Komentarz do artykułu "Denis było kontrolowany 10-15 razy w ciągu ostatniego roku" - mówi manager nowego Rekordzisty Świata w maratonie, Gerard VanDeVeen

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
New Balance but biegowy
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Hm ... [...]
"Wg założeń pierwszą połówkę mieli pobiec w 1:01:40, pobiegli 1:01:46, co było do zaakceptowania. Trudno jest tak biec co do sekundy, ale na zegarze który jechał przed nimi na bieżąco co 1 km widzieli projekcję wyniku na jaki biegną i to pomagało im trzymać właściwe tempo. "[...]

Pobiegli wolniej o 6 sekund, ja bym im po premii pojechał :sss:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tam powinno jeszcze być, że dużo opuszczał szkołę i dlatego słabo zna angielski.
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

A czy któryś z kenijskich maratończyków, poza Kipsangiem, zna angielski? ;-)
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z poznanych przez nas Kenijczyków, poza Wilsonem dobrze po angielsku mówił także Geoffrey Mutai - bardzo wesoły i otwarty chłopak, jako jeden z nielicznych łapał żarty yacoola. Ja mam dodatkowo słabość do niego, bo zadeklarował największą cenę za mnie ( licytacja rozpoczęła się od 5 krów, Geoffrey przebił wszystkich dając 20!). Od jego menedżera wiem, że faktycznie szuka "mzungu wife"...mhm...
Z mniej znanych długodystansowców bardzo rezolutnym, wygadanym i chętnym do dzielenia się informacjami na temat biegowego świata kenijskiego był Robert Langat.
Jednak jego wynik na poziomie 1:01:05 w półmaratonie sprawia, że dziennikarze go nie oblegają, w związku z tym ma mało okazji do praktykowania udzielania wywiadów. No i jest ewidentnie uzależniony od swojego smartphona.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

bartorz pisze:A czy któryś z kenijskich maratończyków, poza Kipsangiem, zna angielski? ;-)
Wszyscy znają, do rzadkości należą przypadki tych, którzy nie znają. To jest u nich drugi język urzędowy.
W telewizji nie mówią w innym języku niż po angielsku.
chiżu
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ciekawe jak by biegał, gdyby zaczął trenować w młodym wieku.

Dałem to jako komentarz do artykułu z ciekawostkami na temat Kimetto.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

ATGO pisze:Z poznanych przez nas Kenijczyków, poza Wilsonem dobrze po angielsku mówił także Geoffrey Mutai - bardzo wesoły i otwarty chłopak, jako jeden z nielicznych łapał żarty yacoola. Ja mam dodatkowo słabość do niego, bo zadeklarował największą cenę za mnie ( licytacja rozpoczęła się od 5 krów, Geoffrey przebił wszystkich dając 20!). Od jego menedżera wiem, że faktycznie szuka "mzungu wife"...mhm...
No cóż, parafrazując:
Przeto nie pytaj co Ojczyzna może zrobić dla Ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla Ojczyzny.
:sss:
ODPOWIEDZ