdopodobne typy obuwia, jakie powinny Tobie posłużyć.
Z "tą wiedzą" poszukaj w necie, w wyprzedażach (Decathlon, Intersport, specjalistyczne szczególnie te prowadzące "sprzedaż sieciową" jakiejś marki), na Expo (choć w tym roku to już pewnie nie będzie możliwe...?).
Następnie "wytypuj" z obsługującą Cię osobą, prawdopodobne typy obuwia, jakie powinny Tobie posłużyć.
Z "tą wiedzą" poszukaj w necie, w wyprzedażach (Decathlon, Intersport, specjalistyczne szczególnie te prowadzące "sprzedaż sieciową" jakiejś marki), na Expo (choć w tym roku to już pewnie nie będzie możliwe...?).
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
-
- Zaprawiony W Bojach
tak, skorzystaj z wiedzy i doświadczenia pracownika sklepu oraz ze sprzętu, który tam stoi, a potem idź szukaj 10 zł oszczędności w necie. super sposób.
-
- Wyga
- Kontakt:
Ludziowiec, czy Twoje podejście do kupowania butów biegowych wydaje Ci się uczciwe i w porządku?
Pozdrawiam
Jang
Pozdrawiam
Jang
-
- Zaprawiony W Bojach
Janku, nieodmiennie podziwiam wyważony ton Twoich wypowiedzi
pozdrawiam!

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:25
Po pierwsze ustal budżet na buty. Jak do 100 PLN to Decathlon. Jak wiecej to sklep biegowy jakis tam. CZy stopa pronuje czy supinuje mozna ustalic po swym starym obuwiu oglądając podeszwę. Jak wytarta pięta po strone zewnetrznej to możesz buty dla neutrala brac. Jak wycierasz buty od wewnątrz to pewnie pronujesz i tego typu obuwia potrzebujesz. oczywiście to metody chałupnicze. Niektóre sklepy biegowe mają sprzęt do tego by to fachowo sprawdzić. Pamiętaj że 50% ceny buta w specjalistycznym sklepie to marketing. Kup lepiej model z zeszłorocznej kolekcji. Bedzie tak samo dobry a duzo tańszy. Nawet drogi but może obcierać. Włóż kilka par na nogę, przejdz się i wybież najwygoniejszy. Nie daj sobie nawinąć makaronu na uszy. bądz czujny :)Sprzedawca chce sprzedac, często ma w dupie czy to naprawdę najlepszy but dla Ciebie.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
- Szybki90
- Zaprawiony W Bojach
Długo w tych butach nie pobiegasz i nogi Ci odpadną kup coś markowego daj 150 - 200 zł za buty będziesz miał na zaś.Tofik96 pisze:Szukam butów głównie na asfalt, trenuję 3-4 razy w tygodniu po 5-7km. Interesują mnie jakieś tanie buty. Co polecacie? Byłem dziś w galerii i znalazłem coś takiego: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/spo ... y-sportowe
NEVER GIVE UP
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Nieodmiennie odnoszę wrażenie, że wyrywanie fragmentów wypowiedzi, swoiste "omijanie" sensu zawartego w wpisach i żonglowanie realiami i nastrojami stanowi nieodmienna charakterystykę Twoich komentarzy.Qba Krause pisze:tak, skorzystaj z wiedzy i doświadczenia pracownika sklepu oraz ze sprzętu, który tam stoi, a potem idź szukaj 10 zł oszczędności w necie. super sposób.
Pomijam złośliwość itp.
- wielu twierdzi, że to ma sens, są tacy, którzy mają odmienne zdanie; przyjmując za słuszne wskazówki pierwszej grupy, gdzieś trzeba tego dokonać.Ludziowiec pisze:Udaj się do sklepu gdzie możesz sprawdzić profil stopy itp.
- nie bardzo rozumiem uszczypliwość, bo jak wielokrotnie na Forum wskazywano, poza truchtaniem po sklepie i wcześniejszymi podpowiedziami na Forach to jedna z informacji, która może przyczynić się do wyboru "odpowiedniego" obuwia sportowego; rozumiem, że w przypadku jednych "recenzje" produktów jakiejkolwiek marki są właściwą sugestią, wskazówką, w przypadku Sklepów i pracujących tam osób zmienia się wszystko... Ciekawe.Ludziowiec pisze:Następnie "wytypuj" z obsługującą Cię osobą, prawdopodobne typy obuwia, jakie powinny Tobie posłużyć.
wobec poniżej podanego wpisu nie rozumiem Twojej uszczypliwości i wpisów o etyce (uczciwości) przedstawiciela ERGO. Przeszukując wpisy na Forum Tego Portalu znaleźć można podobne do mojego - sugestie/wskazówki, który nie podaje jednego sposobu zakupu i żadnego z podanych nie faworyzuje. Człowiek dorosły zna realia i dokonuje sam wyborów.Ludziowiec pisze:Z "tą wiedzą" poszukaj w necie, w wyprzedażach (Decathlon, Intersport, specjalistyczne szczególnie te prowadzące "sprzedaż sieciową" jakiejś marki), na Expo (choć w tym roku to już pewnie nie będzie możliwe...?).
Na koniec: wchodzę do sklepu i widzę buty (cokolwiek), które "wpadło mi w oko"; rozmawiam na ich temat, biorę do reki i wyginam, sprawdzam różne takie tam; patrzę jak jest ich cena; wychodzę.Tofik96 pisze:Szukam butów głównie na asfalt, trenuję 3-4 razy w tygodniu po 5-7km. Interesują mnie jakieś tanie buty. Co polecacie? Byłem dziś w galerii i znalazłem coś takiego: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/spo ... y-sportowe
Uczciwe jest (wobec kogo), że nie dokonuję zakupu w "tym" sklepie lecz idę i szukam tańszej oferty?
Czy też "uczciwe" jest oferowanie produktu/usługi w wyższej cenie niż w innych sklepach tej samej miejscowości?
A tak ekonomicznie i wolnorynkowo - podane dwa pytania jakie maja znaczenie dla konsumenta i przedsiębiorcy?
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
-
- Zaprawiony W Bojach
mówisz wiele ale mało w tym treści. sprawa jest prosta: badasz stopę, przymierzasz i uzyskujesz wiedze na temat obuwia w SKLEPIE. w SKLEPIE się kupuje, to nie jest agencja zwiększania świadomości konsumenckiej tylko prywatne przedsiębiorstwo.
jeśli korzystasz z tego wszystkiego bez zamiaru dokonania zakupu, z intencją kupna za niższą cenę w necie - a dokładnie to sugeruje Twój post - to moim zdaniem postępujesz po chamsku.
jeśli korzystasz z tego wszystkiego bez zamiaru dokonania zakupu, z intencją kupna za niższą cenę w necie - a dokładnie to sugeruje Twój post - to moim zdaniem postępujesz po chamsku.
-
- Stary Wyga
Cześć uczestników forum to wlasciciele i pracownicy sklepow dla biegaczy. Jeszcze inni to nazwijmy to blogerzy dostajacy sprzet do testow za darmo i chwalacy wszystko jak leci. Stad rozne opinie od Twojej
KAzda ze stron dba jednak tylko o wlasna kase a nie szczescie strony przeciwnej. Dlatego nie obrazam sie na kolege sugerujacego zakup w necie. Takie ma prawo nawet jak sie wam to nie podoba. Jak mozna but za 700 PLn oferowac to i wolno innemu poomacac i tanszego szukac.

Ostatnio zmieniony 07 lis 2014, 14:28 przez Tarnovia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
rozwiń myśl, proszę.
-
- Stary Wyga
A cóż tu rozwijać. Sklep broni swych interesow a kupujacy chce zawsze zaoszczędzić. Obie strony maja prawo do korzystania ze wszelkich sposobow by jak najwięcej zarobic/zaoszczędzić. Ja się pytam czemu but warty 250 PLN ktoś potrafi oferować za prawie 700 PLN. Gdzie jego moralność? 10 miechow poźniej ten sam but kosztuje juz polowę w tym samym sklepie na tej samej pólce.
-
- Zaprawiony W Bojach
To otwórz sklep, a najlepiej od razu sieć sklepów, i sprzedawaj je z półki po 300 przez cały rok. Nie zapomnij o sprzęcie diagnostycznym i profesjonalnych sprzedawcach.Tarnovia pisze:Ja się pytam czemu but warty 250 PLN ktoś potrafi oferować za prawie 700 PLN. Gdzie jego moralność? 10 miechow poźniej ten sam but kosztuje juz polowę w tym samym sklepie na tej samej pólce.
Się obłowisz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas