Witam
mam pytanie, może ktoś spotkał się z tym problemem i doradzi.
Wybrałem się wczoraj na basen by przetestować zegarek pierwszy raz. Okazuje się, że coś nie halo jest.
Nalicza za dużo dystansu. np po 25 m pokazuje 50, po 50 pokazuje 100 lub 125, ustawiałem w różnych kombinacjach (ręcznie długości, drill off/on, na bloku itp) i po kilka razy ale bez skutku. Uczyłem go też stylu pływania i dziwnie, że po 10-15 m już pytał czy zapisać styl (kazał przepłynąć 25). Napisałem do Suunto, ale odpowiedzą w ciągu 72 h dopiero. Doczytałem też, że w którejś aktualizacji softu poprawiono ten błąd z za dużym naliczaniem, ale mam ostatni 2.0.9.
Czy to wada? czy ja coś może źle robię?
problem z Suunto Ambit 2 na basenie zamkniętym
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
mi się też to zdarza prawie za każdym razem jak z nim pływam - na 1500m dolicza zazwyczaj 2 długości, czasem koryguje to przy zgrywaniu na stronę, czasem nie
w statystykach potem widać np. że przepłynąłem jedną długość stylem grzbietowym w 13 sekund, co jest lekkim absurdem (i ociera się o rekord świata :D)
w statystykach potem widać np. że przepłynąłem jedną długość stylem grzbietowym w 13 sekund, co jest lekkim absurdem (i ociera się o rekord świata :D)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja na początku też kombinowałem z ustawieniami a potem to olałem. Po prostu wpisuje długość basenu i pływam. Jak narazie wskazuje poprawnie.