Garmin f305

jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ładuje zegarek na maksa po 2 dniach wlaczam i pokazuje mi sie komunikat słaba bateria...a po naladowaniu sprawdzam i jest 100%..czy to koniec bateri?? :((
nadal aktualne jest ta promocja na wymiane???
PKO
Beniu22
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42,23

Nieprzeczytany post

Na to wygląda że bateria się skończyła :-(
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Beniu22 pisze:Na to wygląda że bateria się skończyła :-(
bylem w sklepie garmina i niestety bateria mowi papa..ale dzis dzownilem i sie okazalo ze jest na gwarancji jupi.. :D wiec w tym tygodniu wysylka...
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Mi tez padła 305tka i się zastanawiam, co przyślą i za jaką kasę. Jak mi nową za 390 z paskiem by przysłali, nie obrażę się :hej:
19/09 kurier dowiózł nową 305tkę. Wysyłka 12/09. Ten martwy okres to czekanie na nadanie numeru ech.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
xbartekx
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:14:01

Nieprzeczytany post

Gife jakiego numeru? W poniedziałek wysłałem im zegarek na wymianę pogwarancyjny jeśli we wtorek go otrzymają to kiedy mogę się spodziewać przesyłki ?
burybury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Od kilu lat używam forerunner 305. Przede wszystkim na rowerze. Parę dni temu przy imporcie danych do komputera nie mogę zgrać trasy gps. Pozostałedane - dystans, prędkości, kadencja i puls - zostały zaimportowane. Są prawidłowe. W zegarku trasa jest zapisana i można ja wyświetlić. Próbowałem za pomoca garminexpress, garmin connect, ssporttracks, gpsbabel etc. Może ktoś z Was miał podobny problem i sobie poradził?
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

burybury pisze:... Parę dni temu przy imporcie danych do komputera nie mogę zgrać trasy gps. Pozostałedane - dystans, prędkości, kadencja i puls - zostały zaimportowane...
Jeśli to nie przepełnienie pamięci (ale 305 chyba domyślnie nadpisuje najstarsze dane - zostają wtedy podstawowe dane treningu - są one importowane, brakuje wtedy trasy, choć "pokaż na mapie" w historii przy podglądzie lapów pokazuje punktu lapów ale bez łączącej je linii) to może nie zakończył się ten trening prawidłowo? Np. garmin został wyłączony bez wcześniejszego naciśnięcia stop, lub może wyłączony po wciśnięciu lap? Gdybam, nie wiem czy w takich przypadkach coś się dzieje niedobrego, ale jeśli na ekranie wciąż masz dane z tego treningu (tak jakby był zapauzowany) to może start/stop pomoże zakończyć zapis?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xbartekx pisze:Gife jakiego numeru? W poniedziałek wysłałem im zegarek na wymianę pogwarancyjny jeśli we wtorek go otrzymają to kiedy mogę się spodziewać przesyłki ?
Numer akcji serwisowej, którą trzeba na kopercie napisać przy wysyłaniu im garmina..nie mam pojęcia, jak to w Twoim przypadku będzie.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
burybury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jacekj pisze:
burybury pisze:... Parę dni temu przy imporcie danych do komputera nie mogę zgrać trasy gps. Pozostałedane - dystans, prędkości, kadencja i puls - zostały zaimportowane...
Jeśli to nie przepełnienie pamięci
Z tego co gdzieś czytałem to f305 zapisuje ok 13000 punktów ( co starcza na +- 3,5 h przy ustawieniu zapisu co sekundę). Mój trening - nieco ponad godzinę. Potem, nie kasując tego treningu zapisałem dwa inne, z którymi nie było problemu. Track wizualnie w zegarku wygląda normalnie. Linia jest ciągła. Możliwe więc, że ten feralny zapis istotnie nie został prawidłowo zakończony. Ale kombinowałem na wszelkie sposoby i nic. Wiem, że są programiki do naprawy plików tcx ale taki plik musi być już zapisany na komputerze. A nie znalazłem żadnego programu, który by widział dane bezpośrednio w zegarku - jak w storage USB.
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj TCX Converter, Training Peaks Device Agent - też czytają z 305-ki, może coś się uda...
burybury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Probowalem. Wszystkie programy, ktorych uzywalem probuja zgrac dane z f305 do komputera. Nie znalazlem zadnego, ktory po polaczeniu z f305 "widzial" co tam jest zapisane. Nie wiem czy mozna jakims programem ustawic np parmetry wyswietlania, rodzaj treningu etc - to co robi sie przyciskami zegarka?
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak bardzo zależy Ci na tej trasie (na śladzie w komputerze)?
Obawiam się że jedyny sposób to przebiegnięcie jej jeszcze raz :taktak:
Sprzęt to tylko sprzęt - czasami coś zawodzi :ech:
burybury
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na tej akurat nie. Ale może kiedyś przytrafi się to samo na trasie, którą koniecznie będę chciał zapisać. Więc antycypuję :hej:
A przede wszystkim męczą mnie nierozwiązywalne problemy sprzętowe.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czesc.Kilka miesiecy temu uszkodzilem przycisk mode w taki sposob ze woda,wilgoc dostala sie od srodka i zegarek odmowil wspolpracy.Podkleilem klejem,sylikonem i dzialal dalej az dzisiaj rano kolejny strajk.Przycisk trzymal sie juz tylko na skrawku gumy,raczej nie ma szans na podklejenie ale po kilku resetach zaczal dzialac tylko nie moge zgrac wczesniejszego treningu,probowalem wgrac nowy trening ale za kazdym razem to samo-pasek posuwa sie do 85% i wyskakuje komunikat "there was erorr communicating..." ma ktos jakis pomysl jak przeniesc trening.
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moze sie komus przydana przyszlosc.
Dostałam odpowiedź z garmina
Sugeruje przywrocenie ustawien fabrycznych poprzez wykonanie procedury Master Reset.

Procedura ta przywroci Twoje urzadzenia do ustawien fabrycznych i wyczysci dane wlasne zachowane na

urzadzeniu, wiec jesli to mozliwe to zrob prosze ich kopie zapasowa zanim zaczniesz kontynuowac.

Po wykonaniu resetu trzeba ponownie wprowadzic ustawienia profilu i ustawienia strefy czasowej lub przeslac je z programu Training Center lub z serwisu Garmin Connect

Ponizej znajduja sie instrukcje do wykonania Master Resetu :

1. Wylacz urzadzenie

2. Wcisnij i przytrzymaj przyciski Mode + Power

3. Zwolnij przyciski gdy zobaczysz komunikat `Czy usunac wszystkie dane uzytkownika ?`

4. Wybierz Tak

Po wykonaniu procedury Master Reset nalezy pozostawic urzadzenie w pozycji stacjonarnej, w miejscu z

dobrym dostepem do nieba na minimum 20 minut az uzyska dostep do satelit.

Proszę sprawdzić czy Historia wróciła do normy, jeżeli urządzenie nadal wyświetla pliki proszę sformatować urządzenie.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ