Jeżeli chodzi o Zenki, to to tłumaczenie ujdzief.lamer pisze:to nie jest tak że kupujesz buty.Skoor pisze:zona mnie zabije jak kupie nastepne buty do biegania
ty będziesz przeprowadzał testy sprzętu na potrzeby publikacji w największym w polsce portalu biegowym
o! :uuusmiech:
Buty minimalistyczne
-
pehop
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ostatnio zmieniony 11 paź 2014, 10:24 przez pehop, łącznie zmieniany 1 raz.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
A więc za końcem mody na minimalizm nie stoi naturalny proces... historyczny,yacool pisze:Podaję aktualny stan inwentarza:
hassy - rozmiar ?
herson - rozmiar do sprawdzenia
jabbur - rozmiar do sprawdzenia
kisio - rozmiar do sprawdzenia
Klanger - rozmiar do sprawdzenia
pehop - rozmiar 45
qba - rozmiar 43
Scoor - rozmiar 46
lista rezerwowa:
strasb rozmiar do sprawdzenia (wkładka 24cm)
Yoka - rozmiar 43
Dziś padło na pehopa. Pech, trudno - takie życie...
a po prostu Yacool the Ripper
Bracia będę się za wasze dusze modlił do Wielkiego Minimusa oczywiście
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
hassy
- Zaprawiony W Bojach

Yacool, zajdę przy najbliższej okazji do krynicy z niewyskrobkami i sprawdzę co jestem, bo w zależności od firmy, kroju i (spuchniętego lub nie) nastroju jeżdżę między 43 a 44. Moje obie merelki glovy są np. 44, ale niektóre 44-ki latają.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Zaletą zenków jest dobre przyleganie do stopy i nawet przy większym rozmiarze nie ma efektu kalosza, choć lepiej leżą osobom z szerszym śródstopiem. Z perspektywy moich doświadczeń dochodzę do przekonania, że właśnie szerokość buta i kształt czubka ma zasadnicze znaczenie wpływające na komfort użytkowania.
W przyszłym tygodniu Zenon będzie miał już za sobą kilka skrobanek. Pojawią się w związku z tym pierwsze transfery. Akcję planuję zakończyć najpóźniej w połowie listopada, tak żebyście mieli czas na pobieganie w zenkach i napisanie o nich recenzji. Pojawiła się również możliwość przetestowania butów w laboratorium u Fredzia. Przygotowałem na tę okazję dwie pary (jedna fabryczna, druga stuningowana) w rozmiarze 43, w celu porównania ich. Niestety przyjęta metodologia badań zakłada testowanie rozmiarów 45 (rozmiar pana redaktora) dlatego zenki pehopa najpierw wylądują na chwilę w Wawie.
W przyszłym tygodniu Zenon będzie miał już za sobą kilka skrobanek. Pojawią się w związku z tym pierwsze transfery. Akcję planuję zakończyć najpóźniej w połowie listopada, tak żebyście mieli czas na pobieganie w zenkach i napisanie o nich recenzji. Pojawiła się również możliwość przetestowania butów w laboratorium u Fredzia. Przygotowałem na tę okazję dwie pary (jedna fabryczna, druga stuningowana) w rozmiarze 43, w celu porównania ich. Niestety przyjęta metodologia badań zakłada testowanie rozmiarów 45 (rozmiar pana redaktora) dlatego zenki pehopa najpierw wylądują na chwilę w Wawie.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach

yacool, ze mnie taki Scoor jak z Ciebie yakool 
Z niecierpliwoscia oczekuje na moja pare zenkow
Z niecierpliwoscia oczekuje na moja pare zenkow
-
pehop
- Zaprawiony W Bojach

Mam nadzieję, że testy nie sponiewierają ich zbyt mocno 
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- yacool
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
To na pewno zoltar sieje ziarno niezgody wśród braci, wpływając na pisownię. A testy są nieniszczące.
-
Keri
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Znaczy się, że zenki sa niezniszczne jak nieprzymierzajac Sylwek Stalone.yacool pisze:To na pewno zoltar sieje ziarno niezgody wśród braci, wpływając na pisownię. A testy są nieniszczące.
Cieszę się niezmiernie, że załapałem się na bycie szczurem laboratoryjnym.
Szczegóły poleciały na priva, ale rozmiar to nie tajemnia, wkońcu pisał wieszcz:
"A imię jego czterdzieści i cztery".
- yacool
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
ok, lista jest zaktualizowana.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
Niby, że ja? Ale jakiej niezgody? Ja staram się siać najlepsze ziarno wszechświatowego minimalizmu, i nie moją winą jest, że ziarno to pada na jałową glebę. Nic więc dziwnego, że zamiast zrodzić dorodne plony, wykwitło na naszym rodzimym poletku biegowym chwastem. A teraz obumiera.yacool pisze:To na pewno zoltar sieje ziarno niezgody wśród braci, wpływając na pisownię.
Ale byli wśród braci i tacy, co siali wiatr
I to oni... zaprawę powiadam ci bracie Yacool, zebrali burzę... z pod palców skromnego sługi
Temu się darzy, kto dobrze waży.
-
Kangoor5
- Zaprawiony W Bojach

Ale może kiedyś znajdziesz tę jedyną i ból dupy minie, a przynajmniej będziesz miał mniej czasu do marnowania tutaj. Czego niniejszym wszystkim życzę (może oprócz tej jedynej).
Niech najpierw popatrzy na podeszwę tych swoich trail Minimusów a potem na na podeszwę Merrelli, potem jeszcze raz na Minimusy, i znowu na Merelle. Jeśli dalej będzie miał jakieś wątpliwości, to niech sobie porówna ceny.norkun pisze:Coś na rzeczy jest. Ostatnio na Maratonie Wrocławskim rozmawiałem z gościem z New Balance i dowiedziałem się, że Minimusow nie będą już sprowadzać bo się nie sprzedają (przynajmniej wersja trail).
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach

Ja mam dosc szeroka stope i nb mr00v2 sa dla mnie idealne, ale fakt faktem kisio, ze nie jestes pierwsza osoba ktora wspomina o "waskosci" minimusow.