Anonimowi

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dlaczego nowi forumowicze są tak totalnie anonimowi, nawet nie chcą się zlokalizować wg miasta. Wstydzą się że zaczynają?! A w wielu miejscach są fajni ludzie, ktorzy biegają, spotykają się, można się przyłączyć. Każdy kiedyś zaczynał, ja sama niedawno.
Często mniej oznacza więcej
New Balance but biegowy
Spacerowicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odpowiem za siebie.
1. Zbyt dobrze wiem co dzieje się z danymi przechowywanymi w różnych komercyjnych, zamkniętych i otwartych bazach danych, także tych ściśle tajnych. Gdyby ludzie wiedzieli gdzie one wędrują i jak są obsługiwane ...
2. Zbyt dobrze znam prawiała i zwyczaje internetowe. Dla przykładu. Na tym forum był kiedyś wątek, w którym forumowicze skarżyli się na otrzymywane od innych forumowiczów e-maile z wirusami lub głupimi wiadomościami. Oczywiście nie były one od forumowiczów ale były co umożliwiał podał adres w profilu. Były też kiedyś widoczne IP.

Jednym słowem zbyt wiele możliwości manipulacji. Ja nawet na wszelkich formularzach zakreślam, że nie zgadzam się na przetwarzanie danych.
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie miałam na myśli pełnych danych osobowych, tylko współrzędne geograficzne, co szkodzi napisać że jesteś np. z Ciechocinka?
Często mniej oznacza więcej
kingeri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spacerowicz,

a skad wiesz, jakie dane sa w scisle tajnych bazach danych, ze tak z ciekawosci spytam?

i co komu przyjdzie ze znajomosci mojego IP?

a z emailami mam takie spostrzezenie: im wiecej przychodzi smiecia, tym lepiej filtr antysmieciowy sie uczy.

ale ja sie nie znam

marek

(Edited by kingeri at 7:14 am on July 19, 2004)
Az mi glupio ze tak malo biegam ostatnio
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgadzam się z Zulą w 100%.
Kiedyś też miałam ujawniony adres e-mail, ale przy sprytnych wirach dałam spokój tym bardziej że zawsze można się z kims dogadać komunikatorem.
Ujawnienie miasta nie wiąże się z niczym szkodliwym, a fajnie było poczytać, gdy kiedyś Adamm napisał ile nas jest i skąd najwięcej. To chyba było przy pierwszym tysiącu użytkowników. :)
DM
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja nigdzie nie upubliczniam emajla bo jest pelno botow przeszukujacych strony internetowe w poszukiwaniu adresow i potem wysylaja tam smieci reklamy wirole itp - natomiast nie widze powodow zeby nie podawac miejsca zamieszkania :)
Awatar użytkownika
luskan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może nie wszyscy chcą się przyłączać do grup biegowych, ja np. lubie biegać sam. Fajnie jest natomiast zobaczyć skąd ktoś jest i jak wiele miast biega - nie tylko tych dużych ale i tych mniejszych.

A ze spamem to nikt jeszcze nie wygrał:)
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja masto ujawniłam, ale przecież nie ma obowiązku się przyłączać do kogoś, można nawet  nie ujawniać swojej trasy biegowej. ;)
DM
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

musze sie pochwalic ze ja ze spamem wygralem - zalozylem sobie dwa konta - jedno z ktorego normalnie korzystam a drugie to smietnik - pierwszego nie podaje nigdzie publicznie tylko znajomym a drugie wykorzystuje np do rejestracji na serwisach do ktorych nie mam zaufania i wiem ze moga wysylac reklamy - wystarczy nie umieszczac na stronach internetowych mejla - no i miec znajomych ktorzy dbaja o to zeby nie miec wirusow :)
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from DM on 1:29 pm on July 28, 2004
no i miec znajomych ktorzy dbaja o to zeby nie miec wirusow :)
Taaa.... i Ci znajomi nie mogą trzymać naszych adresów w książkach adresowych klientów poczty (np. Outlook), albo korzystać z linuksów :)
Ale jeżeli nie przychodzą Ci absolutnie żadne śmieci - gratuluję.
Ja mam kilka kont i kiedyś udało mi się odebrać na jednym wirusa wysłanego przez drugie..... ale to normalka. W końcu podszycie się pod maila to jedna z najprostszych sztuczek sieciowych. No przynajmniej dopóki protokół smtp nie wymaga uwierzytelnienia....
Pozdrawiam.

(Edited by Ralphi at 5:46 pm on Aug. 4, 2004)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też mi problem jak dostaje śmiecie to od razu kasuje bez zaglądania. I nie mam przy tym stracha że to cuś ważnego bo zawsze majle z wirusami mają charakterystyczny tytuł bądź załącznik.
Moim zdaniem nowi forumowicze nie podają adresów i miast dlatego bo są burakami po prostu.
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Awatar użytkownika
pom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Początkująca - Łódź.:)
Żyj pięknie
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj pom :-)
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from pom on 9:52 am on Aug. 11, 2004
Początkująca - Łódź.:)
Łódź górą !!!!
Witaj.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
Herbix
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja tam się nie boję - co widać w moim profilu ;). Home.pl - jesteście wielcy!!

PS. Ralphi, może dasz się namówić na wspólne bieganie - Arturówek, co sobota o 9:00 przed mosirem. :)

(Edited by Herbix at 11:28 am on Aug. 17, 2004)
GG: 977722
ODPOWIEDZ