Cześć!
Jestem tutaj nowy, próbowałem znaleźć podobny wątek - niestety na marne - jeśli więc będę w czymś się powtarzał z poprzednikami to przepraszam!
Dostałem wczoraj opaskę Polar Loop! Oczywiście zainstalowałem całe oprogramowanie zgodnie z instrukcją, zsynchronizowałem dane z PC oraz ze stroną WWW, dobrałem parametry oraz dominującą rękę, ale!
Dzisiaj, właściwie po 24h użytkowania natrafiłem na kilka niejasności - chodzi o rezultaty, które są pokazywane w podsumowaniu dnia! Są totalnie nie prawdziwe! Będąc cały dzień na nogach, w rezultatach ukazuje mi się wynik 7h siedzenia w miejscu, tylko 4h snu (spałem prawie równiutkie 8h).. Muka jest również w przypadku dokonanych kroków, po dwóch godzinach na nogach było to ponad 3200+!
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi gdzie popełniłem błąd lub może jak powinienem skorygować ustawienia opaski?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!
Pozdrawiam!
Polar Loop - problem!
- SportKonsulting
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Myślę, że najlepiej jeśli poużywasz opaski przez kilka dni i sprawdzisz średnie rezultaty.
Aktywność liczona jest na podstawie ruchów ręką więc nietypowa aktywność może być w różny sposób zinterpretowana. Aby aktywność była mierzona precyzyjniej należy skorzystać z nadajnika na klatkę piersiową - pomaga on np. podczas jazdy na rowerze.
Czas snu może zostać źle obliczony jeśli np. w ciągu nocy wstaniesz do toalety.
Liczba kroków wydaje się być prawidłową, gdyż norma dla osób młodych wynosi 15 tysięcy kroków dziennie. Są one liczone dla obu nóg, nie dla jednej.
Aktywność liczona jest na podstawie ruchów ręką więc nietypowa aktywność może być w różny sposób zinterpretowana. Aby aktywność była mierzona precyzyjniej należy skorzystać z nadajnika na klatkę piersiową - pomaga on np. podczas jazdy na rowerze.
Czas snu może zostać źle obliczony jeśli np. w ciągu nocy wstaniesz do toalety.
Liczba kroków wydaje się być prawidłową, gdyż norma dla osób młodych wynosi 15 tysięcy kroków dziennie. Są one liczone dla obu nóg, nie dla jednej.