czy to odpowiednie buty?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, kolegę po zakupie butów ASICS GEL-FORTE Running Shoes (2E WIDTH) bolą nogi po bieganiu. W związku z czym pytanie, czy to odpowiednie buty dla supinatora?
Dziękuję i pozdrawiam.
Dziękuję i pozdrawiam.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
To są buty z dużą dozą stabilizacji. A gdzie konkretnie tego kolegę bolą nogi? Nie wykluczone, że to przez buty.Hades9 pisze:Cześć, kolegę po zakupie butów ASICS GEL-FORTE Running Shoes (2E WIDTH) bolą nogi po bieganiu. W związku z czym pytanie, czy to odpowiednie buty dla supinatora?
Dziękuję i pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
To zależy dla którego.Hades9 pisze:czy to odpowiednie buty dla supinatora?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
"Boli mnie prawa noga po zewnętrznej stronie w okolicach śródstopia. Podeszwy w butach mam pozdzierane po zewnętrznej stronie pięty i z przodu buta."
Jakieś porady??
"Boli mnie prawa noga po zewnętrznej stronie w okolicach śródstopia. Podeszwy w butach mam pozdzierane po zewnętrznej stronie pięty i z przodu buta."
Jakieś porady??

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Jeżeli nie miałeś tego problemu wcześniej, to problem powinien minąć po zmianie butów. Bo zapewne, to one są przyczyną bolesności. Na Twoim miejscu zareagował bym jak najszybciej. Bo biegając z bolącą stopą będziesz nieświadomie zmieniał technikę biegu. Co może się przyczynić do innych bolesności.Hades9 pisze:Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
Jakieś porady??
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
U mnie boli stopa na srodstopiu od spodu ( Asics Cumulus 15 ) zauwazylem, ze to
od mocnego wybicia -szczegolnie jak wlece na jakis kamyk. Nawet zrobil mi sie
maly guz , ale jak zmienilem i buty i trase to przeszlo.
Gdzies wyczytalem , ze podatnosc na tego rodzaju kontuzje i inne wastepuja jak
jestes na granicy przetrenowania!
od mocnego wybicia -szczegolnie jak wlece na jakis kamyk. Nawet zrobil mi sie
maly guz , ale jak zmienilem i buty i trase to przeszlo.
Gdzies wyczytalem , ze podatnosc na tego rodzaju kontuzje i inne wastepuja jak
jestes na granicy przetrenowania!
-
- Rozgrzewający Się
Cześć, problem który przedstawił kolega Hades dotyczy mojej osoby. Sprawa wygląda tak, rozpocząłem trening 10 tyg dla początkujących. Przez pierwsze 6 tygodni biegałem w halówkach, czytając forum doszedłem do wniosku, że warto kupić specjalistyczne buty. Pojechałem do sklepu Asics, Sprzedawca po rozmowie doradził mi buty, które mieściły się w moim budżecie. Kupiłem Asics gel-forte 2e. Przez pierwszy tydzień biegało mi się w nich dobrze, niestety w następnym tygodniu zaczęły się schody, boli mnie stopa w okolicach śródstopia po zew. stronie. Poszukałem informacji na temat butów w których biegam i doczytałem się, że są to buty dla pronatorów, typu Motion Control. Osobiści jestem supinatorem, wszystkie dotychczasowe buty zdzierałem po zew. stronie. Pytanie moje brzmi czy mogę biegać w tych butach? Czy przysługuje mi ewentualne reklamacja z tytuły złego doradztwa w doborze obuwia?
link do butów:
http://www.sportsshoes.com/product/asi2 ... -width%29/
link do butów:
http://www.sportsshoes.com/product/asi2 ... -width%29/
-
- Zaprawiony W Bojach
Możesz w nich biegać, ale po co? Właściwy dobór butów w specjalistycznyh sklepach to fikcja. Wyjaśnienie znajdziesz w komentarzu do tego tekstu. Osobiście myślę że nic Ci z tegp tytułu nie przysługuje, ale jak podejmiesz walkę to będzie bardzo ciekawie. Polecam zostać przy halówkach, skoro się sprawdzały, albo zakup butów bardzo minimalistycznych. Jak przestanie boleć to pobiegaj też trochę boso. To bardzo dobrze robi na stopy i całą resztę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ja kupiłam buty w sieciówce sportowej francuskiego pochodzenia - nie chcę robić reklamy, aby mnie ktoś nie wyrzucił z forum
Mam znajomych i mówili, że wszystkie znane marki mają za 500 zł to co mniej znane za 200 i taka prawda bo mam żelowe buty dobre i się super sprawdzają.... a na marki nie patrzę bo nie jestem sportowcem i mi za to nie płacą, że mam ich logo na butach czy piersiach

Codziennie biegam, aby odregować stres związany z moim życiem z oponami. Teraz staram się pisać blog: http://1-opony.com/, ale bieganie i Nordic walking to nr 1!