Odzież do biegania Nessi
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Skarpetki mam następujące:
"Skarpety Oddychajace Jony Srebra - 1N - Rozmiar: 44-46 - 1 (par/szt.) - 13,99 zł"
A w uzupełnieniu (sprawdzając skarpetki przejrzałem swoje zamówienia w nessi) -mam też podspodenki, które przetestowałem zimą i znowu czekają na kolejne obniżenie temperatury. Sprawdziły się bardzo dobrze.
"Skarpety Oddychajace Jony Srebra - 1N - Rozmiar: 44-46 - 1 (par/szt.) - 13,99 zł"
A w uzupełnieniu (sprawdzając skarpetki przejrzałem swoje zamówienia w nessi) -mam też podspodenki, które przetestowałem zimą i znowu czekają na kolejne obniżenie temperatury. Sprawdziły się bardzo dobrze.
- Nessi
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 47,48
- Kontakt:
W związku z tym, iż ten model posiada ponad 80% bawełny jest przeznaczony dla osób nordikujacych oraz początkowych biegaczy. Proponuje przyjrzeć się modelowi RS lub jeśli poszukuje Pan grubszych skarpet to model SK. Są to skarpety wykonane z Poliamidu, dobrze regulują temperaturę oraz szybko odprowadzają nadmiar wilgoci.rutra007 pisze:Skarpetki mam następujące:
- Nessi
- Stary Wyga
- Kontakt:
Czyszczenie magazynów. Można złowić kilka ciekawych rzeczy.
Duże obniżki. Może Was zainteresują.
http://bit.ly/1madxTJ
Duże obniżki. Może Was zainteresują.
http://bit.ly/1madxTJ
-
- Zaprawiony W Bojach
No to jeszcze popracuje nad wersją mobilną, bo w wersji sklepu na telefon strona nie istnieje...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- Nessi
- Stary Wyga
- Kontakt:
Jeszcze teraz sprawdziłem, i sam sobie zrobiłem zakupy przez fona:) Działa poprawnie, może jakiś lag był.pehop pisze:No to jeszcze popracuje nad wersją mobilną, bo w wersji sklepu na telefon strona nie istnieje...
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Kupiłam te sliczne (!!!!)
www.e-nessi.pl/pl/p/Getry-Kolorowe-Legg ... STK-01/705
spodenki 3/4 i skarpetki 'stopki".
I tak: obsługa bezproblemowa. Przyszło szybko, na stronie pojawiał się na bieżaco status przesyłki.
Co do produktów, mam bardzo mieszane uczucia.
Spodnie są prześliczne, na żywo ten wzór prezentuje się jeszcze bardziej spektakularnie niz na zdjęciu. Super!
To jest ich największy atut.
Ale, musicie dopracować szczegóły krojenia i szycia bo niestety, ale tak to nie może zostać.
szwy płaskie na nogawkach spodni i w kroku sa OK. Ale dlaczego górna listwa (pas) są doszyte do nogawek szwem jednostronnym, sztywnym i odstającym wewnątrz to nie pojmuję.
Zle to wygląda, uwiera, odstaje.
W ciuchach sportowych takie szycie nie ma prawa bytu, zwłaszcza, tak grubym i sztywnym szwem.
Z tyłu, na łączeniu szwa płaskiego z podkrojonym w szpic wykrojem pasa doszytym tym drugim wewnetrznym szwem, robi sie "kaczy kuper"" to miejsce odstaje bardzo brzydko od zadka uzytkowniczki co użytkowniczke wpienia niewymownie.
Może jakby uzytkowniczka kupiła spodnie za małe i naciagnęła na zad za pomoca łyżki do butów to by sie jakoś rozeszło, no ale tak to odstaje i już.
To miejsce powinno być skrojone i wszyte analogicznie z tyłu, tak jak z przodu - podkrojone nie w szpic tylko pólokrągło - by nie odstawało.
No i naprawdę nie pojmuję, czemu nie jest to szew płaski jak na nogawkach?
To nie są drobne szczegóły, podejrzewam, ze jakbym to wykryła w przymierzalni sklepu stacjonarnego- nie kupiłabym prawdopodobnie.
No chyba z ete kolory jednak by mi sie rzuciły skutecznie na mózg.
I moim zdaniem nogawki sa za długie. Spodnie są dedykowane na fitnes. Na zajęciach np. Body Ball, chwyta się często piłke fitness łydkami lub na nia łydkami sie wspina. ta długosc spodni w tym przeszkadza (materiał slizga sie po piłce, dlatego lepiej jak spodnie z zalozenia krótsze odkrywaja łydkę), powinny się kończyć zaraz za kolanem. Fajnie jakby były profilowane - z przodu nogawka dłuzsza chroniąca kolano nawet w kleku z tyłu podkrojona co zapobiega namarszczaniu się materiału pod kolanem jak noga jest zgięta.
Materiał pasa spodni jest zdublowany i az sie prosi o wmontowanie tam małej kieszonki z tyłu. skoro i tak sa już 2 warstwy, to az żal że niewykozystane. Biegaczki padły by ze szczęscia że mają gdzie schowac klucz i 5 zeta.
Tylko: skoro to spodnie także do fitnesu- kieszonka nie może mieć suwaka bo będzie uwierał przy ćwiczeniach na leżąco. trzebaby zakombinowć coś z zachodzacymi na siebie warstwami materiału jak w poszwach na kołdry.
Skarpetki sa fajnie wyprofilowane , duzy plus za ten detal z tyłu ściagacza, ale sa za grube , za sztywne i szew przy palcach jest sztywny i mało elastyczny. drapie i uwiera
I za duzo po lewej stronie nitek wystajacych ze wzorów. Moze lepiej ograniczyć wzory niz takie poduchy robić?
Mąz ma od Was wysokie skarpety dla rowerzysty i one jakos lepiej wypadają. Był tak zadowolony z pierwszej pary ze kupił sobie kolejne 2 jakis czas temu.
Ja tych stopek raczej nie kupie więcej, chyba ze zaczniecie robić je cieńsze i miększe.
Ogólnie to jestem calkiem zadowolona, ale na razie to mi wyglada tak: macie potencjał ale bazuje on w tej chwili na wzorach graficznych i kolorach. Szycie i funkcjonalnośc trzeba dopracować.
Mimo tego kwekania, czuję się zachęcona. Za jakiś czas moze znów sobie coś kupię zanęcona kolorami i żeby zobaczyć czy coś się polepszyło z szyciem.
Na razie spodenki pójdą na opercję likwidacji kaczego kupra do pani krawcowej.Mam nadzieję ż dobra kobieta da radę to przeszyć
Jak z funkcjonalnościa materiału to się odezwę jak pare razy je sprawdzę na mocniejszym treningu gdzie pot sie leje litrami a potem jest pranie.
I tak: obsługa bezproblemowa. Przyszło szybko, na stronie pojawiał się na bieżaco status przesyłki.
Spodnie są prześliczne, na żywo ten wzór prezentuje się jeszcze bardziej spektakularnie niz na zdjęciu. Super!
Ale, musicie dopracować szczegóły krojenia i szycia bo niestety, ale tak to nie może zostać.
szwy płaskie na nogawkach spodni i w kroku sa OK. Ale dlaczego górna listwa (pas) są doszyte do nogawek szwem jednostronnym, sztywnym i odstającym wewnątrz to nie pojmuję.
W ciuchach sportowych takie szycie nie ma prawa bytu, zwłaszcza, tak grubym i sztywnym szwem.
Z tyłu, na łączeniu szwa płaskiego z podkrojonym w szpic wykrojem pasa doszytym tym drugim wewnetrznym szwem, robi sie "kaczy kuper"" to miejsce odstaje bardzo brzydko od zadka uzytkowniczki co użytkowniczke wpienia niewymownie.
Może jakby uzytkowniczka kupiła spodnie za małe i naciagnęła na zad za pomoca łyżki do butów to by sie jakoś rozeszło, no ale tak to odstaje i już.
To miejsce powinno być skrojone i wszyte analogicznie z tyłu, tak jak z przodu - podkrojone nie w szpic tylko pólokrągło - by nie odstawało.
To nie są drobne szczegóły, podejrzewam, ze jakbym to wykryła w przymierzalni sklepu stacjonarnego- nie kupiłabym prawdopodobnie.
I moim zdaniem nogawki sa za długie. Spodnie są dedykowane na fitnes. Na zajęciach np. Body Ball, chwyta się często piłke fitness łydkami lub na nia łydkami sie wspina. ta długosc spodni w tym przeszkadza (materiał slizga sie po piłce, dlatego lepiej jak spodnie z zalozenia krótsze odkrywaja łydkę), powinny się kończyć zaraz za kolanem. Fajnie jakby były profilowane - z przodu nogawka dłuzsza chroniąca kolano nawet w kleku z tyłu podkrojona co zapobiega namarszczaniu się materiału pod kolanem jak noga jest zgięta.
Materiał pasa spodni jest zdublowany i az sie prosi o wmontowanie tam małej kieszonki z tyłu. skoro i tak sa już 2 warstwy, to az żal że niewykozystane. Biegaczki padły by ze szczęscia że mają gdzie schowac klucz i 5 zeta.
Tylko: skoro to spodnie także do fitnesu- kieszonka nie może mieć suwaka bo będzie uwierał przy ćwiczeniach na leżąco. trzebaby zakombinowć coś z zachodzacymi na siebie warstwami materiału jak w poszwach na kołdry.
Skarpetki sa fajnie wyprofilowane , duzy plus za ten detal z tyłu ściagacza, ale sa za grube , za sztywne i szew przy palcach jest sztywny i mało elastyczny. drapie i uwiera
I za duzo po lewej stronie nitek wystajacych ze wzorów. Moze lepiej ograniczyć wzory niz takie poduchy robić?
Mąz ma od Was wysokie skarpety dla rowerzysty i one jakos lepiej wypadają. Był tak zadowolony z pierwszej pary ze kupił sobie kolejne 2 jakis czas temu.
Ja tych stopek raczej nie kupie więcej, chyba ze zaczniecie robić je cieńsze i miększe.
Ogólnie to jestem calkiem zadowolona, ale na razie to mi wyglada tak: macie potencjał ale bazuje on w tej chwili na wzorach graficznych i kolorach. Szycie i funkcjonalnośc trzeba dopracować.
Mimo tego kwekania, czuję się zachęcona. Za jakiś czas moze znów sobie coś kupię zanęcona kolorami i żeby zobaczyć czy coś się polepszyło z szyciem.

Na razie spodenki pójdą na opercję likwidacji kaczego kupra do pani krawcowej.Mam nadzieję ż dobra kobieta da radę to przeszyć
Jak z funkcjonalnościa materiału to się odezwę jak pare razy je sprawdzę na mocniejszym treningu gdzie pot sie leje litrami a potem jest pranie.
- Nessi
- Stary Wyga
- Kontakt:
cava pisze:Kupiłam te sliczne (!!!!)
Na początek dzięki za opinie:) To cenne uwagi, ale już nie aktualne:) Za kilka dni wchodzi nowy model legginsów, gdzie te wszystkie mankamenty są poprawione, i są zupełnie inne rozwiązania. Co do 3/4 i ich długości mamy sprzeczne opinie, gdyż jedne Panie chwalą drugie właśnie chciałyby krótsze. Myślę, że coś na to poradzimy. Kwestia kieszonki, jak wspomniałaś musi być uniwersalna. Czyli, dla biegaczek i na fitness, zamek odpada, dlatego w nowym modelu zastosowaliśmy zupełnie inne rozwiązanie. Nie mogę jeszcze zdradzić ale myślę, że będzie to ciekawe rozwiązanie. Tak naprawdę pracowaliśmy na żywym organizmie i kilka spraw wyszło w praniu. Staramy się na bieżąco korygować i poprawiać krój. Im więcej rzetelnych, taka jak Twoja opinia, tym produkt będzie lepszy dlatego dziękujemy. Co do skarpet, jakbyś podała model odniosę się:)
@małymiś
Co do męskich, to nie kwestia gender, tylko wbrew pozorom z mężczyznami jest trudniej:) Próbowaliśmy na ten sezon długie legginsy ale nie do końca byliśmy zadowoleni z efektów. Na wiosnę będzie więcej kolorów.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Kupiłam te stopki:
http://www.e-nessi.pl/pl/p/Stopki-Oddychajace-SRS4/729
Kształt mają idealny, ale są za grube, mają sztywny szew i w środku dodatkowo mają kłęby nitek zostawione przy tkaniu napisów.
A mąż ma te: http://www.e-nessi.pl/pl/p/Skarpety-Ter ... ie-RL4/656
I nie ma żadnych zastrzeżeń, kupował kolejne 2 pary po ścioraniu pierwszych.
No ale właśnie- te nie maja w środku tego kłębu nitek wewnątrz przy logo.
Z niecierpliwością czekam na nową kolekcję.
Życzę powodzenia!
Edycja:
AHA! jeszcze dodam dla czytaczy, że do przesyłki NESSI dołączyło kupon rabatowy na kolejne zakupy!
Bardzo miły gest!
http://www.e-nessi.pl/pl/p/Stopki-Oddychajace-SRS4/729
Kształt mają idealny, ale są za grube, mają sztywny szew i w środku dodatkowo mają kłęby nitek zostawione przy tkaniu napisów.
A mąż ma te: http://www.e-nessi.pl/pl/p/Skarpety-Ter ... ie-RL4/656
I nie ma żadnych zastrzeżeń, kupował kolejne 2 pary po ścioraniu pierwszych.
No ale właśnie- te nie maja w środku tego kłębu nitek wewnątrz przy logo.
Z niecierpliwością czekam na nową kolekcję.

Życzę powodzenia!
Edycja:
AHA! jeszcze dodam dla czytaczy, że do przesyłki NESSI dołączyło kupon rabatowy na kolejne zakupy!
Bardzo miły gest!

-
- Zaprawiony W Bojach
Chyba faktycznie te kolory sa potrzebne - nie twierdze, ze od razu wzorki w kwiatuszki i motylki, ale cos odrobine mniej żałobnego (niebieski, zielony...).Nessi pisze:Co do męskich, to nie kwestia gender, tylko wbrew pozorom z mężczyznami jest trudniej:) Próbowaliśmy na ten sezon długie legginsy ale nie do końca byliśmy zadowoleni z efektów. Na wiosnę będzie więcej kolorów.
Obejrzalem bluze do biegania - wstepnie wyglada poprawnie (do idealu dorzucilbym przedluzone rekawy z "kciuko-dziurami" oraz jakas malenka kieszonke na klucze z tylu / na piersi), jednak odrzuca mnie ten kolor. Wszechobecny czarny - jesienia i zima, wczesnym rankiem w ciemnosci wielokrotnie mijalem biagajacych "grabarzy", odzianych w gleboka czern.
Wiem ze 2-3 lata temu, niemalze wszystkie firmy promowaly czarna odziez, ale nie dorabiam lapiac kosmitow jako "Man in Black", nie zamierzam tez nocami atakowac japonskiego cesarza jako Ninja...
Aha, i chyba ustawodawca odrobine zrobi Wam ruch w interesie - prawna koniecznosc uzywania odlaskow moze wplynac na pojawienie sie ubran z wieksza iloscia takich elementow (bo teraz to czesto sa to jedynie jakies miniaturowe detale)?
- Nessi
- Stary Wyga
- Kontakt:
Odpowiem szczerze, kolor zdecydowanie kosztuje więcej, dlatego czasem kalkulacja się nie zgadza:) Rynek kształtuje trendy, a to że większość mężczyzn lubi lub chce mieć czarny bo się nie brudzi to ceny kolorowych mogą troszkę odstraszać:) Ale coś na to poradzimy. Co do odblasków i ustawy, zobaczymy:) W naszych modelach zawsze był ten element bardzo ważny. Ja też kocham kolorowe rzeczy ale prawa rynku czasem są brutalne. Prosty przykład. Na 5 kolorów skarpet wśród mężczyzn na 10 sprzedanych 9 to czarne. Mam nadzieje, że z czasem ten trend się zmieni i wtedy będziemy mogli pokazać pełny wachlarz naszych możliwości.Robert pisze:Chyba faktycznie te kolory sa potrzebne - nie twierdze, ze od razu wzorki w kwiatuszki i motylki, ale cos odrobine mniej żałobnego (niebieski, zielony...).Nessi pisze:Co do męskich, to nie kwestia gender, tylko wbrew pozorom z mężczyznami jest trudniej:) Próbowaliśmy na ten sezon długie legginsy ale nie do końca byliśmy zadowoleni z efektów. Na wiosnę będzie więcej kolorów.
Obejrzalem bluze do biegania - wstepnie wyglada poprawnie (do idealu dorzucilbym przedluzone rekawy z "kciuko-dziurami" oraz jakas malenka kieszonke na klucze z tylu / na piersi), jednak odrzuca mnie ten kolor. Wszechobecny czarny - jesienia i zima, wczesnym rankiem w ciemnosci wielokrotnie mijalem biagajacych "grabarzy", odzianych w gleboka czern.
Wiem ze 2-3 lata temu, niemalze wszystkie firmy promowaly czarna odziez, ale nie dorabiam lapiac kosmitow jako "Man in Black", nie zamierzam tez nocami atakowac japonskiego cesarza jako Ninja...
Aha, i chyba ustawodawca odrobine zrobi Wam ruch w interesie - prawna koniecznosc uzywania odlaskow moze wplynac na pojawienie sie ubran z wieksza iloscia takich elementow (bo teraz to czesto sa to jedynie jakies miniaturowe detale)?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie bylem tego swiadomy - przypuszczalem, ze kazdy kolor ma taka sama cene.Nessi pisze:Odpowiem szczerze, kolor zdecydowanie kosztuje więcej, dlatego czasem kalkulacja się nie zgadza:)
Przyklad na szybko:
http://www.zalando.pl/nike-performance- ... 0-q11.html czy
http://www.zalando.pl/asics-bluza-czarn ... 2-q11.html -
niezaleznie od koloru, zasadniczo cena jest taka sama - no ale moze wielkie koncerny maja wieksza swobode zakupow.
Cena jest oczywiscie sensownym argumentem - ale niebieski czy zielony brudzi sie tak samo jak czarny (jedynie brud na nich jest bardziej widocznyNessi pisze:Rynek kształtuje trendy, a to że większość mężczyzn lubi lub chce mieć czarny bo się nie brudzi to ceny kolorowych mogą troszkę odstraszać:)

Co do rynku i ksztaltowania wyboru - to troche jak z Fordem T: "Mozecie wybrac sobie dowolny kolor, o ile bedzie to czarny".
To akurat bardzo racjonalne zachowanie kupujacych - kwestia utylitarna, czarne skarpety po powrocie z biegania w lesnym blocie po upraniu wciaz pozostaja czarne, skarpety biale czy zolte po takiej wyprawie zmieniaja kolor...Nessi pisze:... przykład. Na 5 kolorów skarpet wśród mężczyzn na 10 sprzedanych 9 to czarne...
- Nessi
- Stary Wyga
- Kontakt:
Nie bylem tego swiadomy - przypuszczalem, ze kazdy kolor ma taka sama cene.Robert pisze:Nessi pisze:Odpowiem szczerze, kolor zdecydowanie kosztuje więcej, dlatego czasem kalkulacja się nie zgadza:)
Przyklad na szybko:
http://www.zalando.pl/nike-performance- ... 0-q11.html czy
http://www.zalando.pl/asics-bluza-czarn ... 2-q11.html -
niezaleznie od koloru, zasadniczo cena jest taka sama - no ale moze wielkie koncerny maja wieksza swobode zakupow.
W 1 przypadku np bluza granatowa jest droższa od szarej o 20 złotych:) Tak tutaj jest racja globalne koncerny mogą sobie na różne, rzeczy pozwolić. Ja mówię z perspektywy naszej. Bo zakup materiału, kolorowego (my rozumiemy kilka kolorów) jest nie możliwy. To znaczy mogą zafarbować jak się da tylko, ilości belek są takie, że trudno to na 10 lat rozłożyć:) Dlatego my w swoim przypadku sami farbujemy a to drożej wychodzi:) Co do monokolorów. Tutaj jest troszkę podobnie o ile cena nie jest wiele większa, to minima są większe. Dla przykładu, czarna dzianina można zamówić w sumie dowolną ilość, a kolor to kwestia już 1 belki czy 2. ( z belki w zależności co kroimy czasem to się nie kalkuluje po prostu, za dużo materiału by zpostało niż jest zapotrzebowanie.)Bo nie jest tak popularny. Świetny przykład mieliśmy z Polartekiem, czarny jakie ilości chcesz. Na kolor typy czerwony, niebieski, czy szary, rok czekania i to nie zawsze było dostępne. Dlatego idziemy inną drogą. Kupujemy białe i sami sobie farbujemy.
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
Wszystko fajne, tylko dlaczego my faceci musimy biegać w czarnych spodenkach i leginsach? Dlaczego dla nas nie ma kolorów?
Szkoda że nie macie w ofercie też takich technicznych bluz z ciasnymi kapturami...
Szkoda że nie macie w ofercie też takich technicznych bluz z ciasnymi kapturami...
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2014, 12:14 przez mszary, łącznie zmieniany 1 raz.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
mszary pisze:Wszystko fajne, tylko dlaczego my faceci musimy biegać w czarnych spodenkach i leginsach? Dlaczego dla nas nie ma kolorów?
Bo jak są kolorowe to nie chcecie kupować.
Wasza własna wina.