Garmin Forerunner 220 HR versus 310 XT HRM

Iaaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

spens pisze:Też stoję przed dylematem 310 vs 220...

...To tyle, jeśli chodzi o bieganie wg. tempa to oba zegarki raczej średnio sobie z tym radzą, jak większość zegarków, ale można dokupić footpoda za ok 70zł i masz wskazania z dokładnościo ok 99% ;)
Kto w GPSie ustawia tempo chwilowe ? :hahaha: Wszyscy, a przynajmniej 99% użytkowników ma ustawione średnie tempo, lub średnie tempo okrążenia!!

310 i 220 to są dwa różne zegarki. Dla mnie osobiście 310 jest z tej dwójki lepsza, więcej oferuje i też jest trochę tańsza
PKO
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sochers pisze:Wiesz co, dla mnie zegarek na codzień to jednak ma być zegarek - może być za 25 PLN z półki w markecie, ale ma być zegarkiem. A jakbym zobaczył kogoś w marynarce (a nie daj boże w garniturze) z FR220 albo Fenixem wystającym spod mankietu koszuli to bym parsknął :hahaha: ale co kto lubi.

310 czy 220 to jeden czort -
Do garnituru to wiadomo, że nie będzie pasował, ale do zwykłego stroju codziennego (jeansy + koszulka) już się nadaje. Pomijając kwestie do czego pasuje, to tylko chce uzmysłowić, że nie każdy chce sporego kloca (fakt, że ze sporymi możliwościami), który będzie nadawał się tylko do treningu i nie każdy potrzebuje 20 h na baterii:-)

A z podanej dwójki chyba też wybrałbym 310, mimo, że już dość wiekowa konstrukcja.
Domin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54,46

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, jasno z nich wynika, że jednak z tych dwóch postawić na doświadczenie i wybrać 310 XT. Podałem te dwa zegarki z racji na to, że przedział cenowy jakim dysponuję to max 900-1000 PLN i oba się w nich mieszczą, a funkcje, wykazane w opisach spełniają moje podstawowe kryteria. Jeśli jednak macie jakieś lepsze pomysły, które by się w tej cenie zawierały, bardzo proszę o propozycje. Zakupu zamierzam dokonać w ciągu 2-3 tygodni.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tej cenie możesz też rozważyć także bardzo dobrego i sprawdzonego FR610
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A jak to jest z wymiarami ekranów? Czy 310 ma największy ekran czy to tylko złudzenie wywołane przez gabaryty zegarka. Na pewno przez prostokątny format jest bardziej czytelny i ma większe możliwości do wykorzystania przestrzeni na dane.
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak naprawdę to porównywanie ekranu 310 pod kątem rozmiaru z okrągłymi ekranami jest bez sensu. Jeśli chodzi np. o czytelność danych na ekranie 310 i 610 to przy 4 polach zdecydowanie ekran 310 jest bardziej czytelny. Przy mniejszej liczbie danych nie ma to znaczenia.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Co do ekranu to od prawie 6 lat używałem FR 305 z prostokątnym i próba przejścia na coś z okrągłym bolała.
Czy było to 405 czy 210/610.

Jestem przyzwyczajony do 4 pól na ekranie i tu 310/910 to klasa sama w sobie.
Przy 3 polach możesz sobie ustawić jedno duże pole, które można odczytać nawet w pełnym beztlenie na stadionie :)
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ