Kamipinos wiosna 2003

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"Kampinos" oczywiście (nie kamipinos)
Nie wiem jak Wy, ale mnie strasznie ciągnie do biegów w Kampinosie na wiosnę. Byłem w zeszłym roku. Wrażenia są niesamowite. Tam dopiero widać wiosnę. Może jakiś mały, wspólny bieg w marcu? Dla uściślenia: nie obchodzi mnie Opaleń/Łuża itp. To jest Warszawa. Interesuje mnie zachodni Kampinos, na zachód od Leszna. Znam takie trasy, że gwarantuję niezapomniane wrażenia. A może już tak pod koniec zimy? Już za tydzień, za dwa?

(Edited by RobertD at 11:15 pm on Feb. 16, 2003)
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wspolne topienie Marzanny ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sprecyzuj pomysł. co masz na myśli. organizację biegu? czy jakiegoś gotowca? i dokładniej podaj miejsce. na zachód od Leszna... i co dalej
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam na myśli wspólny długi bieg (około 30km). Tempo spokojne. Na razie przychodzą mi do głowy dwie trasy: Kampinos-Dąb Powstańców-Zaborów Leśny i z powrotem, lub Dąbrówka Stara-Górki-Dembowskie Góry i z powrotem (być może nieco innym szlakiem). Lub też trzecia opcja - parking koło Nowin i odkrywanie północno-zachodniego krańca puszczy. Nigdy tam nie byłem (nie licząc objechania puszczy dookoła).
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A moze ktos ma ochte na taki bieg - tyle ze na biegowkach ?
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:lalala: musiałbym kupić narty biegowe, ale brzmi zachęcająco. Oczywiście jeśli za pierwszym razem będę w stanie przebiec 30km na nartach.
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Robert, ja po prostu nie jestem teraz raczej w stanie przebiec 30 km "na nogach", a na nartkach to jakos sie przeczlapie :)
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Postaram się mieć samochód na niedzielę. Bieg będzie przed obiadem. Planuję wyjazd o godzinie 12 (Jelonki, róg Lazurowej i Górczewskiej). Decyduję się na parking przy Nowinach (50km od Warszawy, daleko ale warto). Trasa ok. 20km. Szczegóły do ustalenia, propozycję podam wieczorem, jak będę miał mapę.
Natomiast w sobotę o 13 biegam na górce w Mościskach. Sześć podbiegów i zbiegów (daje w kość). Czas biegu około 37-38 minut. Porządne tempo. Jakby ktoś chciał się przyłączyć, zapraszam.
Awatar użytkownika
Wojand
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hi
Robert, również chętnie biegam w Puszczy Kampinoskiej i również uwazam, że Opaleń, Łuze itp to jeszcze Warszawa. Co prawda dla mnie puszcza zaczyna się juz od Truskawa i Dziekanowa, ale zgadzam się, że im dalej na zachód tym fajniej. Wogóle dla mnie bieganie po lesie jest przyjemnością, a gdzieś po blokowisku, czy ulicy to ciężka praca.
W ten weekend do Ciebie nie dołączę, gdyż chcę wykorzystać śnieg i pośmigać na nartkach. Ale jak zejdą śniegi to chętnie. Wprawdzie 30km to trochę sporawo, dotąd biegałem maksymalnie d0 20km, ale jesli w tempie ok 6min/km to myślę, że się doczłapie. Tym bardziej, że planując maraton (na razie bardzo nieśmiało), trzeba przebiec wcześniej 30km.
Wojand
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowiny, czyli w okolicy parkingu Piaski Królewskie? Mam w planie taką traskę od parkingu z Górek przez Piaski Kr. a potem na wsch.
Można by ją zacząć w miejscu o którym piszesz, nie wiem tylko czy uda mi się w najbliższą niedzielę.
Janusz
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Z miłą chęcią przyłączę sie do tej biegowej grupy, jednak nie wcześniej niż za kilka tygodni, gdyż w chwili obecnej 30 km to dla mnie raczej za dużo.
Natomiast dla amatorów krótszego biegania polecam trasę od parkingu w Truskawie w kierunku Mogiły Powstańców (4.3 km), a następnie w prawo "Krętą Drogą" do krzyżówki (2.5 km). Tutaj w zależności od sił albo jeszcze dalej, albo z powrotem co daje ok 13 km. Zaletą tej trasy jest to, iż biegnie ona drogą gruntową (ziemną), a nie piaszczystą, co dla Kampinosu jest dosyć charakterystyczne. Bieganie latem po przesuszonym piachu może wyrabia siłę charakteru, ale z pewnością nie należy do najprzyjemniejszych. Dodatkową atrakcja tej trasy jest pewna pagórkowatość terenu, szczególnie w okolicy Mogiły Powstańców (bardzo przyjemny podbieg). Fantastyczne miejsce do robienia pętli crossowej z narastającym tempem. Pętla ok 6 - 7 min.
Biegam tam zawsze w weekendy (z wyjątkiem właśnie tego nadchodzącego) ok. godz 12. Albo inaczej - w przypadku gdy skacze Małysz, to tak aby zakończyć bieg 30 min przed transmisja. Jezeli ktos byłby zainteresowany wspólnym bieganiem to zapraszam, a z pewnością zauważymy się na trasie.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Padre, jak ta pętla przebiega? Chodzi ci o sam podbieg pod Mogiłę Powstańców od strony Zaborowa i z powtotem, czy coś więcej? I jeszcze jedno: czy mogę opis twojej trasy zamieścić w katalogu tras biegowych? (zaznaczę, że jesteś autorem)

(Edited by RobertD at 6:39 pm on Feb. 19, 2003)
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Robert, pętla w wariancie 6 - 7 min to podbieg od strony leśniczówki (czyli chyba tak jak mówisz od strony Zaborowa) w stronę Mogiły, następnie przy mogile skręt w prawo na Krętą Drogę (niewielkie, ale przyjemne siodełka) i znowu skręt w prawo pod kątem ostrym, tak aby dobiec do miejsca rozpoczęcia pętli. Czyli innymi słowy - format trójkąta prostokątnego. Oczywiście ten wariant można przedłużyć do jakiś 10 min poprzez dalszy bieg prosto po podbiegnięciu do mogiły. Należy biec dalej (dosyć pagórkowato) do szkółki leśnej, za którą skręcamy w prawo .. i dalej już podobnie. Zresztą nie ukrywam, iż okolica w tym rejonie Kampinosu, aż roi się od alternatywnych tras i pętli.
Jeżeli chodzi o katalog tras biegowych to oczywiście z przyjemnością zobaczę tam opis "mojej" trasy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ