Buty minimalistyczne na zimę

Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To obuwie basenowe ;-)

Jabbur, skarpete dawales zwykla bawelniana czy jakas techniczno-oddychajaca?
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hassy pisze:Po to, żebyś - po założeniu stup-tutów - miał po treningu miłe poczucie, że nogi masz wilgotne od swojskiego prywatnego potu a nie obcego ideowo i nieprzyjaznego śniegu z zewnątrz :)
moje pytanie to czysta retoryka, wiem jaka jest zasada działania gore i dalej podtrzymuję, że do biegania toto się nie nadaje
stuptuty na chlapę nic nie dadzą, nasiąkną, a co za tym idzie, nogi pod nimi również, a do buta z gore, woda niekoniecznie musi dostać się przez cholewkę, tyle że już tam zostanie, wtedy własnym potem, możesz próbować się jedynie ogrzewać
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hi
raq pisze:Znalazłem buty które chyba byłyby idealne dla mnie. Mają wszystko czego potrzebuję i oczekuję.
http://www.amazon.com/Merrell-Gore-Tex- ... +shoes+men

Jednak są bardzo trudno dostępne, a jak już są to bardzo drogie :(
Masz tutaj http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-7 ... tanga.html MAG za 250 PLN. Trudno dostępne i bardzo drogie... Taaa, jasne...
Od Wujka Google można się dużo dowiedzieć, tylko trzeba mózgownicę wysilić.
A jak koniecznie chcesz z GORE-TEXem to masz tu: sklep.spam/bieganie/buty/biega ... e_gtx.html, tylko nie wiem po kiego ptaka Ci ten GORE-TEX. Na kurtkę to jeszcze się nadaje, ale do butów? Chyba tylko po to, żeby podtruwać domowników po max dwóch tygodniach chodzenia/biegania...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:To obuwie basenowe ;-)

Jabbur, skarpete dawales zwykla bawelniana czy jakas techniczno-oddychajaca?
Trekkingowa, coolmax
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
raq
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pehop pisze:Hi
raq pisze:Znalazłem buty które chyba byłyby idealne dla mnie. Mają wszystko czego potrzebuję i oczekuję.
http://www.amazon.com/Merrell-Gore-Tex- ... +shoes+men

Jednak są bardzo trudno dostępne, a jak już są to bardzo drogie :(
Masz tutaj http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-7 ... tanga.html MAG za 250 PLN. Trudno dostępne i bardzo drogie... Taaa, jasne...
Od Wujka Google można się dużo dowiedzieć, tylko trzeba mózgownicę wysilić.
A jak koniecznie chcesz z GORE-TEXem to masz tu: sklep.spam/bieganie/buty/biega ... e_gtx.html, tylko nie wiem po kiego ptaka Ci ten GORE-TEX. Na kurtkę to jeszcze się nadaje, ale do butów? Chyba tylko po to, żeby podtruwać domowników po max dwóch tygodniach chodzenia/biegania...

Dzięki. Wchodziłem na tą pierwszą stronę ale jakimś cudem przeoczyłem te buty. Widziałem tylko damskie, a męskich mi nie wyszukiwało, chyba dlatego, że w tytule nie ma podanego modelu.

A te z goretexem też widziałem ale tam akurat nie ma mojego rozmiaru. I dobrze, bo chyba jednak kupie te bez niego :)
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herson pisze:
hassy pisze:Po to, żebyś - po założeniu stup-tutów - miał po treningu miłe poczucie, że nogi masz wilgotne od swojskiego prywatnego potu a nie obcego ideowo i nieprzyjaznego śniegu z zewnątrz :)
moje pytanie to czysta retoryka, wiem jaka jest zasada działania gore i dalej podtrzymuję, że do biegania toto się nie nadaje
stuptuty na chlapę nic nie dadzą, nasiąkną, a co za tym idzie, nogi pod nimi również, a do buta z gore, woda niekoniecznie musi dostać się przez cholewkę, tyle że już tam zostanie, wtedy własnym potem, możesz próbować się jedynie ogrzewać
Wiem, że Twoje pytanie to była czysta retoryka, a moja odpowiedź w zamyśle była czystym przymrużeniem oka (sory, zły emotikon dałem) ;) No a stuptuty przecież też można mieć ful wypas z goreteksu i podklejonymi szwami :) Poza tym kiedyś kupiłem kapcie GTX i nie zabezpieczyły mnie przed przesiąkaniem przez cholewkę i dowiedziałem się, że tego typu buty, mimo że membranę mają, to nie zabezpieczą tak jak membrana w dobrych butach turystycznych: odpowiednio skrojona, szwy/łączenia podklejone itp.
A o zasadzie "jak wchodzi tak wychodzi" (przy GTX: trudniej wchodzi więc trudniej wychodzi) już była mowa :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ