Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Będe wieczorem w domu to zrobię ponownie obie regulacje, z malutkim nasyceniem, z normalnym i przesyconym. Pierwszy i trzeci robią fiolety..
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Ekran starego F2 i nowego Fenixa 2 SE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
F2SE ma tak samo paskudny (choć przyznaję, że bardziej czytelny) ekran jak F1 
Ja se kupię czerwony pasek do mojego i będzie F2PSE

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
A ja sobie założę Pomarańczowy juz dziśPiechu pisze:F2SE ma tak samo paskudny (choć przyznaję, że bardziej czytelny) ekran jak F1

- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
A ja dziś postanowiłem sprawdzić F2 fw 3.9 w "lesie liściastym" - no i kupa misia. Dokładność.... werble.... 45-55 m. Tempo - rozrzut - 3:50/km do 7:30/km. Szybkość powrotu do normalnego tempa (a biegłem w granicach 5:10-5:20/km) to jakieś 200 metrów - czyli około minuty zajmuje mu unormowanie tego co schrzanił. Ja też to chrzanię - po 36. MW oddaję F2 tam skąd przyjechał.
http://connect.garmin.com/modern/activity/594569448 - mowa tu o odcinku Droga Pożarowa nr 21 - sam ją kiedyś rysowałem na Openstreetmap na podstawie treningu z FR305 i potem kilku treningów z iPhonem i F2 uśredniając trasę. Ale rozrzut na tej drodze w dzisiejszym treningu to jakaś masakra. No i weź człowieku sobie tego sikora na wycieczkę i nawiguj...
http://connect.garmin.com/modern/activity/594569448 - mowa tu o odcinku Droga Pożarowa nr 21 - sam ją kiedyś rysowałem na Openstreetmap na podstawie treningu z FR305 i potem kilku treningów z iPhonem i F2 uśredniając trasę. Ale rozrzut na tej drodze w dzisiejszym treningu to jakaś masakra. No i weź człowieku sobie tego sikora na wycieczkę i nawiguj...

- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Kup suunto zapomnisz o problemach...
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- fascik
- Stary Wyga
No wlasnie sie zastanawiam nad Suunto...cichy70 pisze:Kup suunto zapomnisz o problemach...
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
A u mnie wczoraj F2 v3.9 na standardowej mojej trasie, gdzie zawsze się gubi w dwóch miejscach... nie zgubił się ani razu! Może już liście spadają?
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Sranie w banie, w liściastym wcale nie jest lepiej.fascik pisze:No wlasnie sie zastanawiam nad Suunto...cichy70 pisze:Kup suunto zapomnisz o problemach...
- herson
- Zaprawiony W Bojach
No to ja mam chyba zepsuty model, bo ani się nie gubi, ani nie przerywa, nie zrywa, sygnał ma ciągły, a dokładność w liściastym wynosiła dzisiaj 5-14m.
Coś mi jednak nie grało, dopiero dzisiaj załapałem. To, że nie pokazuje dokładnie chwilowego tempa, wiedzą wszyscy, ale F2 pokazuje tylko pełne wartości sekund, tj. 5, 10, 15 itd. Nie ma tempa 4.49, 5.17 czy 5.23..... Przynajmniej tak jest u mnie na wgranym treningu, jutro sprawdzę przy systemowej aktywności BIEG.
Druga sprawa, pomimo włączenia alertu na dystans, w przypadku wgranego treningu, nie sygnalizuje pojedynczych km. Pozostałe działają normalnie.
Coś mi jednak nie grało, dopiero dzisiaj załapałem. To, że nie pokazuje dokładnie chwilowego tempa, wiedzą wszyscy, ale F2 pokazuje tylko pełne wartości sekund, tj. 5, 10, 15 itd. Nie ma tempa 4.49, 5.17 czy 5.23..... Przynajmniej tak jest u mnie na wgranym treningu, jutro sprawdzę przy systemowej aktywności BIEG.
Druga sprawa, pomimo włączenia alertu na dystans, w przypadku wgranego treningu, nie sygnalizuje pojedynczych km. Pozostałe działają normalnie.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
małymiś pisze:Rysuje dobrze
zatem zrób trening w mocnym liściastym z kimś kto ma garmina.
ja widziałem jak sie zachowuje w takim lesie Suunto i nie widzę róznicy z Garminem.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Herson tempo jest z podziałką 5s to normalne.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
suunto mi nie płaci za reklamę, ale jak nie widzisz różnicy to cytując klasyka:jedz_budyn pisze: zatem zrób trening w mocnym liściastym z kimś kto ma garmina.
ja widziałem jak sie zachowuje w takim lesie Suunto i nie widzę róznicy z Garminem.
"to niech pan idzie do lekarza, od oczów"
Tobie budyń za to, to chyba garmin płaci, bo za przeproszeniem "usrał się i ziemię żarł" ale garmin zawsze najlepszy, a już na pewno nie najgorszy.
ja miałem garminów od 305 do 810 i podziękował, szczególnie za nowe modele.
tak samo jak podziękowałem polarowi.
ja nie twierdzę, że suunto to ósmy cud świata, ale dla mnie różnica między garminem a suunto to jak miedzy windowsem a osx.
proszę daj już spokój z tą nachalną reklamą garmina, bo mdło si® robi jak po budyniu.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974