moderacja zasmiecanie ogłoszeń itp

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

kuczlaw pisze:Dodać w regulaminie punkt że jeden użytkownik to jeden temat w dziale sprzedam i finito ;)
Jest z tym pewien drobny problem. To forum nie ma regulaminu ;) A jeżeli jest, to trudno znajdowalny.
pehop pisze:To może zdanie odmienne? Ja skorzystałem z oferty hersona [...]
Jak myślisz, jaka jest proporcja osób które skorzystały do tych, którzy nie mieli na to ochoty? Tak tylko zgrubie, na wyczucie. Myślę, że jednak znacznie więcej jest tych, którzy nie byli nią zainteresowani.

Cieszę się, że Herson to zrozumiał i przyjął argumenty. To budujące.
New Balance but biegowy
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pehop pisze:Załóżmy, że ktoś ma do zaoferowania kurtkę, buty i zegarek. Jak to sensownie zaanonsować? I jak sprawnie się orientować w tej gałęzi forum?
Nie ma idealnych rozwiązań, poza tym jesteśmy ograniczeni możliwościami technicznymi silnika. Rozwiązanie skutecznie działajace ale na innym silniku, które pasuje do większości sytuacji jest takie:

1. W dziale Sprzedam mogą pisać wyłącznie użytkownicy z kilkumiesięcznym stażem. To eliminuje misiów, którzy rejestrują się tylko po to, żeby sobie pohandlować.
2. Każdy może mieć tam tylko jeden wątek. Masz kilka rzeczy do sprzedania, umieszczasz je krótko w tytule. Jeśli to jest cała litania, to tytułujesz bardziej ogólnie a lista w treści.
3. W wątkach w dziale Sprzedam nie ma możliwości odpowiadania. Czyli jest tylko 1 post. Dzięki temu wątek pojawia się w "nieprzeczytanych" tylko raz. Eliminuje to też podbijanie postów. Inni też nie mogą odpowiadać, dzięki czemu eliminuje się bezsensowne tasiemce, typu "a gdzie indziej jest taniej". Chcesz o coś zapytać - PW.
4. Wątek jest automatycznie usuwany po określonym czasie (np 30 dni). Jeśli ogłoszenie dalej jest aktualne, wówczas użytkownik może umieścić je ponownie.
5. Autor zawsze może wyedytować treść i temat ogłoszenia.
6. Bezwzględnie tępione jest umieszczanie jakichkolwiek ofert poza tym działem.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze: Jak myślisz, jaka jest proporcja osób które skorzystały do tych, którzy nie mieli na to ochoty? Tak tylko zgrubie, na wyczucie. Myślę, że jednak znacznie więcej jest tych, którzy nie byli nią zainteresowani.
Jeżeli zaczynamy z takimi argumentami, to tylko czekać jak komuś zaczną przeszkadzać wpisy z blogów treningowych.
Żyj i daj żyć innym...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pehop pisze:Żyj i daj żyć innym...
Bardzo dobre motto! Idealnie oddające moją propozycję. Umieść swoje ogłoszenie a nie kilkadziesiąt, które wbrew szczytnej idei "daj żyć innym" tylko ich rozdepczą. O ile mi wiadomo, to każdy może mieć tylko 1 blog treningowy, więc argumentacja zupełnie nietrafiona. Ja proponuję dokładnie to samo w dziale Sprzedam.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W przypadku hersona byłaby też opcja podziału na przykład na firmy i płeć, czyli np. "Brooks damskie, różne modele i rozmiary" - zawsze to mniej różnych tematów i w sumie łatwiej się zorientować, moim skromnym zdaniem, bo w takim zalewie tytuły postów trochę się zlewały w jedno. I przy małej ilości wątków nawet podbijanie nie byłoby uciążliwe dla pozostałych użytkowników, korzystających z opcji "posty nieprzeczytane" (to ja, to ja! ;) ).
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
ODPOWIEDZ