Czyja wiem czy tyle samo... poza jednymi inov-8 nigdy nie zapłaciłem > 300zł. A w przeciwieństwie do żelazek odpada problem z amotoryzacją ubijającą się po 2ms treninguFunky Monk pisze:Wszystko pięknie. Zatem DLACZEGO minimale kosztują tyle samo co tradycyjne żelazka? Czy ktoś mi wytłumaczy?
Buty minimalistyczne
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sockwa X8 czy starsze G2/3 też raczej należą do grupy produktów o dobrej relacji cena/km/zużycie, a można je kupić za 25-30 $ na przecenach.
No i zawsze można biegać boso - chyba najtaniej wychodzi
jest to trochę zabawne, ale jakby nie liczyć kilka stów jest się rocznie do przodu 
System trochę jak w Afryce, czy dawnej Polsce, boso do budynku (urzędu/szkoły), obuty w budynku - czyli ile się da biegać boso, a bezpośrednio przed imprezą i imprezę biegową w butach, by przyzwyczaić ponownie ciało do butów. Na terenach nizinnych to się nawet sprawdza.
No i zawsze można biegać boso - chyba najtaniej wychodzi

System trochę jak w Afryce, czy dawnej Polsce, boso do budynku (urzędu/szkoły), obuty w budynku - czyli ile się da biegać boso, a bezpośrednio przed imprezą i imprezę biegową w butach, by przyzwyczaić ponownie ciało do butów. Na terenach nizinnych to się nawet sprawdza.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czołem,
Na temat ceny w kontekście sandałów, które przecież mogłyby wydawać się najtańszy, pisałem kiedyś na blogu (możecie przeczytać nawet co sami producenci mają do powiedzenia na ten temat): http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... -kosztuja/
Sandały do dosyć specyficzna działka między innymi dlatego, że są sprzedawane praktycznie wyłącznie bezpośrednio przez producentów. Odnośnie do butów, jeżeli ktoś myśli, że koszty produkcji są głównym czynnikiem warunkującym cenę to się myli
Pozdrawiam
HeavyPaul
Na temat ceny w kontekście sandałów, które przecież mogłyby wydawać się najtańszy, pisałem kiedyś na blogu (możecie przeczytać nawet co sami producenci mają do powiedzenia na ten temat): http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... -kosztuja/
Sandały do dosyć specyficzna działka między innymi dlatego, że są sprzedawane praktycznie wyłącznie bezpośrednio przez producentów. Odnośnie do butów, jeżeli ktoś myśli, że koszty produkcji są głównym czynnikiem warunkującym cenę to się myli

Pozdrawiam
HeavyPaul
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czołem!
Co tutaj taka cisza? Wątek umiera? Nie można do tego dopuścić, więc pozwalam sobie podlinkować to i owo
- słowem wstępu na temat Nike Free Flyknit 3.0 http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... yknit-3-0/
- Saucony Virrata - pierwsze wrażenia i krótkie porównanie http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... y-virrata/
- no i recenzja Brooks Pure Connect 3, które okazały się nie być wcale takie pure :P http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... nnect-3-2/
Pozdrawiam
Heavy Paul
Co tutaj taka cisza? Wątek umiera? Nie można do tego dopuścić, więc pozwalam sobie podlinkować to i owo

- słowem wstępu na temat Nike Free Flyknit 3.0 http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... yknit-3-0/
- Saucony Virrata - pierwsze wrażenia i krótkie porównanie http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... y-virrata/
- no i recenzja Brooks Pure Connect 3, które okazały się nie być wcale takie pure :P http://heavyrunslight.wordpress.com/201 ... nnect-3-2/
Pozdrawiam
Heavy Paul

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Bardzo fajna recenzja.
Virraty wpadły mi w oko już jakiś czas temu, ale w moim przypadku byłyby butem do tempówek i ćwiczeń z techniki (na dłuższe bieganie mój aparat ruchu mógłby jeszcze nie być gotowy). Tym bardziej mam na nie ochotę, że po udanym roku z Peregrine moje zaufanie do tego producenta bardzo wzrosło.
Virraty wpadły mi w oko już jakiś czas temu, ale w moim przypadku byłyby butem do tempówek i ćwiczeń z techniki (na dłuższe bieganie mój aparat ruchu mógłby jeszcze nie być gotowy). Tym bardziej mam na nie ochotę, że po udanym roku z Peregrine moje zaufanie do tego producenta bardzo wzrosło.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A dlaczego? Tak, już w życiu bywa, że nieuleczalnie chory kiedyś musi zaliczyć zgon...HeavyPaul pisze:Czołem!
Co tutaj taka cisza? Wątek umiera? Nie można do tego dopuścić, więc

Jakby to powiedział Prawdziwy Wyznawca Wielkiego Minimusa... działa tu prawo boskie zwane też czasami nomen omen naturalnym

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Czy ja wiem?zoltar7 pisze:A dlaczego? Tak, już w życiu bywa, że nieuleczalnie chory kiedyś musi zaliczyć zgon...HeavyPaul pisze:Czołem!
Co tutaj taka cisza? Wątek umiera? Nie można do tego dopuścić, więctaki lajf.
Jakby to powiedział Prawdziwy Wyznawca Wielkiego Minimusa... działa tu prawo boskie zwane też czasami nomen omen naturalnym
Ta uwaga odnosi się do całego forum. Aktywność (miejmy nadzieję, że tylko ta pisana) bardzo mocno spada.
Wystarczy zacytować ostatnie dane statystyczne dotyczące materiałów wprowadzanych do internetu. Obecnie, ponad 60% szeroko rozumianych informacji wprowadzanych do sieci jest w postaci filmów.
Także nie wietrzyłbym tu jakiegoś spisku w celu obalenia Wielkiego Minimusa, na rzecz Grubej Słoniny.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
W butach typu minimalistycznego nadal będzie się biegać. W tym sensie Wielki Minimus Jest Wiecznie Żywy tak jak i jego Idea. Natomiast minęła moda, trend się odwrócił. Przeciętny biegowy konsument nie będzie w tym biegał, a co za tym idzie tzw. Kapitał za podszeptem hochsztaplerów zwanych marketingowcami, nie jest już zainteresowany łożeniem znacznych sum na reklamę czegoś co się słabo sprzedaje. Niestety o popycie na tego typu kapcie decydują Ludzie... gdyby wiedzieć przynajmniej jacy ludzie, to może można by było z nimi odpowiednio pogadać, a tak... 

- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wątek umiera... naturalnie. Idea wiecznie żywa. Za cienki w uszach jestem na takie filozofowanie :P głowa tylko boli...
ale mam nadzieję, że ktoś jeszcze w minimalach biega, nawet z forumowiczów
ale mam nadzieję, że ktoś jeszcze w minimalach biega, nawet z forumowiczów

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jabbur, aż tak źle chyba nie będzie, co? 

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Nie "podsyfiam", bo nawet nie wiem co to znaczyKlanger pisze:Zoltar nie podsyfiaj :-D