Kolano - ból jedynie przy siadzie tureckim

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
rojass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,
kolano miało być ostatnią rzeczą, po której spodziewałbym się u siebie bólu, a jednak...
Sprawa o tyle dziwna, że boli jedynie w pozycji siadu tureckiego, albo takiej w której zakładam nogę na nogę a stopę jednej z nóg zakładamy na kolano drugiej ( chyba wiecie o co mi chodzi ).
Pierwsze objawy zaczęły się podczas rozciągania rotatorów i słychać w tej chwili wyraźne "chrupnięcie" w kolanie - nie typowy trzask, jak zazwyczaj słyszymy podczas pobudki ;)
Prześladują mnie te kontuzje od roku, najpierw biodro, które skutecznie wyłączyło mnie na 5 miesięcy, potem shin splints ( przerwa 2 miesiące) - w czasie leczenia orbitrek i rower, na którym coś niedobrego zrobiłem sobie z łydkami i ścięgnem podkolanowym.
Żona śmieje się ze mnie, że ból schodzi coraz niżej, może niebawem odejdzie na dobre :hahaha:
Na USG się wybiorę, ale okres oczekiwania, nawet prywatnie to około miesiąca.. jakieś podejrzenia ?
PKO
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

WItaj!

JEsli posiadasz zdjęcie rtg stt.biodrowych, podeślij, postaram się pomóc!
CO do kolana, 'trzask',który słyszysz może pochodzić od rzepki albo łąkotki.
Najlepiej byłoby zbadać kolano. Proponuję unikać siadu tureckiego, wybierz inną pozycję do stretchingu.

JEśli masz pytania , chętnie odpowiem!
rojass
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biodro juz ok, musze na nie uważać ale po terapii manualnej i rozciąganiu bóle minęły. Z kolanem nieco lepiej jednak dalej dokucza mi ścięgno podkolanowe, w poniedziałek idę do Lekarza po skierowanie na usg.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ