Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

miszka 30 pisze:Bieganie pływanie jazda na rowerze barometr na ryby i na co dzień jako zegarek :usmiech:
Nie znam sie za bardzo nad Suunto Ambit ;P ale pewnie też to ma. Brakuje tylko wibracji, łatwego tworzenia bardziej skomplikowanych treningow i ewentualnie mozliwosci wgrania prostych map.
Ah no i mozesz zobaczyc zegarek w systemie jako mass storage i w razie w wyjac plik fit trenngu ręcznie. Nie trzeba zewnetrznych appek do tego.

Za to Ambit jest zgrabniejszy i ma lepszy ekran. Ponoc troche lepszy GPS do tego :>

Pytanie dla znawcow Suunto, czy ten ichni portal gdzie przegladamy aktywnosci jest po naszemu? czy tylko menu w zegarku?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

movescount jest także w naszym języku
swoją drogą movescount mi osobiście bardziej się podoba niż GC. Sposób przedstawienia danych, ich ilość i ogólna szata graficzna... miód :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:swoją drogą movescount mi osobiście bardziej się podoba niż GC. Sposób przedstawienia danych, ich ilość i ogólna szata graficzna... miód :)
A w porównaniu do nowego GC, movescount zyskuje podwójnie ;)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy mozna robic automatyczne polaczenie GC -> movescount albo np GC -> strava -> movescount :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

automatycznie nihuhu,
mxactivitymover pozostaje jeśli ma byc GC->MC ale wtedy trza pojedynczo przesyłać w wersji darmowej albo wsio w wersji płatnej http://www.meeximum.at/p/mxactivitymover.html
jest możliwość połączenia stravy z movescountem ale działa tylko w jedną stronę MC->strava
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
miszka 30
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Istotna sprawą jest gwarancji z tego co się orientowałem Suunto oferuje 2 lata i później są koszty napraw i wysłania zegarka jak by zegarkiem coś się zaczęło dziać jakieś awarie, a Garmin po gwarancji wymienia zegarek za niecałe jedna trzecia ceny na nowy i dostaje się gwarancje dwa lata na nowy wymieniony zegarek :usmiech:
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MXActivityMover ciekawy. Generalnie mi tez GC sie nie podoba, ale co ma robic to robi. Teraz nawet troche lepiej. Kiedys zupelnie mi wsytarczal TC ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

TC był zajebisty - GC w nowej odsłonie miał łączyć wszystko to co miał TC i GC... no jakoś nie wyszło póki co ;) Ja i tak korzystam ze sporttracks, któremu nawet movescount może paputy pucować ;) ale niestety to płatna opcja więc nei ma co porównywać
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:MXActivityMover ciekawy)

No opcja do przenoszenia aktywności dobra, ale...*

ale nr1: Trzeba ręcznie wpisywać numer aktywności, nie da się zrobić kopiuj/wklej
ale nr2: Trzeba mieć mocne samozaparcie żeby przenosić wszystkie aktywności, ja miałem jakieś 12 miesięcy tylko ale robiłem to przez 3,5 miesiąca

*wszystkie ale odnoszą się do wersji darmowej, w wersji płatnej wszystko robi się automatycznie ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:ale nr1: Trzeba ręcznie wpisywać numer aktywności, nie da się zrobić kopiuj/wklej
jak nie jak tak? :) pewnie, że da się zrobić kopiuj/wklej :) sam w ten sposób przenosiłem aktywności... gdybym miał ręcznie wpisywac każdą z nich to podziękował bym po przeniesieniu dwóch pierwszych :bum:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Łolaboga... ale ja głupi jestem :bum: ćwok ze mnie, że sobie nie zrobiłem ctrl-v tylko z myszą próbowałem :bum: :trup:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:ale nr1: Trzeba ręcznie wpisywać numer aktywności, nie da się zrobić kopiuj/wklej
Skoor pisze:Łolaboga... ale ja głupi jestem :bum: ćwok ze mnie, że sobie nie zrobiłem ctrl-v tylko z myszą próbowałem :bum: :trup:
Skoor pisze:robiłem to przez 3,5 miesiąca
szacuneczek :hahaha:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spoko, nie było tak źle :bum: :hahaha: w pracy po kilka aktywności między pacjentami się robiło, ale aż się sam sobie dziwię, że nie wpadłem na to żeby magicznej kombinacji klawiszy użyć :tonieja:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grunt, że udało Ci się doprowadzić do szczęśliwego rozwiązania ;)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak chwalilem ze nigdy mi żaden F2 sygnalu GPS nie stracil ze wczoraj mojego ojca F2 postanowil to zrobic (i na dodatek zmienic sobie godzine na inna) . Na szczescie lecial na footpodzie i mimo ze wykres cos pokaszaniony (1200h bieg ;) to czasy i odleglosci w statystykach sie raczej zgadzaja :)\
W sumie slad zapisany jest bardzo ladny tylko ten czas mu sie przesunal. Ciekawa sprawa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ