Jak najkorzystniej przepracować 10 miesiecy?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:11
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
jestem z Wami już od jakiegoś czasu. Biegam ok. 50 km tygodniowo, 3 a najczęściej cztery razy w tygodniu. Płocki Półmaraton Dwóch Mostów ukończyłem w 1:57, ostatnio treningowa "dycha" w 47:17. Biegam na samopoczucie, raz wolniej, raz szybciej :oczko: W tym sezonie planuje jeszcze Bieg Niepodległości, liczyłem tam na dobry wynik, ale teraz mam przymusowy tydzień przerwy (przeziębienie+lekarstwa) i tak naprawdę nie wiem jak to będzie. W przyszłym roku moim marzeniem jest wystartować i ukończyć Maraton Warszawski. Mam jeszcze sporo czasu na przygotowania, ale nie bardzo wiem jak ten czas jak najkorzystniej spożytkować. Czy budować bazę i później rozpocząć realizację jakiegoś planu, czy podzielić ten okres na dwa krótsze i np. od grudnia do marca trenować pod inny start (np. Półmaraton Warszawski), a potem rozpocząć przygotowania właściwe. Wiem, że lekko chaotycznie piszę, ale może coś doradzicie :uuusmiech: . Wiek:38 lat, waga, ok. 80 kg.
PKO
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

Waga bez wzrostu niewiele mówi :)

--
Axe
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rób od razu bazę pod maraton. 4-5x/tydz; minimum 60-70km/tydz; BC1, BC2, przebieżki, podbiegi. Z takiego treningu można pobiec każdy dystans w dół. W okresie startowym dodajesz treningi specyficzne pod dany dystans.
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:11
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

176 cm, :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ