Komentarz do artykułu Recenzja produktów Squeezy [KONKURS]

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
DominikM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
KomPot pisze:Proponuję zatem poczytać o sorbinianie potasu. Ja nie mam nic przeciw reklamom, tylko nie brnijmy w to, że to takie zdrowe.
Substancja konserwująca, bezpieczna dla zdrowia. Jest to syntetyk, ale jednoczesnie jeden z najbezpieczniejszych konserwantów. Obecny w wielu produktach, które jem na co dzień.
krunner pisze:
Weź człowieku nie pisz nic, jak masz takie pierdoły pisać.
PKO
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

Jarek Cieśla pisze:Co do żeli to w takiej ilości różne substancje wystepujące w żelach uwazam, że mi nie szkodzą. Ale to ja biorę odpowiedzialność za siebie. Zwłaszcza, że używam ich sporadycznie. W reklamie podałem swoją opinię, że ja to biorę. I co najważniejsze, ja ich rzeczywiście używam, a nie tylko na potrzeby kampanii.
Panie Jarosławie,
raczy Pan sobie żartować. Wypowiada się Pan publicznie na, chyba obecnie najbardziej opiniotwórczym, portalu biegowym. W tym momencie to nie jest już Pana prywatna sprawa co Pan je i czy uważa Pan, że Panu to nie szkodzi. Tworzy Pan opinię na temat tego produktu i jego szkodliwości lub wręcz przeciwnie. To są fakty, z którymi nie można dyskutować. Promuje Pan stosowanie produktów, o których powyżej pisze Pan, że Panu nie szkodzą bo używa ich sporadycznie. A jak ja będę stosował częściej to mi zaszkodzą? Tak można odczytać to co Pan tu napisał.
Jak to mówią Wisły kijem nie zawrócisz. Wystąpił Pan w reklamie margaryny i lepiej zamknąć ten temat. Po co w to mieszać filozofię życia zgodnego z grupą krwi? Stężona dawka cukru nie będzie pasować do żadnej filozofii "zdrowego" odżywiania.
Żele się pojawiły na rynku i producenci je reklamują. Ja osobiście używam głównie na zawodach, choć ostatnio moim hitem są mleko skondensowane w tubce oraz carbonox. Ale co kto lubi.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

DominikM pisze:Weź człowieku nie pisz nic, jak masz takie pierdoły pisać.
Cóż za błyskotliwy argument :hahaha:. Warto zapamiętać, że są E i E. Substancji dodawanych do żywności jest bardzo dużo. Niektóre z nich rzeczywiście są szkodliwe, inne zakwaszają organizm.

Ale jeżeli chodzi o sorbinian potasu, czyli E202, to jest on uważany za nieszkodliwy, całkowicie bezpieczny.
Możesz sobie odnaleźć ten sorbininan potasu tutaj i przeczytasz, że jest on substancją bezpieczną. Nie jest zdrowy - jest bezpieczny.

Zamiast pisać o pierdołach, możesz spróbować wykonać minimum wysiłku i poszukać badań albo przypadków, które wskazywałyby na szkodliwość sorbinianu. Ja takich nie znam. Może wtedy wrócę do dyskusji w Tobą.
p. krunner
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No własnie to minimum wykazałem dlatego polecam poczytać o skutkach ubocznych. Oczywiście jak się czyta nie tylko artykuły zawierające formułkę "tego nie musisz się bać".
Np. tutaj.
Poza tym w większości "wspomina" się możliwych reakcjach alergicznych.
Jarek Cieśla
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:46
Życiówka w maratonie: 4:19:59

Nieprzeczytany post

Panie Jarosławie,
raczy Pan sobie żartować. Wypowiada się Pan publicznie na, chyba obecnie najbardziej opiniotwórczym, portalu biegowym. W tym momencie to nie jest już Pana prywatna sprawa co Pan je i czy uważa Pan, że Panu to nie szkodzi. Tworzy Pan opinię na temat tego produktu i jego szkodliwości lub wręcz przeciwnie. To są fakty, z którymi nie można dyskutować. Promuje Pan stosowanie produktów, o których powyżej pisze Pan, że Panu nie szkodzą bo używa ich sporadycznie. A jak ja będę stosował częściej to mi zaszkodzą? Tak można odczytać to co Pan tu napisał.
Jak to mówią Wisły kijem nie zawrócisz. Wystąpił Pan w reklamie margaryny i lepiej zamknąć ten temat. Po co w to mieszać filozofię życia zgodnego z grupą krwi? Stężona dawka cukru nie będzie pasować do żadnej filozofii "zdrowego" odżywiania.
Żele się pojawiły na rynku i producenci je reklamują. Ja osobiście używam głównie na zawodach, choć ostatnio moim hitem są mleko skondensowane w tubce oraz carbonox. Ale co kto lubi.[/quote]

Panie Kompot,
nie żartuję sobie. Pyta Pan czy jakby spożywał żele częściej to by szkodziły? To jest dla mnie żart. Przeciez żele bierzemy tylko podczas zawodów lub ewntualnie podczas niektórych treningów. Czy zamierza je Pan jeść zamiast posiłków? Ja nie. A czy by wtedy zaszkodziły, to nie wdając się w coby było gdyby, musi Pan sam sprawdzić i sobie odpowiedzieć. Opisuję działanie żeli na mnie, co zostało zamieszczone w artykule sponsorowanym. Jeśli ktoś chce skorzystać to jego indywidualna sprawa. Ja opisałem co ja czuję po nich. Opisując co pan spożywa podczas zawodów równiez wyraża Pan swoją opinię, czy to znaczy, że namawia Pana do tego, jeśli tak to bierze Pan odpowiedzialność za to. A wcześniej napisał pan o szkodliwości niektórych składników. Nierozumiem niekonsekwencji. Teraz stał sie Pan niejako propagatorem stosowania żeli mimo, że wczesniej zwracał Pan uwagę na szkodliwość jednego ze składników. I jeszcze jedno. Obraża Pan innych rozmówców, od razu zaznaczam, że nie mnie. Dla mnie to jest bardzo niska kultura rozmowy. Odbijać piłeczek nie będe więcej i powtarzac co chiałem przekazac w artykule.
Jarek Cieśla
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do Kompot,

Oczywiście o tym obrażaniu to nie było do Pana. Pomyliłem Pana z kimś innym. Mój błąd.
DominikM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
DominikM pisze:Weź człowieku nie pisz nic, jak masz takie pierdoły pisać.
Cóż za błyskotliwy argument :hahaha:. Warto zapamiętać, że są E i E. Substancji dodawanych do żywności jest bardzo dużo. Niektóre z nich rzeczywiście są szkodliwe, inne zakwaszają organizm.

Ale jeżeli chodzi o sorbinian potasu, czyli E202, to jest on uważany za nieszkodliwy, całkowicie bezpieczny.
Możesz sobie odnaleźć ten sorbininan potasu tutaj i przeczytasz, że jest on substancją bezpieczną. Nie jest zdrowy - jest bezpieczny.

Zamiast pisać o pierdołach, możesz spróbować wykonać minimum wysiłku i poszukać badań albo przypadków, które wskazywałyby na szkodliwość sorbinianu. Ja takich nie znam. Może wtedy wrócę do dyskusji w Tobą.
p. krunner
Jeśli się tylko odrobinę postarasz, znajdziesz i argumenty na to, że w stosownej dawce cyjanek leczy a nie zabija.

Problem polega na tym, że w każdym produkcie dawka mieści się w wyznaczonych limitach, ale w sumie produktów, które spożyjesz trudno tej dawki nie przekroczyć. I nie, nie będę Ci podwał linku do stron, które piszą o skutkach przedawkowania sorbinianu. Musiałbym Cię mieć za idiotę, a szanuję twoją inteligencję i wierzę, że sam je znajdziesz...
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarek Cieśla pisze:
Panie Kompot,
nie żartuję sobie. Pyta Pan czy jakby spożywał żele częściej to by szkodziły? To jest dla mnie żart. Przeciez żele bierzemy tylko podczas zawodów lub ewntualnie podczas niektórych treningów. Czy zamierza je Pan jeść zamiast posiłków? Ja nie. A czy by wtedy zaszkodziły, to nie wdając się w coby było gdyby, musi Pan sam sprawdzić i sobie odpowiedzieć. Opisuję działanie żeli na mnie, co zostało zamieszczone w artykule sponsorowanym. Jeśli ktoś chce skorzystać to jego indywidualna sprawa. Ja opisałem co ja czuję po nich. Opisując co pan spożywa podczas zawodów równiez wyraża Pan swoją opinię, czy to znaczy, że namawia Pana do tego, jeśli tak to bierze Pan odpowiedzialność za to. A wcześniej napisał pan o szkodliwości niektórych składników. Nierozumiem niekonsekwencji. Teraz stał sie Pan niejako propagatorem stosowania żeli mimo, że wczesniej zwracał Pan uwagę na szkodliwość jednego ze składników.
Szanowny Panie Jarosławie,
odnośnie ilości. Biegnę 100km w 16h, wg zaleceń trenera spożywam żel co pół godziny. Wychodzi 32 sztuki. To będzie dużo, za dużo czy bezpiecznie? Ile tego bezpiecznego E202 wciągnę? Czy przekroczę normę?

Odnośnie mojego podejścia. Jeżeli chodzi o żele to tak, używam je. Staram się używać takie, które E coś tam nie mają (przytoczyć marki?). Używam, też czasem takich co jakieś E mają bo albo w pakiecie dostanę albo jakoś inaczej do mnie trafią.
Ale ... ale nie propaguję "zdrowego" podejścia do żywienia ; -).
Katuję swój organizm wędlinami oraz mięsem kurczaków czy tuczników hodowanych wiadomo jak. Nie kupuję "ekologicznej" kapusty czy marchewki tylko taką z dyskontu czy z bazarku u Pana Wiesia jak akurat jestem obok.
Czuje Pan różnicę?
Jak ktoś na forum spyta o używanie isotoników czy żeli to opowiem o sowich metodach i produktach, które używam. To samo tyczy się butów, majtek czy innych skarpetek.
Czy w ten sposób je propaguję? Pewnie tak, ale nie występuję jako autorytet. Moja wiarygodność jest taka jaką mi przypisze czytelnik. Ale ... nie stoi za mną autorytet serwisu, które zdecydował się opublikować mój artykuł. To co Pan robi w tym wątku jest swoją drogą bardzo ciekawe. Pokazuje jak duża jest skala hipokryzji w biznesie artykułów sponsorowanych. Napiszę artykuł o towarze, którego w zasadzie nie używam, przepraszam, używam sporadycznie ; -).

Teraz uwaga techniczna. Jeżeli cytuje Pan czyjś tekst to bardzo proszę o zwrócenie uwagi na tagi otwierające i zamykające cytat. To te fragmenty w kwadratowych nawiasach z napisem quote. Ciężko się czyta wpisy jak nie widać gdzie cytat się kończy, a gdzie zaczyna.
Kolejna uwaga to to, że jest opcja edycji, jeżeli zaadresował Pan w moim kierunku niesłuszne oskarżenia to proszę je zaadresować, poprzez edycję, pod właściwy adres lub je usunąć.
Jarek Cieśla
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kompot napisał:

Szanowny Panie Jarosławie,
odnośnie ilości. Biegnę 100km w 16h, wg zaleceń trenera spożywam żel co pół godziny. Wychodzi 32 sztuki. To będzie dużo, za dużo czy bezpiecznie? Ile tego bezpiecznego E202 wciągnę? Czy przekroczę normę?

Panie KoMpot,
nie mam pojęcia. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Radziłbym skonsultować sie z dietetykiem. Ja tyle nie spożywam. Zrecenzowałem żel, jak się po nim czułem. I tyle. Konsultuję sie z lekarzami, robię wyniki, jak coś jest nie tak to pytam ich dlaczego. Panu radzę robić to samo. Co do spraw technicznych, dzięki za uwagi, ale dla mnie to sprawa drugorzędna. Mam nadzieje że teraz jest oki.
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawą drugorzędną, a nawet trzeciorzędną, również jest fragment, który Pan zacytował.
Awatar użytkownika
speare
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54

Nieprzeczytany post

mam pytanie - kiedy będą wysyłane nagrody wygrane w konkursie? czy już może ktoś ze zwycięzców je otrzymał? :)
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

speare pisze:mam pytanie - kiedy będą wysyłane nagrody wygrane w konkursie? czy już może ktoś ze zwycięzców je otrzymał? :)
Już dawno. Przeczytaj pierwszy akapit w artykule: http://bieganie.pl/?show=1&cat=27&id=7049
arcco
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Już dawno, to się dowiedzieliśmy, kto wygrał.
Kolega pytał, czy któryś ze zwycięzców otrzymał już przesłaną nagrodę.

Odpowiadam w takim razie, że ja nie otrzymałem jeszcze.

Arek
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

arcco pisze:Już dawno, to się dowiedzieliśmy, kto wygrał.
To jest tak jak nie czyta się ze zrozumieniem :ojoj:
Awatar użytkownika
speare
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54

Nieprzeczytany post

arcco pisze:Już dawno, to się dowiedzieliśmy, kto wygrał.

Odpowiadam w takim razie, że ja nie otrzymałem jeszcze.

Arek
Koleżanka ;) dzięki za odp :)

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dotrą bo akurat wchodzę w ostatni okres przygotowania do połówki w Toruniu i chciałam przetestować na treningach przed ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ