Markowe buty prosto z CHIN

Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Uważam że niektórym marketingowy bełkot producentów o kosmicznych technologiach zastosowanych w bucie do biegania wyprał mózg już dawno. Zapewniam Cię, że w oryginalnych Kalenji nie ma lepszej technologii jak u tego podrobionego Salomona. Wyprodukowanie buta jest proste, jego podrobienie jeszcze łatwiejsze. Proszę więc jeszcze raz by na bok odstawić stronę etyczna kupowania podróbek bo to wielu przesłania widok i zwą to wiochą. To nie jest etyczne, ale jakość tego konkretnego modelu który ja kupiłem od tego konkretnego sprzedawcy nie odbiega znacząco od oryginału. Koniec kropka. Nie mam zwyczaju chwalenia gówna. Jak by to był gówniany but to bym wam napisał -NIE KUPUJCIE BO TO GÓWNO I NIE WARTO. Nie oceniam innych butów z tego portalu od innych sprzedawców. Uważam że warto było zaoszczędzić kupę kasy. Buty kupuje też w LIDLU jeśli wezmę je do łapy i uznam że dadzą radę. Staram się zawsze oceniać jakość buta do jego ceny. Tu zaryzykowałem - mogąc dostać totalny syf z Chin. Mój zakup był po stokroć bardziej świadomy niż w wielu wypadkach kupowanie butów w markowym sklepie dla biegacza gdzie sprzedawca tak nawinie makaron na uszy że człowiek płaci 400 PLN i wierzy że to był najlepsza okazja w życiu.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 16:35 przez Tarnovia, łącznie zmieniany 1 raz.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ale dlaczego nie kupiłeś oryginalnego Kalenji, tylko wieśniacką podróbę Salomona?
bo podróba zawsze jest wieśniacka - nawet jak będzie super jakości, to i tak wiocha absolutna.
Go Hard Or Go Home
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Potrzebowałem butów w teren i te mi pasowały po przymierzeniu w sklepie z oryginałami. Zaryzykowałem zakup z nieznanego źródła. Ja jestem zadowolony na razie :) Mimo waszych opinii przeciw podróbkom, nie żałuję zakupu. Mam wręcz wrażenie że się niektórzy wkurzyli że tanie i prawie jak oryginały a oni przepłacili :) Hej.

Nie oszukujmy sami siebie. Ilu z nas ma oryginalnego windowsa na kompie, ilu kupiło pakiet office? Ilu sciągało muze z neta nie płacąc nikomu ni grosza, książki w pdf'ie itp. Podrobione buty leżą tuz obok w tej wyliczance. Ilu robiło ksero stron z książek zamiast tą całą książkę kupić? Przykładów można by mnożyć. Świat tak już jest zrobiony - kto kogo wydyma. Etyka - miałem na studiach w teorii, w prawdziwym życiu często się nie sprawdza. Szanuję tych co myślą inaczej, choć się nie zgadzam.
piotrekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tarnovia na pewno jakość tworzywa, z którego jest wykonana podeszwa na pewno nie jest taka sama jak w oryginalnych. Mi nie chodziło o wygląd a jakość wykonania. Sam pisałeś, że łączenia nitkowe są niedbale wykonane. Jak przebiegniesz w nich 400 km to i tak żaden zysk. Teraz można spokojne znaleźć buciki z przesyłką do 200 zł, w których przebiegniesz 1-1,5 tyś km a i jakość biegania będzie na lepszym poziomie np te ASICS GEL-TRAIL-TAMBORA 4:

Obrazek

Może porównaj do tych butach Twoje podróby? To nie są za 400 zł. Najlepiej kupować buty, gdy chwile wcześniej ma wejść nowa wersja. Kupi się but, który tak naprawdę nie odbiega niczym od nowego modelu. Producenci wprowadzają czasem nowe rzeczy, ale nie po to aby poprawić bieganie ale dla chwytu marketingowego. Nie ma butów PRAWIE ORYGINALNYCH! To są PODRÓBKI i nikt Tobie nie zazdrości, że tak tanio. Nie masz co porównywać ich cenowo do oryginalnych. Bo aby to zrobić to muszą być oryginalne. To jak porównywać samochód, który ma oryginalne części do samochodu co ma najtańsze zamienniki. To i to jeździ, ale szybkość zużywania części jest inna. Nie piszę to jako bogacz, bo jeżdżę starym samochodem i też kupuję zamienniki, ale trochę lepszej jakości;)

A i jeszcze jedno. Tytuł tematu: "Markowe buty prosto z CHIN" jest nie na miejscu. Tylko ludzi wprowadzasz w błąd. No chyba, że to buty zrobione przez Marka to są markowe;)
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 17:37 przez piotrekk, łącznie zmieniany 1 raz.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Bez sensu Twoje porównywania z windowsem itp. Nikt Ci nie zarzuca, że to nie etyczne. Sam sobie o etyce piszesz.

Z tymi salomonami to prawie jakbyś do Poloneza przyczepił znaczek Mercedesa.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co Wam przeszkadza, że kolega kupił za 105zł buty jakościowo na poziomie tych Lidlowych za 55zł i jeszcze się cieszy? =) Kto bogatemu zabroni? :D
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Podsumowując tak by uniknąć wycieczek personalnych. 200 PLN to zawsze 2x wiecej jak 100 PLN. Każdy kupuje co lubi. Porównanie z "pirackim oryginalnym" oprogramowaniem nie jest wcale takie nie trafione. A to z zamiennikami do samochodu chyba jeszcze genialniejsze i lepiej oddaje jakie ma się opcje wyboru. Jeśli ktoś będzie chciał to bazując na mym doświadczeniu też zamówi, a inni będą omijać z daleka. Teraz choć wiecie z pierwszej ręki a nie z opowiadań osób trzecich co oferują i za ile w tym konkretnym wypadku w Chinach.

P.S.

Wszyscy na "nie" próbują mi na odległość udowodnić, że te buciory co do mnie przyszły mają gorszą gumę, wkładki,i co tam jeszcze od oryginałów. Buty stoją u mnie i tylko ja je macałem i kurna nie mam ambicji nazywać szajsu fajnym produktem na siłę. Już w jednym z pierwszych postów napisałem że nie wiem co przyjdzie i jak przyjdzie to ocenię. No to oceniam i kurna nikt za cholere uwierzyć nie chce że dobrze podrobione. Naprawdę bardzo dobrze podrobione te Salomony. Więcej już nic dodać nie można.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kisio pisze:Co Wam przeszkadza, że kolega kupił za 105zł buty jakościowo na poziomie tych Lidlowych za 55zł i jeszcze się cieszy? =) Kto bogatemu zabroni? :D
mnie to tylko mocno dziwi, ale nie przeszkadza
btw kolorowe gumki ściągane z Chin, z których dzieciaki robiły bransoletki, okazały się być podobno rakotwórcze. ciekawe czy ktoś przebadał takie podróby ... ale pewnie Chińczyk zrobił je z atestowanych materiałów, więc nie ma obaw. przyjemnego biegania.
Go Hard Or Go Home
piotrekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A dla mnie to jednak bardziej opłaca się Asics. Założę się, że przebiegnę przynajmniej 3 razy więcej km i przyjemniej będzie się biegało;)
A wyobraź sobie, że ktoś sobie kupuje buty tam gdzie Ty i później sprzedaje je o 50 zł mniej niż oryginalne na allegro. Ktoś je kupuje i zostaje oszukany. Daje opinie w internecie jakie to liche buciki są a później producent na tym traci, bo mniej jego produktów schodzi. Ale jeżeli jesteś szczęśliwy to najważniejsze, bo to Twoje buciki, zdrowie i oczywiście pasja. Chciałem tylko Tobie dać do zrozumienia, że z mojej perspektywy to ani nie kalkuluje się finansowo ani w użytkowaniu kupowanie takich butów. Szkoda tylko, że Marek robiąc te markowe buty zrobił wizualnie jak oryginalne i zamiast Salomon np nie nazwał Salomonki ;)
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piotr będzie Ci bardzo ciężko zrobić 1200 km w butach trailowych ze względu na trudny teren i często nieprzychylne warunki w jakich zazwyczaj są one użytkowane. To tak na marginesie z mego marnego doświadczenia biegowego w crossach i po pagórkach.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to rzeczywiście masz małe doświadczenie. da się. spokojnie.
Go Hard Or Go Home
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wojtek, co to był za but? Pytam bez ironii.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Nike pegasus 29 trail 2500km + i nadal w nich trenuje. koszt 240 zł.
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wrzuc pls zdjecie jak wygladaja po takim przebiegu. Moze jak mi się Salomony z Chin rozpadna jak zapowiadacie to te Nike sobie kupię :)
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Pegasus to nie jest but trialowy. Ja sprawdzę ile przebiegłem w Nike Wild Horse i wrzucę ich zdjęcie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ