półmaraton berliński

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
solveig
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

CZesc!
MAm pare pytanek dotyczących półmaratonu w Berlinie.nie potrzebne są zaświadczenia lekarskie ? Wydrukowałem sobie formularz zgłoszeniowy ale nie wiem jak załatwić opłatę startową.Nie mam konta w niemieckim banku , najchętniej wpłacił bym na poczcie ale nie wiem czy jest to możliwe.Co załatwiam wcześniej : wysyłąm formularz czy dokonuje opłaty , jak wygląda procedura.A  , w ostateczności mogę dokonać opłaty kartą visa electron (mam konto w pko bp) to jak tego dokonać.Za dokładny instruktaż będę wdzięczny
PKO
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Badania lekarskie nie sa potrzebne w zadnym z niemieckich biegow masowych, takze w berlinskim polmaratonie.

Na dole formularza zgloszeniowego (z prawej strony) wpisz dane swojej karty visa. Organizator sam potraci oplate.

zycze powodzenia

kledzik
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no kolego Kledzik, pan sie chyba sam do Brelina wybierasz, konkurencję ze strony solveiga czujesz i dlatego takich rad mu udzielasz :)

visa elektron to niestety nawet jak by była wydana przez Bank, a nie PKO BP ;) to by sie nie nadawała, bo służy tylko do płacenia z użyciem pinu. Zdaje mi sie, że nawet czeku bankierskiego do półmaratonu nie przyjmują, więc musisz wykombinować kto ze znajomych ma kartę płatniczą z wypukłym napisem (nie elektron) i namówić go do płatności on-line (przez stronę internetową maratonu). Tylko śpiesz się bo lada chwila wyczerpie się limit miejsc. Mają już zgłoszonych kilkanaście tysięcy ludzi. Jakbyś chciał więcej pomocy napisz mi maila.

(Edited by PAwel at 11:25 am on Mar. 5, 2003)
ENTRE.PL Team
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No..., glupio mi... Nie wiedzialem, ze elektrona nie mozna w ten sposob uzyc.

Gdybyscie potrzebowali jakiejkolwiek pomocy na terenie Niemiec, np. jezykowej - zadzwoncie do mnie, sprawi mi radosc jezeli bede mogl wam pomoc.

Tel. 0049 8463 581 kom 0049 172 4217033

kledzik
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Solveig.
Jeżeli masz nr konta i dane banku, na które chcesz pieniądze wpłacić  za granicą to idź normalnie do banku w którym masz konto osobiste, czyli w Twoim przypadku PKO BP. Dadzą Ci dwa formularze do wypełnienia jeden to formularz na przelew za granicę, a drugi to oświadczenie, że te pieniądze są przeznaczone na cel nie wymagający zezwolenia dewizowego z określeniem celu płatności. Wypełniasz je,  przelewają  pieniądze stosując aktualny kurs euro. Przynajmniej tak jest w BZ WBK SA. A myślę, że w PKO BP jest tak samo. Spróbuj. foma
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ja was teraz zastrzelę :)  W zeszłym roku zrobiłem tak.... Wysłałem pocztą zgłoszenie czyli wypełniony formularz a potem poszedłem do banku PKO BP i poprzez czek bankierski wysłałem im kasę na adres organizatora... opłata dodatkowa około 25pln a kasę ściągneli mi z konta przeliczając na euro po kursie dnia... nie było żadnych problemów z załatwieniem w ten sposób zgłoszenia... GOOD LUCK!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
blablapunktde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dla posiadaczy ViSa/EuroCard nie mozesz tego wymagac.. :-) Proponuje American Expres Blu (:-))
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ja ciebie też zastrzelę Arti. :) W tym roku w regulaminie jest taki zapis:

"zahlung nur per Lastschrift oder Kreditkarte", a na formularzu jest zapis, że Lastschrift jest "only for runners with German bank account". Ani słowa o czeku bankierskim.

Wygląda wiec na to, że karta to jedyna alternatywa. Można oczywiście testować inne sposoby, które mogły działać w latach poprzednich, ale niestety ryzykujemy, że tym razem otrzymamy zgłoszenie z powrotem. Ja bym nie ryzykował.
ENTRE.PL Team
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyslalem przed chwila maila do organizatorow, z dwoma pytaniami:
1. Czy akceptuja czeki
2. Czy do platnosci mozna uzyc visy elektron

kledzik
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na szczęście jestem już zgłoszony ;-) No to damy czadu Paweł !!! Hihihihihi tzn. każdy w granicach swoich możliwości :)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakiś odzew ze strony organizatorów, Kledzik?
ENTRE.PL Team
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel on 3:20 pm on Mar. 8, 2003
Jakiś odzew ze strony organizatorów, Kledzik?
NIC

Dziwie sie bo to takie "nie niemieckie". Choc mam ostatnio wrazenie, ze naprade niemiecka (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) zostala juz Bawaria i moze Badenia-Wirttembergia. Tu jeszcze mozna umawiac sie na slowo bez podpisywania umowy, zostawic na noc przed domem nie zamkniety samochod czy rower, miec pewnosc, ze dlugi zostana zwrocone w terminie. Im bardziej na polnoc tym gorzej. No a Berlin to juz szczyt wszystkiego. Kazdy ma taka wladze na jaka zasluguje, a kto jest burmistrzem Berlina? Nie napisze nic wiecej aby nie byc posadzonym o nietolerancje wobec ludzi o odmiennych orientacjach seksualnych...

Chyba troszke oderwalem sie od tematu. Natychmiast jak dostane odpowiedz dam znac. Szukalem na stronie polmaratonu jakiegos telefonu aby zadzwonic i zapytac sie, ale jakos nie moglem znalezc. Zaraz spobuje jeszcze raz.

kledzik
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może dać posta na ich forum?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wogóle nie rozumiem o co wam chodzi.
Dlaczego nie możecie zapłacić kartą? Visa albo MasterCard ? Ja tak robię i jest spoko. Mam taki MasterCard który ma mały limit.

A poza tym, jak się boicie to możecie założyć rachunek w mbanku (może inne banki tez maja taka ofertę, ja korzystam z mbanku) i tam maja taką kartę Visa specjalnie do płatności internetowych. Zapłacić można tylko taka kwotę jaka jest na specjalnym koncie a to konto można sobie bieżąco uzupełniac ze swojego normalnego mbankowego konta.
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem Fredziu wzial sie stad, ze solveig ma jedynie karte visa electron i musi sie spieszyc, gdyz lada moment zakoncza sie zapisy

kledzik
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ