Komentarz do artykułu Spartathlon, czyli 246 km śladami Filipidesa - będziemy na trasie!
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Spartathlon, czyli 246 km śladami Filipidesa - będziemy na trasie!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Pedro, trzymam za Ciebie kciuki.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A'propos czego te 100mil?
Rozmawiałem ostatnio z kolegą, który mówił, że polscy ultrasi zarzucają Piotrowi Kuryle, że nigdy sie nie "sprawdził" z nimi choćby w jakimś lokalnym biegu. Powiedziałem, że pewnie go to nie interesuje, woli biegać po świecie.
Rozmawiałem ostatnio z kolegą, który mówił, że polscy ultrasi zarzucają Piotrowi Kuryle, że nigdy sie nie "sprawdził" z nimi choćby w jakimś lokalnym biegu. Powiedziałem, że pewnie go to nie interesuje, woli biegać po świecie.
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Piotr Kuryło to bardzo kontrowersyjna postać, wiele można o nim usłyszeć, zarówno dobrego i złego. Nie wyrabiam sobie zdania i trzymam dystans do jego osiągnięć jak i do zarzutów mu stawianych.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie wiem, raczej zdjęcia, chyba, że nasz człowiek cos nagra.
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
"Pokonanie maratonu poniżej granicy 2:40 nie stanowi dla niego problemu" no w sumie raz mi się to udało...
U mnie bywało lepiej ze zdrowiem i formą ale wycofać się nie zamierzam, trzeba biec z tego czym się w danej chwili dysponuje. W prawej stopie przewlekły ból w przyczepie Achillesa (są tam stare zabliźnienia i stan zapalny) w lewej stłuczenie od uderzenia kamolem w górach, które też nie chce minąć. Z tego względu przygotowania były eksperymentalne i w sumie kilometraż nieduży. Nie miałem wyjścia i ostatni zryw treningowy zrobiłem już na specjalnie dobranych środkach przeciwzapalnych i przeciwbólowych.
Z tego co widzę, to pogoda może być zaskakująca, bardzo dziwna i zmienna...
A ta górka na trasie jest wcześniej, ok. 160km
Trzymajcie kciuki za nas.
U mnie bywało lepiej ze zdrowiem i formą ale wycofać się nie zamierzam, trzeba biec z tego czym się w danej chwili dysponuje. W prawej stopie przewlekły ból w przyczepie Achillesa (są tam stare zabliźnienia i stan zapalny) w lewej stłuczenie od uderzenia kamolem w górach, które też nie chce minąć. Z tego względu przygotowania były eksperymentalne i w sumie kilometraż nieduży. Nie miałem wyjścia i ostatni zryw treningowy zrobiłem już na specjalnie dobranych środkach przeciwzapalnych i przeciwbólowych.
Z tego co widzę, to pogoda może być zaskakująca, bardzo dziwna i zmienna...
A ta górka na trasie jest wcześniej, ok. 160km
Trzymajcie kciuki za nas.
Pedro
-
- Zaprawiony W Bojach
toxic pisze:Piotr Kuryło to bardzo kontrowersyjna postać, wiele można o nim usłyszeć, zarówno dobrego i złego...
i jeszcze to:
"W Grecji biegał dwukrotnie. W 2007 roku zajął drugie miejsce z doskonałym rezultatem 24 godziny i 29 minut. Wokół jego wyczynu krąży jednak sporo legend zwłaszcza w wąskim kręgu ultra maratończyków"
Ktoś wie coś więcej na temat tych legend... ? Dlaczego postać kontrowersyjna ?
pozdrowionka
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
O ile mi wiadomo to na poprzedni sparthatlon tez przybiegl. No i przebiegl ziemie dookola. W tym roku biegl juz do Watykanu i kolejny raz do Grecji.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dawidavila pisze:O ile mi wiadomo to na poprzedni sparthatlon tez przybiegl. No i przebiegl ziemie dookola. W tym roku biegl juz do Watykanu i kolejny raz do Grecji.
No tak, to wszyscy znają, "wszyscy widzieli", była książka, wynik poszedł w świat. Myślałem, że są jakieś fakty lub mity, o których nie słyszałem
Jeden zdobywa wszystkie 8-tysięczniki, drugi pogina dookoła świata
pozdrowionka
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tak, jest jeden mit, że biegał na zmianę z bratem bliźniakiem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:55
- Życiówka w maratonie: 3:29
Kontrowersyjna po pobił kolegę...
A poza tym gość sobie biega dookoła świata, a żona w domu bez specjalnych pieniędzy została - to komentarz mojej żony do artykułu z Magazynu Bieganie...
A poza tym gość sobie biega dookoła świata, a żona w domu bez specjalnych pieniędzy została - to komentarz mojej żony do artykułu z Magazynu Bieganie...
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
http://m.czasnabieganie.pl/supermaraton ... 12619.html