Komentarz do artykułu Nasz człowiek w kraju Basków
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Nasz człowiek w kraju Basków
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:14
- Życiówka w maratonie: brak
Kraj Baskow pod okupacja Hiszpanii?
Litości... bo ciężko się czyta takie bzdury
Good Luck Piotrek!
Good Luck Piotrek!
-
- Zaprawiony W Bojach
Benek, nie znasz Maćka Sokołowskiego?
- Aelion
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
idąc tym tokiem rozumowania to można powiedzieć, że Katalonia też jest pod okupacją Hiszpaniibenektorun pisze:Kraj Baskow pod okupacja Hiszpanii?
Good Luck Piotrek!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45 minut
Przyznam, że przyjeżdżając tutaj o Baskach wiedziałem niewiele.
Ale teraz widzę mnóstwo bannerów, napisów, graffiti, a co najważniejsze słucham
ludzi opowiadających mi historię narodu, który stracił niepodległość w 1512 roku.
Widzę nienawiść do gwardii cywilnej, dumę z własnego narodu i języka.
Trudna to historia, ale akurat Polacy powinni rozumieć jej zawiłości.
Odsyłam do wikipedii i innych artykułów.
Apropos Katalonii - ich historii nie znam, ale też chcą niepodległości.
Maciek Sokołowski
Ale teraz widzę mnóstwo bannerów, napisów, graffiti, a co najważniejsze słucham
ludzi opowiadających mi historię narodu, który stracił niepodległość w 1512 roku.
Widzę nienawiść do gwardii cywilnej, dumę z własnego narodu i języka.
Trudna to historia, ale akurat Polacy powinni rozumieć jej zawiłości.
Odsyłam do wikipedii i innych artykułów.
Apropos Katalonii - ich historii nie znam, ale też chcą niepodległości.
Maciek Sokołowski
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35.57
- Życiówka w maratonie: 3.05.27
Powodzenia Piotrek ! Będzie spoko..
Czasem biegam po górkach..
5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
A nawet całkiem spoko...kristo79 pisze:Powodzenia Piotrek ! Będzie spoko..
Pomyślności!
-
- Wyga
Jeśli wyznacznikiem wiedzy w tej sprawie jest Wikipedia to nie mam pytań
Fakty sa takie ze Baskowie nie sa okupowani to tak jakby napisać ze Śląsk jest okupowany przez Polskę. ..
Fakty sa takie ze Baskowie nie sa okupowani to tak jakby napisać ze Śląsk jest okupowany przez Polskę. ..
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Jeśli nie zrozumiałeś treści wypowiedzi, to jednak lepiej jest dopytaćbenektorun pisze:Jeśli wyznacznikiem wiedzy w tej sprawie jest Wikipedia to nie mam pytań
Kto ustala fakty dotyczące Kraju Basków? Baskowie, Kastylijczyczy, ogół Hiszpanów, czy może benektorun osobiście?benektorun pisze: Fakty sa takie ze Baskowie nie sa okupowani
A dlaczego nie tak, jakby na pisać że Estonia była okupowana przez ZSRR?benektorun pisze: to tak jakby napisać ze Śląsk jest okupowany przez Polskę. ..
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Wyga
Nie ustalam faktów tylko się ich trzymam. Nie ma mowy o okupacji regionu Baskow tak samo jak i Katalonii. Są to tereny Hiszpanii i to są fakty.
Baskowie nie mają najmniejszych szans na odłączenie od Hiszpanii. Próbują pokazywać kulturę regionu w całej Europie przez pokazy swojego dziedzictwa kulturowego. Sam oglądałem taka wystawę niedawno we Wrocławiu.
Notka prasowa zawiera jawne kłamstwo i to jest średnie.
Żeby była jasność to nie jestem w żaden sposób związany z jakąkolwiek ze stroną. Rzadko zabieram glos w takich tematach ale to mnie mocno rozbawiło.
Baskowie nie mają najmniejszych szans na odłączenie od Hiszpanii. Próbują pokazywać kulturę regionu w całej Europie przez pokazy swojego dziedzictwa kulturowego. Sam oglądałem taka wystawę niedawno we Wrocławiu.
Notka prasowa zawiera jawne kłamstwo i to jest średnie.
Żeby była jasność to nie jestem w żaden sposób związany z jakąkolwiek ze stroną. Rzadko zabieram glos w takich tematach ale to mnie mocno rozbawiło.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 37:56
- Życiówka w maratonie: 3:00:59
Litosci!!! Powtorze za klasykiem : "Powiedz Spietemu zeby rozpial" .To z Vabanque.
Przeciez to super artykul,napisany ze swada.Krotki,rzeczowy i nawet powodujacy wesolosc.Nie znam autora osobiscie.No ale nie przeszkodzilo mi to w zupelnosci odczytac ironie.Nawet niezbyt zawualowana.Idz chlopie pobiegac i poczuj to co nasz nieoceniony skoczek Zyla.To czesto pomaga.Peace.
Przeciez to super artykul,napisany ze swada.Krotki,rzeczowy i nawet powodujacy wesolosc.Nie znam autora osobiscie.No ale nie przeszkodzilo mi to w zupelnosci odczytac ironie.Nawet niezbyt zawualowana.Idz chlopie pobiegac i poczuj to co nasz nieoceniony skoczek Zyla.To czesto pomaga.Peace.
-
- Zaprawiony W Bojach
benek, mają rację koledzy.
trening, piwko, uśmiech na twarz.
trening, piwko, uśmiech na twarz.