bol po wewnetrznej stronie kolana- tylko podczas biegania

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Michal_91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

swoją przygodę z bieganiem zacząłem około rok temu, natomiast nie były to regularne treningi. Ostatnimi czasy postanowiłem to zmienić, lecz pojawił się następujący problem : Podczas biegania odczuwam ból po wewnętrznej stronie kolania, który uniemożliwia mi trening. Ból pojawia się od razu po rozpoczęciu treningu. Ostatnio zrobiłem przerwę w bieganiu 4 dni lecz to również nie pomogło. Tak jak wspomniałem ból pojawia się tylko i wyłącznie podczas biegania. Nie mam żadnych problemów podczas chodzenia, skakania, robienia przysiadów, wchodzeniu po schodach.

Czy ktoś orientuje się co może być przyczyną?

Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
PKO
BiegaczPolski
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

myślę, że nie ma co szukać info na forum tylko wybrać się do lekarza
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Michal_91 pisze:Witam,

lecz pojawił się następujący problem : Podczas biegania odczuwam ból po wewnętrznej stronie kolania, który uniemożliwia mi trening. Ból pojawia się od razu po rozpoczęciu treningu.
U mnie przy identycznych objawach (chociaz ból pojawiał się dopiero po kilku km) ortopeda podczas badania stwierdził nadmierną pronację, zalecił ćwiczenia oraz buty ze wsparciem lub wkładkę do butów neutralnych. Ból zniknął.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
kioz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Spróbuj rozluźnić/rozciągnąć pasmo przywodzicieli przed treningiem i zobacz czy lub po jaki dystansie ból powróci.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Bo w dżemie siła dżemie...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ