Czy 3 maja w Warszawie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Czy w Warszawie w dniu 3 maja planuje sie jakis bieg ?
Zapraszam na http://www.lekkoatletyka.hm.pl - Ogólnopolski Serwis o Lekkiej Atletyce
- Janek
- Zaprawiony W Bojach
Będzie bieg organizowany przez WOSiR na trasie Sejm-Agrykola-Belweder. Ale ja wybiorę chyba wznowiony półmaraton w Otwocku, który po kilkuletniej przerwie znowu będzie miał miejsce 3 maja 2003.
-
- Zaprawiony W Bojach
czy ktos sie w tym roku wybiera? tak sie zastanawiam czy po miesiacu biegania to nie za wczesnie zeby w czyms takim startowac? trasa jest krotka ale czytalam ze koncowka jest zabojcza ze wzgledu na strome podejscie.
no i ciekawa jestem jakie srednio czasy uzyskuja bioracy w takim biegu udzial. obciachem byloby dobiec do mety na koncu albo jeszcze gorzej odpasc bo nie zmiescilo sie w czasie :D
no i ciekawa jestem jakie srednio czasy uzyskuja bioracy w takim biegu udzial. obciachem byloby dobiec do mety na koncu albo jeszcze gorzej odpasc bo nie zmiescilo sie w czasie :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ten podbieg na końcu to Agrykola, ma ok. 16% nachylenia. Zabójcze to jest, jak się biegnie na jakiś wyśrubowany wynik, ale nie spowoduje raczej, że zejdziesz z trasy - podbieg jest dość krótki. Na pewno nawet przechodząc do marszu na tym odcinku, bez trudu zmieścisz się w limicie czasu
Świetny trening siły tak poza tym :D Wyjdź sobie wcześniej spróbować, żeby wiedzieć, jak na to reaguje Twój organizm. Nie martw się, szansa, że będziesz ostatnia na tego typu biegu jest znikoma - publiczne imprezy krótkodystansowe przyciągają bardzo szerokie rzesze amatorów, to taki trochę bieg rodzinny jest
A jak chcesz wcześniej spróbować startu na imprezie masowej, to wpadnij na 5 km w ramach Pucharu Maratonu Warszawskiego 24 kwietnia na Kępie Potockiej 

-
- Zaprawiony W Bojach
oj Midi dzieki za to info
mialam okazje wlasnie obejrzec filmik z tej imprezy i widze ze tempo za szybkie jak dla mnie
nie chce sie zblaznic a tym bardziej zniechecic chyba jednak w tym sezonie sobie ten pomysl z debiutem odpuszcze :D rozumiem ze Ty startujesz? bede wiec trzymac kciuki!!

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie startuję, chyba że nastąpi jakiś cud i mi się wyleczy ścięgno AchillesaLadyE pisze:oj Midi dzieki za to infomialam okazje wlasnie obejrzec filmik z tej imprezy i widze ze tempo za szybkie jak dla mnie
nie chce sie zblaznic a tym bardziej zniechecic chyba jednak w tym sezonie sobie ten pomysl z debiutem odpuszcze :D rozumiem ze Ty startujesz? bede wiec trzymac kciuki!!

Wydaje mi się, że nie masz co się obawiać o swoje tempo. Wiadomo, że część ludzi na takich imprezach biega b. szybko, walczą o życiówki, często też pojawiają się tam zawodowcy i bardzo zaawansowani amatorzy. Ale większość to zwykli biegacze-truchtacze, duża część dopiero zaczyna biegać. Nie chcę Cię namawiać na siłę, tylko wydaje mi się, że trochę przeceniasz rolę poziomu sportowego na takich imprezach.
Teraz jest wysyp ścieżek biegowych z trenerami w Warszawie (i nie tylko zresztą). Salomon ma w środy o 17:30 treningi na Kabatach (wczoraj był pierwszy), Puma z biegiem miast biega spod pomnika Kopernika w czwartki, startują ścieżki biegowe pod opieką Kuby Wiśniewskiego w kilku miejscach - poziom na pierwszych treningach jest taki właśnie dla początkujących, może zajrzyj, żeby nabrać pewności siebie

-
- Dyskutant