Garmin Fenix 2

Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

podszedłem do tego inaczej, ustawiłem tryb USB tak jak było domyślnie, czyli "pamięć masowa"
zainstalowałem ponownie, tym razem wykrył go normalnie i zrobił import do connecta

zobaczę co będzie, jak zrestartuję kompa, czy znów nie zacznie świrować

dzięki za odpowiedź

Co do FP to tylko pytanie z czyste ciekawości, mając porównanie do Suunto, gdzie te było o niebo dokładniejsze
PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam.

Czy ma ktoś z Was sprowadzony z USA ? Interesuje mnie czy jest wtedy polskie menu i mapy w zestawie. Kupowałbym na amazonie...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

polski język dociągniesz sobie z GE, mapy darmowe są dostępne w internecie więc też możesz sobie sam je zainstalować
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:polski język dociągniesz sobie z GE, mapy darmowe są dostępne w internecie więc też możesz sobie sam je zainstalować
Dzięki wielkie kolego :)
Tayniak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie kolegów biegaczy.
Od ubiegłego tygodnia jestem właścicielem Fenix'2 (przesiadka z FR305). Mam z nim 2 problemy.
Pierwszy dotyczy zaplanowanego treningu z określonym dystansem - czy jest możliwość ustawienia dystansu pozostałego - tj, żeby na ekranie dystans się zminiejszał?
Po drugie przy przekroczeniu planowanego tętna włącza się irytujący komunikat zasłaniający cały ekran - na dość długi czas. W FR305, było tak, że sobie pobrzęczał i znikał, a tutaj siedzi przez 30s do 1m. Da się go zamienić na sygnał dźwiękowy jedynie?
Piotr
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się nad kupnem fenixsa 2 albo suunto ambit2 , a moje pytanie to czy w fenixsie 2 podczas importowania pliku z treningiem na endomondo czas auto pauzy czy tam pauzy jest doliczany jak w suunto do treningu ?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Doliczany, ale czy to ważne?
Awatar użytkownika
Artivis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

RP35 pisze:Zastanawiam się nad kupnem fenixsa 2 albo suunto ambit2 , a moje pytanie to czy w fenixsie 2 podczas importowania pliku z treningiem na endomondo czas auto pauzy czy tam pauzy jest doliczany jak w suunto do treningu ?
To że jest doliczany wynika raczej ze sposobu w jaki Endomondo analizuje pliki FIT/TCX i to bez względu z jakiego zegarka. Sam plik zawiera zarówno dane o trwaniu całości aktywności jak i o czasie w ruchu.
Wydaje mi się że Endomondo średnie prędkości/tempo oblicza analizując tylko czas w ruchu ale nie jestem w 100% pewien.
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja pytałem tak czy nie , a nie czy to ważne .
W każdym razie dzięki za odpowiedź .
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Artivis pisze:To że jest doliczany wynika raczej ze sposobu w jaki Endomondo analizuje pliki FIT/TCX i to bez względu z jakiego zegarka. Sam plik zawiera zarówno dane o trwaniu całości aktywności jak i o czasie w ruchu.
Wydaje mi się że Endomondo średnie prędkości/tempo oblicza analizując tylko czas w ruchu ale nie jestem w 100% pewien.
Ciekaw jestem czy to tylko przypadłość endomondo czy na innym sport trackerze będzie tak samo , jak na razie nie mam jak to sprawdzić ;]
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 23:25 przez RP35, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale to nie do końca tak jest. Fenix nie dodaje czasu autopauzy do czasu treningu. Natomiast przy przełączeniu widoku na okrążenia widać na poszególnych okrążeniach dodany czas autopauzy, przynajmniej w przypadku aktywności "rower" tak jest. Gdy biegam to zegarek nie włącza pauzy. Natomiast robiąc wycieczki rowerowe powiedzmy po 100km robię po drodze kilka przystanków, zegarek przechodzi wtedy w autopazuę ale nie ma to wpływu na czas aktywności w podsumowaniu na endomondo. Dopiero na poszczególnych okrążeniach widać dodatkowy czas bo np. średenio każdy kilometr zajmuje mi 3 minuty, natomiast na kilometrach gdy włączała się autopazuza mam np. 1 km pokonany w 20 min.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 23:30 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale i tak na jedno wychodzi ( edycja treningu )
Auto pauzę używam tylko przy aktywności "rower"

Z góry przepraszam że zaśmiecam ten wątek takimi pytaniami.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 23:43 przez RP35, łącznie zmieniany 1 raz.
BiegaczPolski
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

javai pisze:W stanach cena bez paska 399$ z paskiem 449$.
U nas pewnie będzie 2kPLN co najmniej na początku.
Poza zasiegiem niestety, a znudziło mi się bieganie z telefonem, macie jakąs tanszą altermnatywe zegarka z gps dla amatora?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co to znaczy tańszą (wszak zegarek za 1800 zł będzie tańszy niż ten za 2000)i czego oczekujesz od zegarka?
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ale to nie do końca tak jest. Fenix nie dodaje czasu autopauzy do czasu treningu.
do czasu treningu nie, ale do ogólnego czasu od włączenia treningu do jego zakończenia - już tak
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ