Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu a mozesz podac jakiegos linka bo widze rozrzut cenowy od 70 do 350 pln :)
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bierz gdzie najtaniej ;) ja już nie pamiętam gdzie swojego kupowałem
tylko zwróć uwagę po jakiemu gada footpod - są dwie wersje, jedna z ant+ a druga z bt
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2014, 13:24 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

OLX albo allegro - mam takiego podpiętego pod 310 :) na którym nota bene GPS śmiga super, tylko tempo chwilowe mi skakało, więc kupiłem toto ;)'
Edit do komentarza @Piechu - jak jest info, że pod srajfona 4/4S, to idzie po ANT+
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sochers pisze:http://olx.pl/oferta/adidas-micoach-spe ... a027a6c572 mam takiego podpiętego pod 310 :) na którym nota bene GPS śmiga super, tylko tempo chwilowe mi skakało, więc kupiłem toto ;)'
Edit do komentarza @Piechu - jak jest info, że pod srajfona 4/4S, to idzie po ANT+
No właśnie sprawdziłem te po BT są droższe. A te do srajfona mają przystawkę ANT+. Dobre dzięki @Piechu, i @sochers. Idę kupić na alledrogo i zapnę go do F2. Jeśli to ma pomóc :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Jak byście chcieli sobie zobaczyc jaka jest roznica w odleglosci zapisu z footpoda a GPS to po biegu z uzyciem FP eksportujecie trening z GC do GPX i wrzucacie np do BaseCamp. Tam będzie info z GPS a nie FP. Dotychczac robilem tak ze po biegu z FP zrzucalem do GPX i wrzucalem do endomondo. Na GC mialem dane z FP a na Endo dla porownania z GPS :) Dane wiele sie nie roznily :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

Co ja robię źle?

Wczoraj wgrałem jeszcze raz FW4.0
potem reset,
następnie przez 2km spacerując zegarek zbierał ten swój kosmiczny sygnał i dokładność potrafiła zejść do 5-6 a oscylowała miedzy 9-12.
Wróciłem do domu i zacząłem już myśleć o wieczornym treningu interwałowym na bieżni, że z taką dokładnością to będzie super.
Wychodzę i parę sekund sygnał jest, czekam aż dokładność zleci i z 30 zeszło do 12, wiec ruszam na bieżni dokładność wynosiła 10, a chwilami 8-9 przy maszerowaniu nawet 6, ślad też piękny.
Wracam do domu, zatrzymuje trening pod blokiem i nadal dokładność bardzo ładna.
Kładę zegarek obok telefonu, synchronizacja ręczna po BT z GC i równocześnie z Endo. (zegarek nie robił w tym momencie żadnego GPS update)
Gdy synchronizacja zakończona, to zostawiam zegarek bez wyłączania, czy restartowania lub resetowania,
no bo skoro taką ma teraz super dokładność, to po co to psuć.
Po dziesięciu godzinach wychodzę z rowerem aby pojechać do pracy,
nie rozgrzewam zegarka na parapecie, bo to w końcu 8 piętro i może potem mu się coś pokręci,
wiec odpalam tryb BIKE pod blokiem i po minucie brak sygnału, no to się przemieszczam aby więcej nieba było widać,
sygnał niby jest ale dokładność trzy kreski i 60, wiec czekam dwie minuty i mam niby pięć kresek ale jedynie 32,
wiec znowu podłamany ruszam i podczas jazdy miałem dokładność około 50, dwa razy stracił zasięg, niby ślad wyrysował jakiś sensowny ale mocno przesunięty, na wszelki wypadek czujnik kadencji i prędkości załączyłem dopiero po kilku kilometrach, bo już zacząłem go podejrzewać o problemy, ale jednak to nie ma znaczenia, wiec co jest nie tak???
Czy ta synchronizacja po BT coś może krzaczyć?
Bo jak się podpina kabelek to znowu zegarek jest restartowany, wiec nie wiem co mam robić?
Lubię jak coś albo jest zepsute, albo nie, a jak tak działa losowo, to coś mnie trafia.

edit1:
Teraz wyszedłem na zewnątrz i stojąc po środku śródmieścia przez 2 minuty, zegarek zszedł z dokładnością do 30
potem go wyłączyłem i włączyłem, zegarek bardzo szybko złapał sygnał i dokładność zleciała z 50-20 a potem wróciła na 40.
potem zrobiłem reset i tym razem dokładność po kilku chwilach z 30 zeszła do 12 a potem chwilami pokazała nawet 8.
I jaki wniosek z tego, czy przez brak cierpliwości zegarek nie pokazał wszystkich swoich możliwości,
Czy jednak pomógł reset i wynika z tego, że lepiej przed każdą aktywnością to zrobić, a potem pozwolić mu się odnaleźć i może będzie dobrze, zobaczymy jak za parę godzin będę znowu rowerem wracał do domu.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

920xt: viewtopic.php?f=40&t=43512 czekamy na testy ;P
Chyba ma inny czip GPS bo wg speca obsluguje glonass.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Dwóch kolegów biegło na maratonie w Berlinie z Fenixem 2. W obu przypadkach zegarek pokazał cuda: trasa według ich zegarków miała po 5km więcej niż w rzeczywistości. Dla odmiany mój zwykły iPhone pomylił się na tym samym dystansie o 500 metrów.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

jarek_bb pisze:Dwóch kolegów biegło na maratonie w Berlinie z Fenixem 2. W obu przypadkach zegarek pokazał cuda: trasa według ich zegarków miała po 5km więcej niż w rzeczywistości. Dla odmiany mój zwykły iPhone pomylił się na tym samym dystansie o 500 metrów.
poproś kolegów o linki, chętnie zobaczymy
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj sie bawilem ustawieniami ultratac i przy interwale zapisu mniejszym niz 60s wywala po 8minutach aktywnosc. Ponoc tak ma byc. Dzis juz normalny regeneracyjny bieg i nie zapisalo mi nic poza czasem :/ Za to mialem dokladnosc 3m ;P
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
jarek_bb pisze:Dwóch kolegów biegło na maratonie w Berlinie z Fenixem 2. W obu przypadkach zegarek pokazał cuda: trasa według ich zegarków miała po 5km więcej niż w rzeczywistości. Dla odmiany mój zwykły iPhone pomylił się na tym samym dystansie o 500 metrów.
poproś kolegów o linki, chętnie zobaczymy
Poproszę. ja nieco przesadziłem - pomyłka była rzędu 3km.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Wczoraj sie bawilem ustawieniami ultratac i przy interwale zapisu mniejszym niz 60s wywala po 8minutach aktywnosc. Ponoc tak ma byc.
Co to znaczy "tak ma być"? To jest jakieś oficjalne stanowisko Garmina?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z wątka: https://forums.garmin.com/showthread.ph ... 10-minutes

Well ... here's the reply I just received from Garmin International about this problem:

"Ultratrac is designed to set a trac point every minute to preserve battery life on 20+ hour tracs. Setting a trac point every ten seconds the device needs to be set on normal."

Najwidoczniej reszta hardwaru nie usypia sie prawidlowo jak masz czesciej ustawione interwaly zapisu. Testowalem z 10s i 15s. Przy 10s wyskakiwalo mi z aktywnosci co okolo 8 min. Przy 15s mialem jakis dziwny blad z timerem, raz pokazywal 00:xx:yy a raz xx:yy. Testowalem to na profilu hike. Ponoc ktos na trail running tesowal mniej niz 60s i dzialalo ale ja tego juz nie robilem.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kurde a gdyby tak stworzyć bug-listę F2? Ciekawe ile by miała pozycji ;P Bo widzę, że każdy kto ma F2 odkrywa nowe jak nie w trybie biegania, to w trybie roweru, teraz dochodzi Ultratrac i hike ;D
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a moze liste plusow ? mialsby choc ze dwie pozycje ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ