Witam,
Od lutego biegam regularnie 3x tygodniowo, co daje obecnie w sumie 150-160 km miesięcznie. Odkąd zacząłem biegać straciłem 10 kg. Po brzuchu to widać, niestety nogi dalej są jak u ciężarowca. Jak można je wysmuklić? Jakie ćwiczenia? Czym to może być spowodowane, że masa leci wszędzie poza nogami?
Brzuch spadł, nogi dalej jak u ciężarowca
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
chyba cię nie pocieszę
moja waga też ciut spadła, brzuch sie wysmuklił, ale nogi nabrały innych, pełnych kształtów(zarysowały sie mięśnie na udach i łydkach), przez co nie mieszczę sie w moich ulubionych rurkach
moim zdaniem nie ma cudów-nie wysmukla się się tylko i wyłącznie danych rejonów ciała, a bieganiem na pewno tego nie zrobisz
jaki masz poziom tk.tłuszczowej?

moja waga też ciut spadła, brzuch sie wysmuklił, ale nogi nabrały innych, pełnych kształtów(zarysowały sie mięśnie na udach i łydkach), przez co nie mieszczę sie w moich ulubionych rurkach

moim zdaniem nie ma cudów-nie wysmukla się się tylko i wyłącznie danych rejonów ciała, a bieganiem na pewno tego nie zrobisz

jaki masz poziom tk.tłuszczowej?
- kliniasty
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zawsze pozostaje spróbować ćwiczeń wysmuklających nogi od nadwornej fitnesski RP Ewy Ch.
Z nóg za dużo nie zrzucisz , tkanka mięśniowa zostanie tak jak jest, ewentualnie bardziej się uwydatnią poszczególne mięśnie.

Z nóg za dużo nie zrzucisz , tkanka mięśniowa zostanie tak jak jest, ewentualnie bardziej się uwydatnią poszczególne mięśnie.
Świat jest za duży, żeby być małym...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wg mnie mozna wysmuklic, tylko nie jest to odbierane jako bardzo zdrowe.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
ja jak straciłem wagę to i nogi mi wyszczuplały pomimo przebiegów rzedu 150-200 km miesięcznie.
Kwestia czasu tak mysle, bo jak palisz tłuszcz to wszedzie tylko ze genetycznie jesteśmy inaczej uwarunkowani. jednym się odkłada bardziej na nogach innym na brzuchu
Cierpliwości, ale i tak wszystko w rękach opatrzności :P
Kwestia czasu tak mysle, bo jak palisz tłuszcz to wszedzie tylko ze genetycznie jesteśmy inaczej uwarunkowani. jednym się odkłada bardziej na nogach innym na brzuchu
Cierpliwości, ale i tak wszystko w rękach opatrzności :P