Opaski kompresyjne Royal Bay test

akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej! Mam dla Was test opasek kompresyjnych Royal Bay :) wydają mi się naprawdę porządne i są bardzo podobne do Compressporta!

http://spam/opaski-kompresyjne-royal-bay-test/

Do tego chciałem Was zachęcić do przeczytania przemyśleń o moim ostatnim maratonie: http://spam/36-pzu-maraton-warszawski-relacja/ miało być super szybko a wyszło 3:03 w debiucie (planowałem 2:35).
spam oraz www.wbiegu24.pl
PKO
BiegaczPolski
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

2:35 w debiucie maratonu????? nadambitny czy szalony?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

BiegaczPolski pisze:2:35 w debiucie maratonu????? nadambitny czy szalony?
To zależy od stażu, życiówki w połówce i treningu, który się wykonuje ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Rambo75
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

mam te opaski i mogę je bez wahania polecić. Jedyne co mnie zastanawia, to fakt, że ludzie zaczynają je nosić na "piątkach" - dla mnie kompresja przy takim dystansie tylko przeszkadza;P dystans taki, że łydka spokojnie go zniesie bez pomocy, a przy szybkim bieganiu ucisk jest zbyt mocny
Ludziowiec
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:02
Życiówka w maratonie: 3:20:20

Nieprzeczytany post

Biegam w nich od prawie 2 i pół roku.
Właściwie w kompresach tylko tej Firmy.
Nie chcę przesadzać z pochwałami, bo kompresów innych Firm nie testowałem, za wyjątkiem CW-Xsów (te, które mam to bardzie uciski).

Przebiegłem w nich...trochę. Na chwilę obecną zamierzam kupić opaski z Ich najnowszej kolekcji.

Przyłączam się do uwagi
Rambo75 pisze:mam te opaski i mogę je bez wahania polecić. Jedyne co mnie zastanawia, to fakt, że ludzie zaczynają je nosić na "piątkach" - dla mnie kompresja przy takim dystansie tylko przeszkadza;P dystans taki, że łydka spokojnie go zniesie bez pomocy, a przy szybkim bieganiu ucisk jest zbyt mocny
Z reguły ubieram je na krótkie ale mocne treningi (ok. 12-18km) lub długie wybiegania, szczególnie w mocno pagórkowatym terenie, lub podczas długiego crossu.

Polecam Royale.
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rambo75 pisze:mam te opaski i mogę je bez wahania polecić. Jedyne co mnie zastanawia, to fakt, że ludzie zaczynają je nosić na "piątkach" - dla mnie kompresja przy takim dystansie tylko przeszkadza;P dystans taki, że łydka spokojnie go zniesie bez pomocy, a przy szybkim bieganiu ucisk jest zbyt mocny
Założę się, że sporo z tych zawodników będzie miało problem z odpowiedzią na pytanie co właściwie dają im te opaski. Chociaż mam kolegę, który wiosną i jesienią biega krótkie dystanse w kompresji bo twierdzi, że inaczej mu zimno w łydki i tak mu się lepiej biega (a przede wszystkim lepiej na psychice - mniej się boi kontuzji spowodowanych nie do końca rozgrzanym mięśniem). Czy to działa? Nie wiem, ale widziałem już różne dziwy w różnych aspektach życia, więc nie będę dla zasady krytykował.
BiegaczPolski pisze:2:35 w debiucie maratonu????? nadambitny czy szalony?
Wszedłem na bloga autora tematu - biega dość długo (od dobrych kilku lat), dość szybko i z kilometrażem tygodniowym często ponad 100km tygodniowo, życiówka w HM wpisana 1:11:54 (nie wiem, na ile aktualna) - także założenie 2:35 w debiucie maratonu mogło być całkowicie realne.
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ