Początki i dylematy odnośnie biegania i pomoc w treningu.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem czy jazda na rowerze coś daje :) do biegania ? jedyne co zaobserwowałem, mój przyjaciel który jeździ na rowerze, ma niewiarygodne przyśpieszenie w biegu i ciężko mi z nim rywalizować na krótkie dystanse. Może to jest sposób >?
Dzięki Dawid :D

hmm tylko zastanawia mnie... bo gdzieś wyczytałem że kolarze nie powinni biegać ??? ciekawe dlaczego ?
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
PKO
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzysztof92 nie ma za co. Mi bardziej bieganie na rower dało, bo mi nogi się wzmocniły. Bo odwrotnie to nie wiem, nie wyczytałem. Tu mi pisali, że można na przemiennie biegać i jeździć, bo się to fajnie uzupełni i mięśnie pracują inaczej. A masz racje ciekawe czy można jeździć i biegać, czy jedno szkodzi czy przeszkadza drugiemu, czy to się fajnie uzupełnia?
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ty w jednej linijce udzieliłeś mi odpowiedzi :) w jaki sposób zwiększyć szybkość, a niektórzy nie potrafią :P piszą całą stronę tekstu z której nic konkretnego nie wynika, a większość to krytyka tylko dlatego że mierzę wysoko, może wyżej od nich, czysta zawiść...

Ja osobiście dawno nie jeździłem na rowerze, rok czasu :P, szybko niszczę sprzęt... , przedwczoraj doszczętnie porwały mi się buty :D, pół roku wytrzymały...
Teraz myślę o nowym rowerku bo lubię podróżować, chodzenie po górach to moja pasja
Ostatnio zmieniony 12 paź 2014, 12:04 przez Krzysztof92, łącznie zmieniany 1 raz.
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To fajnie, że pomogłem i dobrze, że masz swoje cele i je chcesz realizować :usmiech:
Taki sobie
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:25
Życiówka w maratonie: 3:37:05

Nieprzeczytany post

Dawidzie - to nic, że nie pokonujesz 70 km. Ważne, że ruch sprawia Tobie radość. Ja znam ludzi, którzy jednorazowo pokonują 150 km i więcej. Sam do 100 km potrafię dociągnąć. Ale na więcej się nie szarpię bo rower traktuję jako rekreację, bez nakręcania się na rekordowe szybkości, czy dystanse.
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taki sobie to tak jak ja rower u mnie to rekreacja, ale jak się wprawie to może do 70 czy 100 km dobije. A na razie się ciesze z jazdy i biegania :usmiech:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej nie zwalniam tępa dziś już za mną pierwsze 7 km. I same rekordy: 1 raz 7 km. i udało mi się zejść z tempem 1 raz miałem śr. tempo 5.55 min/km. Tutaj link do treningu : https://www.runtastic.com/pl/uzytkownic ... /344536638 Nie zwalniam tępa jadę dalej na gazie pozdrawiam :uuusmiech: :uuusmiech: :uuusmiech:
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super Ci idzie Dawid! :oczko:
Za chwilę będzie dyszka :taktak:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sammi dzięki, a u ciebie jak tam bieganie? Widzę w opisie, że masz bieg boso.
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten boso to był daawno. Teraz jest mi zimno... ale zapewne wrócę do tego na wiosnę/lato :hej:
Musisz kiedyś spróbować Dawid :oczko:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wczoraj poszalałem na zakupach i zakupiłem sobie ciuchy na sezon jesienno-zimowy. Kupiłem koszule, bluzę, leginsy, skarpety grube, czapkę, rękawiczki i dla bezpieczeństwa odblaski i opaskę na ramie na komórkę. Miałem zakupić leginsy, te z kieszonką na smartofona, ale niestety kieszonka strasznie mała i się nie zmieścił,tak to bym nie musiał opaski kupować. Wiec zakupiłem te co polecaliście Running Essential Warm. Z jedną bluzą było tak samo, że kieszonka za mała. A szkoda zawiodłem się trochę. A wy tez tak macie, w sklepie jak przymierzałem leginsy ok było , pasowały, a w domu na spokojnie nogawki za długie muszę podwijać, a wam pasują? Myślę, że nie będzie to przeszkadzać? Myślę, że teraz na podryw biegowy mogę się udać. Załączam fotki i liczę, że biegaczką się spodoba, mała sesja zdjęciowa :usmiech:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wow, wyglądasz bardzo profesjonalnie :taktak:
mi za długie leginsy nie przeszkadzają, są takie miękkie, że w ogóle nie czuję, że się zwijają.
go get 'em tiger
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mama Kin dzięki. Dziś trening i się okaże jak ciuchy się sprawują :usmiech:
Taki sobie
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:25
Życiówka w maratonie: 3:37:05

Nieprzeczytany post

Mam taką bluzę jak Ty na 1 fotce. Nawet kolor się zgadza :hahaha:. Jest przyjemna w dotyku, dobrze się sprawuje, ale tylko na niższe temperatury. Jak jest nawet +6 to dla mnie za ciepła. W sobotę przy +3 była ok. Także polecam. Napisz coś o odczuciach z leginsami, bo ja mam takie: http://www.decathlon.pl/spodnie-do-bieg ... 51059.html i sobie chwalę.
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taki sobie link nie działa, wiec nie wiem jakie masz? Jak na 1 raz jestem zadowolony super się biegało. Leginsy ciepłe, ale podwijać muszę bo za długie, ale nie przeszkadzało to w biegu. Koszulka tez super było w sam raz ani za zimno ani za ciepło. Tylko muszę się do opaski na smartfona przyzwyczaić, że mam coś na ramieniu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ