Garmin 220 vs Polar RC3 GPS vs TOMTOM RUNNER CARDIO

MarcinDl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,

biegam już od dłuższego czasu, moja życiówka na półmaratonie to 1h 36 min i żeby wejść na wyższy poziom uznałem, że pomoże mi w tym pulsometr. :)

Wynik zawęziłem do tych trzech pulsometrów, tj. Garmin 220 vs Polar RC3 GPS vs TOMTOM RUNNER CARDIO. Nie znalazłem nigdzie jednak fajnego porównania tych dwóch zegarków, może ktoś miał styczność z nimi i mógłby polecić któryś.

To na czym mi zależy, to:
- w miarę dokładny wbudowany GPS (pokazana ilość przebiegniętych treningów podczas treningów),
- wszystkie treningi i trasy będę mógł przejrzeć w komputerze,
- różnego rodzaju alarmy, takie jak za niskie/wysokie tempo, tętno, itp.
- ustawienie treningów jak np. interwały,
- szybkie znalezienie sygnału GPS.

Za wszelkie informację będę bardzo wdzięczny. A może coś innego polecicie? 310xt raczej bym nie chciał, wydaje mi się za duży.

Pozdrawiam,
Marcin
PKO
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Proszę bardzo:

http://www.dcrainmaker.com/product-comp ... 35#results

I moja sugestia (przyznaję 1 do 3 punktów):
- w miarę dokładny wbudowany GPS (pokazana ilość przebiegniętych treningów podczas treningów) - TomTom 3pkt, Garmin 2pkt, Polar 1pkt
- wszystkie treningi i trasy będę mógł przejrzeć w komputerze - Garmin i Polar 3pkt, TomTom 2pkt
- różnego rodzaju alarmy, takie jak za niskie/wysokie tempo, tętno, itp. - Garmin, Polar 3pkt, TomTom 2pkt
- ustawienie treningów jak np. interwały, Garmin, TomTom 3pkt, Polar 1pkt
- szybkie znalezienie sygnału GPS - TomTom3pkt, Garmin 2pkt, Polar 1pkt

Garmin 13pkt
TomTom 13pkt
Polar 9pkt
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Ja tylko dodam odnosnie TomToma.
Na plus:
1. puls brany z nadgarstka + możliwość użycia paska na pierś.
2. automatyczne publikowanie na endomondo/stravie/runkeeperze + gpx/tcx itp.
Na minus:
1. dość ubogie możliwości ustawiania treningów, tylko w zegarku i tylko proste.
2. brak możliwości analizy treningów interwałowych, niestety nie są przekazywane dane o poszczególnych fragmentach więc analiza jest utrudniona (nie wiem czemu bo spokojnie możnaby każdy element treningu zrobic oddzielnym "lapem".
3. brak szczegółowych danych o kadencji przy biegu, jest tylko podsumowanie całego treningu (przy rowerowych czujnikach podobno jest). Kadencje widać tylko w mysports (średnią ilość kroków na minutę z całego treningu) i w mobilnym endomondo (tu widać łaczną ilośc kroków i srednią na minutę z całości) na www nie widac,zgłaszałem to do endo i obiecali się tym zająć ale na razie niestety nie poprawili.
4. żenująca strona mysports.tomtom.com, od razu należy się nastawić na korzystanie z czegoś innego

Soft poprawiają, ale jak dla mnie zajmują się nie tym co ważne :).
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

MarcinDl pisze:Wynik zawęziłem do tych trzech pulsometrów, tj. Garmin 220 vs Polar RC3 GPS vs TOMTOM RUNNER CARDIO.
Jak możesz poczekać z zakupem to ja bym zamiast Polara RC3 GPS zdecydowanie wziął pod uwagę Polara m400 - 790zł z HR 590 bez HR, a pewnie i trochę taniej będzie można dostać. W Polsce powinien być dostępny w drugiej połowie listopada. Ja mam v800 i jestem bardzo zadowolony, m400 wydaje się być wersją v800 ale głównie dla biegaczy, w testach DCRa wypadł bardzo dobrze.
36:20 1:19:45 2:53:10
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

To ja jeszcze dodam, ze jakby mi nie zależało na pulsie z nadgarstka to zamiast tych trzech brałbym Garmina 610. :)
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja ekonomicznie bym podszedł i Globalsata vel A-Rivala SPOQ100 bym polecił ;)
Tętno mierzy, GPS rewelacja, interwały ustawisz, alerty są, apka na kompa i plugin do SportsTracka też.
Minusy: brzydki, brzydki, brzydki... i nie ma wibracji :hahaha:
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
MarcinDl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za wszystkie rady! Wstrzymywać się z zakupem nie chciałem, bo i tak decyduję się na zegarek od 5 lat. :D

Mój wybór padł na Garmina 220. Do moich zastosowań na kilka najbliższych lat na pewno wystarczy. ;)

Jeszcze raz dziękuję! ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ