pytanie na temat odzywek

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
xxkskxx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam jestem tu nowy.biegam rekreacyjnie. teraz planuje troche wiecej czasu temu poswiecic. mam 31lat i 104kg. wczesniej uprawialem kulturystyke ale zona poszla do pracy i musialem zrezygnowac zeby mogl siedziec ze synem. pozostaly mi odzywki takie jak hmb kreatyna bialko i weglowodany. i o to moje pytanie czy jest mozliwosc wykorzystac to w biegach jak tak to jak i jaks rozpiske z gory dzieki i pozdrawiam
PKO
choinkar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To jak trenowałeś kulturystykę, to wiesz jak działają owe odżywki i jak się je powinno stosować. Kreatyna wogóle ci się nie przyda, nie tylko przy bieganiu (ale mówię ogólnie o aerobach) - przy bieganiu na kreatynie często pojawia się "fajne uczucie" w okolicy piszczeli ;); hmb - myślę że da rade, aczkolwiek to już trzeba ciężkich treningów i w dodatku to jest długa suplementacja; białko, też się przyda (z resztą zawsze białko się przyda) Dobre jest też przy redukcji. Tak samo jak w kulturystyce jest przecież nie tylko do budowania suchej masy mięśniowej, ale jest dobre też przy redukcji, podnosi poziom przemiany materii itp.; węglowodany - jakie proste czy złożone (w sumie i jedne i drugie przydadzą się po ciężkim treningu , jeśli bcaa to i nawet przed można.
Pozdro mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

BCAA przed długasem, Biało i węgle po długasie, spalacze jeżeli zrzucasz kg. Kreatynę, jakbym miał to bym wrzucił, na zakończenie większego cyklu pod maraton/półmaraton. HMB nie testowałem. Fizjologia czy pakujesz czy biegasz zostaje taka sama, tylko cel przeważnie inny - nie masa, a jakaś tam redukcja/rekompozycja. :hejhej:
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
biganska
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja używam tylko białka, które dodaję do koktajli
Pietras
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja też biegam i stosuję odżywki białkowe bcaa (też jako koktajl) i od czasu do czasu takie batony http://www.bcaa.pl/batony/
Tak naprawdę to ciężko cokolwiek doradzać, przynajmniej mi. Skoro xxkskxx byłes kulturystą to powinnieneś dokładnie wiedzieć na co poszczególne preparaty mogą się przydać. Piszesz, że biegasz rekreacyjnie... więc (co znaczy rekreacyjnie? - jakie dystanse?). Ja już nie kwalifikuję siebie jako amatora biegowego, jakiś tam swój rozsądek mam, białko zacząłem stosować od niedawna, głownie na regenerację mięśni po intensywnym treningu i uzupełnienie diety. Generalnie odżywki się raczej nie przeterminują tak szybko. Możesz też komuś oddać jak nie jesteś pewny czy je używać. Pozdro.
Beniu22
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42,23

Nieprzeczytany post

Kolego, kreatyna wpływa na poprawę wydolności obojętne czy w aerobach czy w siłowych ;-) bcaa też mile widziane bo działa osłonowe na włókna mięśniowe a hmb nie udowodniono że działa.
BiegaczPolski
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Basiczek pisze:Mój brat poprawia sobie sylwetkę stosując naturalny męski hormon wzrostu GH Balance. Kiedyś było bardzo trudno go kupić i był bardzo drogi. Teraz ma go z http://ghbalance.pl/ po normalnej cenie i całkiem oficjalnie. Chodzi o to, że ten hormon zwiększa masę mięśni i spala tłuszcz.
słaba reklama słabego preparatu, nie dajcie się nabrać - oto co znalazłem w internecie na ten temat:

100% kitu przeznaczonego dla głupich ludzi.

Hormon wzrostu przyjmuje się wyłącznie w formie iniekcji i jest to nietani zabieg. Sam hormon jest nietrwałą substancją.

W tabletkach to są jedynie substancje, które niby podnoszą produkcję somatotropiny i IGF-1, ale nie ten sam efekt co wstrzyknięcia, to jak tłuszcz masła zastępować rozwodnioną 30% margaryną....

1 miesiac naturalnym hormonem (od umarlaków) - kuracja 1200-2000zł
1 miesiac sztucznym HGH (bez somatotrropiny) z czarnego rynku - 800-1000zł

Wytworzony laboratoryjne stwarza ryzyko chorób prionowych.

Leczniczo uzasadnione, ale co do kulturystyki to jest głupota, ponieważ hormon oddziałuje nie tylko na mieśnie...
Maciej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Basiczek pisze:Mój brat poprawia sobie sylwetkę stosując naturalny męski hormon wzrostu GH Balance. Kiedyś było bardzo trudno go kupić i był bardzo drogi. Teraz ma go z http://ghbalance.pl/ po normalnej cenie i całkiem oficjalnie. Chodzi o to, że ten hormon zwiększa masę mięśni i spala tłuszcz.
Też znam kogoś kto go stosował i jest zadowolony z efektów, a co do opinii w internecie to jest tyle opinii ilu ludzi :)
BiegaczPolski
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

"byłeś kiedyś w stanach? nie... No widzisz a ja znam kogoś kto był i powiedział mi to i owo"

smacznego :)
vishnu26
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja stosuję BCAA - przed i po treningu oraz białko tylko po treningu.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BiegaczPolski pisze:"byłeś kiedyś w stanach? nie... No widzisz a ja znam kogoś kto był i powiedział mi to i owo"

W USA są setki firm produkujących suple........................ znaczny odsetek z tych supli jest "zanieczyszczony" np. sterydami ............................... sportowcy zawodowi musza bardzo uważać.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xxkskxx pisze:witam jestem tu nowy.biegam rekreacyjnie. teraz planuje troche wiecej czasu temu poswiecic. mam 31lat i 104kg. wczesniej uprawialem kulturystyke ale zona poszla do pracy i musialem zrezygnowac zeby mogl siedziec ze synem. pozostaly mi odzywki takie jak hmb kreatyna bialko i weglowodany. i o to moje pytanie czy jest mozliwosc wykorzystac to w biegach jak tak to jak i jaks rozpiske z gory dzieki i pozdrawiam

Wejdź na wagę z bioimpedencją i daj mi wyniki bo coś mi się wydaje że wszystkie tego typu rzeczy nie są Ci teraz potrzebne...
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
TomiCBR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:
BiegaczPolski pisze:"byłeś kiedyś w stanach? nie... No widzisz a ja znam kogoś kto był i powiedział mi to i owo"

W USA są setki firm produkujących suple........................ znaczny odsetek z tych supli jest "zanieczyszczony" np. sterydami ............................... sportowcy zawodowi musza bardzo uważać.

O ile się orientuję, to w/w cytat ma odniesienie do czegoś innego ;)
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

F@E pisze:
xxkskxx pisze:witam jestem tu nowy.biegam rekreacyjnie. teraz planuje troche wiecej czasu temu poswiecic. mam 31lat i 104kg. wczesniej uprawialem kulturystyke ale zona poszla do pracy i musialem zrezygnowac zeby mogl siedziec ze synem. pozostaly mi odzywki takie jak hmb kreatyna bialko i weglowodany. i o to moje pytanie czy jest mozliwosc wykorzystac to w biegach jak tak to jak i jaks rozpiske z gory dzieki i pozdrawiam

Wejdź na wagę z bioimpedencją i daj mi wyniki bo coś mi się wydaje że wszystkie tego typu rzeczy nie są Ci teraz potrzebne...
otóż to!
Rambo75
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

w temacie odżywek - jakie sklepy internetowe polecacie? mam kumpla kulturystę, który mówi, że wiele sklepów sprzedaje podróbki odżywek:D jest to w ogóle możliwe? dwa sklepy wpadły mi w oko, mają raczej dobre opinie. Co o nic sądzicie?
http://www.okazje.info.pl/sklep-interne ... ka-sklep1/
http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/bodypak-pl/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ